Μία ξεχωριστή συνέντευξη παραχώρησε στην Σάσα Σταμάτη και στην εκπομπή της στο Timeline.gr, «Σάσα... σταμάτα» το πρόσωπο των ημερών. Ο λόγος για τον ηθοποιό και πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα, που πρωτοστατεί στην διαδικασία «κάθαρσης» του καλλιτεχνικού χώρου, προωθώντας καταγγελίες για κακοποιήσεις και άσκηση βίας στον χώρο του θέματος στις εισαγγελικές αρχές.

«Παίρνω χαπάκια για να κοιμηθώ»

«Με έχει αγχώσει αυτό, παίρνω χαπάκια για να κοιμηθώ και για την πίεση. Πρώτη φορά στην ζωή μου. Ούτε όταν πέρασα χωρισμούς δεν είχα πάρει χαπάκια. Δεν μπορώ άλλο», ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας στην Σάσα Σταμάτη και πρόσθεσε: «Όταν λέμε για κώδικες δεοντολογίας, εγώ πιστεύω ότι ο πρώτος κώδικας δεοντολογίας θα πρέπει να είναι για το πως θα πρέπει να λειτουργούν οι δημοσιογράφοι. Δεν είναι δυνατόν να πιέζουν με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο ανθρώπους, όπως εμένα και όσους είναι στο ΣΕΗ. Πιεστικός τρόπος αφόρητα».

Ο ίδιος αναρωτιέται «γιατί δεν υπάρχει υπομονή, αφού η Δικαιοσύνη έχει πάρει στα χέρια της όλο αυτό το πράγμα και αυτό ακολουθεί ένα νομιμο δρόμο; Γιατί όλοι πρέπει να προλάβουν την Δικαιοσύνη; Γιατί πρέπει να μάθουν πριν από την δικαιοσύνη ποιος κατήγγειλε ποιον;

«Έγραψα ότι αγαπώ περισσότερο την Βουγιουκλάκη»

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ μίλησε στη Σάσα Σταμάτη και για την ζωή του και αποκάλυψε πότε αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. «Ήταν το παιδικό μου όνειρο. Όταν άρχισα να καταλαβαίνω τον εαυτό μου είπα τη λέξη ηθοποιός μαζί με τις λέξεις μαμά και μπαμπά. Η μαμά μου και ο μπαμπάς μου με πήγαιναν στα σινεμά. Στο κέντρο του Πειραιά είχαμε οκτώ σινεμά στη γειτονιά».

Μάλιστα, θυμάται πως «στη δευτέρα δημοτικού μας είχαν βάλει έκθεση ποιον αγαπάς περισσότερο, την μαμά ή τον μπαμπά και εγώ είχα γράψει την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Φωνάζουν την μαμά μου στο σχολείο και της είπαν ότι το παιδί έχει πρόβλημα. Και λέει αυτή ‘’ποιο πρόβλημα, απλά θέλει να γίνει ηθοποιός’’. Κάθε τι που είναι ιδιαιτερότητα το θεωρούσαν πρόβλημα. Ακόμα και σήμερα κάποιοι την ιδιαιτερότητα των ανθρώπων πρόβλημα».

«Ο θάνατος του πατέρα μου με σημάδεψε»

Όσο για τις δύσκολες στιγμές της ζωή του ανέφερε πως «ήταν ο θάνατος του πατέρα μου που με σημάδεψε με πολύ άσχημο τρόπο». «Τότε δεν υπήρχαν τα φάρμακα κατά του πόνου του καρκίνου και πέθανε με επώδυνο θάνατο». «Επίσης δύσκολες στιγμές ήταν και οι χωρισμοί των ερώτων μου. Κάθε φορά που χάνεται μία σχέση μου είναι σαν ένας μικρός ή μεγάλος θάνατος για εμένα», πρόσθεσε.

«Δεν είμαι τελικά εγώ ο ηλίθιος»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας δήλωσε επίσης πως «την περίοδο του 1995, που τότε όλα τα περιοδικά και κυρίως του κυρίου Κωστόπουλου με έβγαζαν ως μαϊντανό και ως περίεργο άνθρωπο. Εκείνη την περίοδο περνούσα τις πιο τραγικές φάσεις της προσωπικής μου ζωής. Αλλά ήθελα να το βγάλω με άλλο τρόπο. Διασκέδαζα, πήγαινα έξω, ντυνόμουν εξτρίμ. Ποτέ κανείς δεν ξέρει τον άλλο καλά όταν γράφει βλακείες. Μέσα μου έλεγα τότε ότι θα έρθει κάποια μέρα που θα καταλάβετε ηλίθιοι ότι δεν είμαι εγώ ηλίθιος αλλά εσείς».

«Το... μέτριος ηθοποιός το πετάμε»

Ο ίδιος σχολιάζει και τον χαρακτηρισμό που άκουσε για αυτόν ως «μέτριου ηθοποιού». «Δεν ήμουν του συστήματος. Ήμουν χρήσιμος ηθοποιός και πάντα συμπλήρωνα. Αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ ήμουν δεύτερος. Το μέτριος το πετάμε εκεί που μας το είπανε. Με χρειαζόντουσαν γιατί ήμουν ένας καλός ηθοποιός. Γιατί ένας καλός ηθοποιός παίζει όλους τους ρόλους και τον μικρό ρόλο τον κάνει μεγάλο επειδή τον παίζει ωραίο. Έχω παίξει πολλές φορές στην Επίδαυρο», λέει με νόημα.

«Μένω άναυδος με τις καταγγελίες»

Αναφερόμενος στις καταγγελίες κακοποίησης και βίαιων συμπεριφορών στον χώρο του θεάματος ανέφερε πως «κάποια πράγματα δεν μπορούσα να τα φανταστώ. Που να φανταστώ τί γίνεται σε ένα κλειστό σπίτι; Αυτά που κάτι ψιλοξέραμε ως περιρρέουσα ατμόσφαιρα ή κάποιες κακές συμπεριφορές που είχα δει κι εγώ από γνωστούς πρωταγωνιστές, αυτό το θεωρούσαμε κάπως φυσιολογικό. Ότι έχει περάσει μέσα στο σύστημα και πρέπει να ανεχθούμε τα πάντα. Όμως τώρα φάνηκε πως γίνονταν και άλλα πράγματα που είναι ποινικά κολάσιμα. Μαθαίνουμε για βιασμούς. Μένω άναυδος. Δεν σημαίνει όμως ότι ο κάθε άνθρωπος που έχει φωνάξει στο σπίτι του κάποιον θα του την πέσει κιόλας. Έχω πάει κι εγώ σε σπίτι. Έχω πάει στον Δαλιανίδη, στον Κούνδουρο».

«Κάνω ντοκιμαντέρ με την Μπεκατώρου»

Ο κ. Μπιμπίλας μίλησε και για την γνωριμία του με την αθλήτρια Σοφία Μπεκατώρου, από την οποία ξεκίνησε το κίνημα #metoo στην Ελλάδα. «Κάνουμε ένα ντοκιμαντέρ με την Σοφία Μπακατώρου. Βρήκα ότι είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος, που μπήκε μπροστά σε μία μεγάλη επανάσταση στην Ελλάδα. Να ξεσπάσει ο κόσμος και να πεί αυτό που τον βασάνιζε τόσα χρόνια», κατέληξε.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη: