Οι Κυριακές μας θα αλλάξουν από τις 4 Απριλίου στις 21.00 , τότε  που θα κάνει πρεμιέρα ο «Σιωπηλός Δρόμος»  στο Mega.  Δεν πρόκειται απλά για μια ακόμα σειρά, δεν πρόκειται απλά για ένα ακόμα σενάριο αλλά  για κάτι μαγικό.

Που σου κόβει την ανάσα, σε συγκινεί, σε παρασύρει, σε θυμώνει, σε εξοργίζει, σε προκαλεί να το παρακολουθήσεις με τα μάτια κολλημένα στην οθόνη… Αυτό συνέβη και σε μένα καθώς το  βράδυ της Παρασκευής, 26 Μαρτίου, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω σε avant premiere, διαδικτυακά όμως ελέω COVID-19, το πρώτο επεισόδιο του «Σιωπηλού Δρόμου».

Η κινηματογραφική αισθητική του καταξιωμένου Βαρδή Μαρινάκη συναντά την μαγική πένα των Πέτρου Καλκόβαλη και Μελίνας Τσαμπάνη, ενώ η καθηλωτική μουσική του Θοδωρή Ρέγκλη επιτείνει την αγωνία και το μυστήριο. 

Πρωταγωνιστές πρόσωπα γνωστά που έχουμε αγαπήσει, αλλά και «άγουρα»  τηλεοπτικά που ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους από το πρώτο κιόλας επεισόδιο.  Από την αρχή μέχρι  το τέλος νιώθεις πως είσαι εκεί, μαζί τους. Με τις οικογένειες, με τα παιδιά, με τους αστυνομικούς. Οι διάλογοι των ηρώων καθημερινοί, ανθρώπινοι,  καθόλου ξύλινοι σε κάνουν ταυτίζεσαι αμέσως όχι με έναν  αλλά με δυο  ακόμα και με τρείς πρωταγωνιστές…

 

Οι γρήγορες εναλλαγές εικόνων, οι  εκρηκτικές αντιδράσεις αλλά και τα  αναπάντητα ερωτηματικά που προκύπτουν από το πρώτο κιόλας επεισόδιο σε καθηλώνουν. Η ιστορία δεν πραγματεύεται μόνο την εξαφάνιση των παιδιών αλλά και τις ζωές των οικογενειών τους που κρύβουν  μυστικά και πάθη.

Ο «Σιωπηλός δρόμος» θα κάνει πολύ θόρυβο! Είναι σίγουρο πως οι τηλεθεατές δεν έχουν δει κάτι ανάλογο και θα το αγκαλιάσουν. Είναι μονόδρομος…  από το πρώτο κιόλας λεπτό του πρώτου επεισοδίου, εθίζεσαι. Γίνεται η αγαπημένη σου συνήθεια το βράδυ της Κυριακής. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές, μπράβο Mega που αποδεικνύεις περίτρανα γιατί είσαι ο βασιλιάς της μυθοπλασίας.

 

*Η σειρά θα προβάλλεται σε εβδομαδιαία βάση και ξεχωρίζει για το καστ της αφού στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι ο Δημήτρης Λάλος, η Πηνελόπη Τσιλίκα, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Χρήστος Λούλης, η Ανθή Ευστρατιάδου, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, ο Νικόλας Παπαγιάννης, η Βίκυ Παπαδοπούλου, ο Γιάννος Περλέγκας, η Μυρτώ Αλικάκη και η Χριστίνα Φαμέλη.