O δεύτερος κύκλος της συναρπαστικής σειράς φαντασίας – περιπέτειας, «His Dark Materials», κάνει πρεμιέρα, αποκλειστικά, σε ταυτόχρονη προβολή με την Αμερική και με ελληνικούς υπότιτλους , από το Novacinema4HD, τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα, στις 04:00, μετά τα μεσάνυχτα, και σε Prime Time προβολή, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου και κάθε Τρίτη, στις 22:00!

Ο δεύτερος κύκλος λαμβάνει χώρα σε μια μυστηριώδη εγκαταλειμμένη πόλη, όπου η Lyra γνωρίζει τον Will, ένα αγόρι που προσπαθεί να ξεφύγει από το παρελθόν του. Και οι δυο τους μαθαίνουν ότι οι μοίρες τους συνδέονται. Η κυρία Coulter είναι αποφασισμένη να φέρει τη Lyra πίσω.

Η σειρά είναι βασισμένη στην ομώνυμη τριλογία φαντασίας του Philip Pullman, η οποία αποτελείται από τρεις νουβέλες: «The Golden Compass», «The Subtitle Knife» και «The Amber Spyglass». Η τριλογία θέτει ερωτήματα, όπως η αξία της οργανωμένης θρησκείας, η διαφθορά της εξουσίας, η διφορούμενη όψη της αλήθειας, τι είναι η ψυχή και άλλες ηθικές και θεολογικές αναζητήσεις.

Πρωταγωνιστούν οι Dafne Keen, Ruth Wilson, Amir Wilson, James McAvoy, Ariyon Bakare, Andrew Scott, Will Keen, Ruta Gedmintas, και Lin-Manuel Miranda, ενώ στον νέο κύκλο θα κάνουν την εμφάνιση τους και οι ηθοποιοί Terence Stamp, Jade Anouka και Simone Kirby.

Η σειρά έχει αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές και έχει πολύ υψηλή βαθμολογία σε δημοφιλείς διαδικτυακές βάσεις δεδομένων ταινιών και σειρών, αφιερωμένων σε κριτικές, πληροφορίες και νέα ταινιών (Rotten Tomatoes, IMDb κτλ).

Ο δεύτερος κύκλος του «His Dark Materials» θα είναι διαθέσιμος και στις υπηρεσίες Nova On Demand και Nova Go , έτσι ώστε οι συνδρομητές να έχουν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν όποτε θέλουν και όπου και αν βρίσκονται.