Επιστροφή στην κανονικότητα μετά τον κορονοϊό για το «εμβολιασμένο» Ισραήλ, εκεί όπου η καθημερινότητα έχει επιστρέψει πλέον στα φυσιολογικά της και το βράδυ της Δευτέρας, στην πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συναυλία παγκοσμίως η οποία διεξήχθη σε εξωτερικό χώρο, χωρίς μάσκες, με τον Κώστα Καραφώτη να είναι από τους τραγουδιστές που ανέλαβαν τη διασκέδαση του κόσμου.

Ο τραγουδιστής και βασικό στέλεχος της εταιρίας παραγωγής του Νίκου Κοκλώνη, Barking Well, ταξίδεψε στο Ισραήλ μαζί με την Πάολα και την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη για να ζήσουν τη μεγάλη στιγμή, ύστερα από πάνω από ένα χρόνο απραξίας από τις μουσικές σκηνές στην Ελλάδα, εξαιτίας της πανδημίας που ακόμα ταλαιπωρεί τη χώρα και δύσκολα θα επιστρέψει στα κέντρα διασκέδασης να ανοίξουν άμεσα.

Ο Κώστας Καραφώτης μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και το Live News για την εμπειρία που έζησε. «Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί εγώ προσωπικά έχω πολύ καιρό να τραγουδήσω ζωντανά μπροστά σε κοινό, όπως έγινε χθες το βράδυ, με ένα όμορφο ρεπερτόριο, δίνοντας στους λάτρεις Ισραηλινούς της ελληνικής μουσικής όμορφα τραγούδια και ένα υπέροχο αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη. Ήταν υπέροχα, ήσυχα, δεν σηκώθηκαν να χορέψουν πολύ και να διασκεδάσουν, λόγω και των τραγουδιών. Εγώ επειδή ξέρω πώς ενθουσιάζονται οι Ισραηλινοί, τους είδα πιο συμμαζεμένους, αλλά το χάρηκαν πάρα πολύ. Επίσης να πω ότι έχω ενθουσιαστεί με την Πάολα γιατί συνεργάστηκα πρώτη φορά μαζί της και έπαθα πλάκα στο πώς μπορεί να ερμηνεύσει τέτοια τραγούδια», είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για το πώς κυλάει η ζωή στο Ισραήλ:

«Είναι σαν να μην το πιστεύουμε λίγο. Οι άνθρωποι κυκλοφορούν κανονικά χωρίς φόβο. Δεν υπάρχει θέμα αποστάσεων, τα εστιατόρια είναι ανοιχτά, τα πάρκα, είναι έξω με τα ποδήλατα, κάνουν μπάνιο στη θάλασσα και είναι άνετοι και πολύ χαρούμενοι».