Για την προσφορά της Εφημερίδας Παραπολιτικά μίλησε στον Παραπολιτικά 90,1 και τον Δημήτρη Τάκη η Καθηγήτρια Κλασικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ κα Μαρίζα Φουντοπούλου.

«Ο Αχιλλέας Τζάρτζανος είναι ένας πολύ μεγάλος φιλόλογος ο οποίος διακρίνεται όχι μόνο στα Αρχαία ελληνικά αλλά και στη Νέα ελληνική, μέσω ακριβώς του «Μυθικού» βιβλίου που προσφέρει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αυτό το Σάββατο 27 Ιουνίου» εξηγεί η καθηγήτρια κα Φουντοπούλου και προσθέτει: «Αυτή είναι η έκδοση του 1945. Η πρώτη έκδοση του 1930, ήταν και η έριδα για την τότε κόντρα ανάμεσα σε εκείνους που ήθελαν να διατηρήσουν την Καθαρεύουσα, κι εκείνους που ήθελαν τη Δημοτική, η οποία τότε διεκδικούσε το ρόλο της και την καθιέρωσή της. Ο Τζάρτζανος, ήταν εκφραστής της Νεοδημοτικής γλώσσας, εμπλουτισμένης με λόγια στοιχεία. Δηλαδή, της απλής καθαρεύουσας.»

Η κα Καθηγήτρια τόνισε πως το έργο του Τζαρτζάνου είναι πολύ χρήσιμο τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και για τα παιδιά, ενώ υπερτόνισε το γεγονός ότι κρατάει ζωντανό και ενιαίο το γλωσσικό μας σύστημα. «Η γλώσσα μας είναι μία κι ενιαία από τον Όμηρο μέχρι σήμερα. Είναι μάταιος ο διαχωρισμός.»