Με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες του ΟΗΕ, η ΕΡΤ παρουσιάζει τη σειρά ντοκιμαντέρ ‘Μια μέρα για όλο τον κόσμο’. Δώδεκα ντοκιμαντέρ που βασίζονται σε ανθρώπινες ιστορίες και εμπειρίες και αναπτύσσουν διαφορετικά κοινωνικά θέματα, που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη κοινωνία και το περιβάλλον.
Το κάθε επεισόδιο εστιάζει σε 1-2 προσωπικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων, των οποίων η συναισθηματική εμπλοκή και οι εμπειρίες τους, αναπτύσσουν το θέμα της κάθε Παγκόσμιας Ημέρας και αναδεικνύουν την ουσία της, που είναι η αποδοχή, η ενημέρωση και τελικά η συμμετοχή των πολιτών στα κοινωνικά θέματα.

Κάθε μήνα η ΕΡΤ θα κάνει ένα αφιέρωμα σε μια Παγκόσμια Ημέρα, προβάλλοντας ένα ντοκιμαντέρ της σειράς. (Αλτσχάιμερ, ζώα, δικαιώματα παιδιού, αναπηρία, καρκίνου, ερωτευμένων, ρατσισμού, γης, καπνίσματος, πατέρα, ναρκωτικών, φιλίας)




Δείτε σήμερα στις 22:00«4 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου»

«Θεωρούμε την υγεία μας δεδομένη μέχρι να απειληθεί».
Με αυτή τη λιτή παραδοχή, η Κική «υποδέχθηκε» τον καρκίνο στη ζωή της.
«Πολλαπλό μυέλωμα» η διάγνωση.
Ήταν πριν δύο χρόνια περίπου, με ανταπόκριση αρχικά στις θεραπείες, σήμερα όμως παλεύει ξανά με την υποτροπή.
Σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Οικονόμου, το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί την Κική στην καθημερινότητά της – με την οικογένειά της, τις φίλες της, τους γιατρούς, τους δικούς της ανθρώπους.





Αυτούς όλους που τη στηρίζουν σε κάθε της βήμα. Τους υπόλοιπους, τους «τοξικούς», τους έχει απομακρύνει.
Ήταν ένας από τους λόγους που θεωρεί πλέον τον καρκίνο «ευλογία», «δώρο Θεού», αφού την έκανε να συνειδητοποιήσει πολλά: να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό της και να τον αγαπήσει, να ανακαλύψει δυνάμεις που ποτέ δεν φανταζόταν πως κρύβει μέσα της, να απολαύσει το ενδιαφέρον εκείνων που την αγαπούν.
Πόνος, θλίψη, θυμός, φόβος –όλα, κρίκοι σε μία αλυσίδα συναισθημάτων που βίωσε η Κική.
Μία ιστορία βαθιά ανθρώπινη, ειλικρινής, δυνατή. Μία ιστορία που βάζει τον καρκίνο μπροστά μας. Με το όνομά του να ακούγεται.
Κι εμείς, να δανειζόμαστε λίγο από το σθένος της Κικής για να τον κοιτάξουμε επιτέλους κατάματα.





Σκηνοθεσία-σενάριο: Μαριάννα Οικονόμου
Διεύθυνση παραγωγής: Ραχήλ Μανουκιάν
Αρχισυνταξία: Βάσω Χρυσοστομίδου
Έρευνα: Γεωργία Σαλαμπάση
Διεύθυνση φωτογραφίας: Carlos Munyoz.
Μοντάζ: Ευγενία Παπαγεωργίου
Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Κωνσταντούρου

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.