Μη χάσετε το Σάββατο 8 Μαΐου με την ΟΝ ΤΙΜΕ Σαββατοκύριακο, μια προσφορά - ασπίδα ζωής ενόψει καλοκαιριού, “Οδηγός Προστασίας για τον Κορονοϊό και τα Αυτοάνοσα”, το νέο βιβλίο του Δημήτρη Γρηγοράκη.

Η διατροφολογία ως αυτόνομη επιστήμη επιχειρεί και αυτή με τη σειρά της, όπως και άλλες ανθρωποκεντρικές επιστήμες, να δώσει απάντηση στο ερώτημα… Τι είναι στην πραγματικότητα αυτό που ονομάζουμε προσβολή του ανοσοποιητικού από την COVID-19 ή και σε άλλες περιπτώσεις μια Αυτοάνοση διαταραχή; Τι είναι αυτό που ωθεί ένα θαυμαστό σύστημα, όπως είναι το ανοσοποιητικό, να επιτεθεί σε οικείους ιστούς και να λειτουργήσει αυτοκαταστροφικά; Είναι οι ανοσοποιητικές διαταραχές και τα αυτοάνοσα ξεχωριστά ιδιαίτερες και σπάνιες παθήσεις, ή απλά υπάρχει σε όλους μας μία εν δυνάμει ευαισθησία, που περιμένει τις κατάλληλες συνθήκες για να εκδηλωθεί;

Μία πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση είναι ότι εφόσον το ανοσοποιητικό, τόσο στην περίπτωση του Ιού COVID-19 όσο και των αυτοάνοσων, αποτελεί το επίκεντρο της προσβολής και την ίδια ώρα αυτό λειτουργεί και ρυθμίζεται μέσα από πολλαπλές βιοχημικές αντιδράσεις, οι οποίες με τη σειρά τους από την παρουσία ή/και τον καταλυτικό ρόλο των θρεπτικών συστατικών (πχ. Βιταμίνες C και D, ω-3 και μονοακόρεστα λιπαρά, σελήνιο, ψευδάργυρος,χαλκός, αντιοξειδωτικές και προβιοτικές ουσίες κλπ.), τότε αυτονόητα ο τρόπος πρόληψης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης της πανδημίας και των αυτοάνοσων διαταραχών θα είναι και ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ!

Μαζί και με τη βοήθεια του βιβλίου «Οδηγός Προστασίας για τον κορονοιό και τα αυτοάνοσα», θα ταξιδέψουμε στο μαγικό κόσμο της επιστήμης της διατροφολογίας, η οποία (και σε συνδυασμό με τη μαγειρική) πλησιάζει την τέχνη όσο καμία άλλη… και αυτό, γιατί αναζητά το φως ψάχνοντας τα πιο σκοτεινά μονοπάτια του ανθρώπινου μεταβολισμού, ψάχνει και προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αιτία, όχι απλά το αποτέλεσμα που είναι το σύμπτωμα!