katerina_kainourgiou
Media

Οριστικό: Τέλος από το OPEN η Κατερίνα Καινούργιου

Εξώδικο «φωτιά» από την παρουσιάστρια

Επισημοποιήθηκαν τα σενάρια που ήθελαν την Κατερίνα Καινούργιου να αποχωρεί από το OPEN, μετά το τέλος της εκπομπής «Ευτυχείτε» για τη φετινή σεζόν.

Η Κατερίνα Καινούριου εντάχθηκε στο δυναμικό του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon και εν συνεχεία Open Beyond, με σκοπό να αναλάβει, την επιμέλεια και παρουσίαση της πρωινής, ζωντανής, ψυχαγωγικής ζώνης σε συνθήκες υψηλής ανταγωνιστικότητας, ωστόσο το γυαλί στη συνεργασία της με τη διοίκηση του σταθμού ράγισε με αποτέλεσμα η παρουσιάστρια να διακόψει τη συνεργασία της, με το κανάλι.

Παρότι η Κατερίνα και η ομάδα της κατάφεραν να φέρουν την εκπομπή της «Ευτυχείτε» στη πρώτη θέση του πίνακα τηλεθέασης για τη σεζόν 2020/2021, η παρουσιάστρια που εξακολουθεί να διατηρεί άριστες σχέσεις με τη διοίκηση του καναλιού δεν μπόρεσε να υπερβεί κάποια γεγονότα με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το δυναμικό του ΟPEN.

Το τελευταίο διάστημα πηγές του OPEN αναφέρουν έχει κλονιστεί πλήρως η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της παρουσιάστριας και του σταθμού και η πίστη μου στο μέλλον της συνεργασίας. Ενώ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, με μία σειρά από ενέργειες του σταθμού εθίγη η ηθική και επαγγελματική υπόσταση της παρουσιάστριας.

Κάποιες από τις ενέργειες είναι, η αποστολή εξωδίκων σε τρίτους μέσω των οποίων επλήγη η επαγγελματική αξιοπιστία της παρουσιάστριας, και έτσι δημιουργήθηκαν συνθήκες «αποκλεισμού» της από την αγορά και κοινοποιήθηκαν σε τρίτους εμπιστευτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με πηγές από το κανάλι της Παιανίας, η παρουσιάστρια απέστειλε εξώδικο στον σταθμό όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η Διεύθυνση προγράμματος τον τελευταίο χρόνο προχώρησε σε σταδιακή υποβάθμιση των μέσων παραγωγής - πάρα το γεγονός ότι η εκπομπή βρισκόταν στην κορυφή της τηλεθέασης. Συγκεκριμένα προχώρησε σε μείωση κόστους της εκπομπής, αφαιρώντας σημαντικούς πόρους παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει οι συντελεστές για επανόρθωση : (π.χ. μείωση των ωρών μοντάζ, μείωση στις βάρδιες και τον αριθμό των εξωτερικών συνεργείων, και μετά από αποχώρηση μελών της δημοσιογραφικής ομάδας έμεινε η ομάδα της εκπομπής υποστελεχωμένη).

Επιπλέον, όπως καταγγέλλει η Κατερίνα Καινούργιου λίγους μήνες μετά την ανανέωση της συνεργασίας (το 2020), προστέθηκε άλλη μία προβληματική διάσταση. Η καθολική απουσία της Διεύθυνσης Προγράμματος από διαδικασίες και πρωτόκολλα όπως συσκέψεις, συζητήσεις, ανταλλαγή επικοινωνίας και ανταπόκριση στα ζητήματα που προέκυπταν.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, εκτός από την εκφρασμένη για μήνες δυσαρέσκεια της παρουσιάστριας υπήρξε απόφαση κάποιων μελών της ομάδας να αποχωρίσουν ή/και άλλα μέλη σκέφτονταν να αποχωρίσουν.

Εν συνεχεία, λόγω του κλίματος δυσαρέσκειας που υπήρχε, μέσω emails ζητήθηκε ήδη από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους να γίνει συζήτηση ανανέωσης της συνεργασίας βασικών συντελεστών της εκπομπής για την επόμενη τηλεοπτική περίοδο, το οποίο ουδέποτε έγινε.

Η αινιγματική δήλωση στην τελευταία εκπομπή: Τα λέμε από Σεπτέμβρη 

Στην τελευταία της εκπομπή στο OPEN, η Κατερίνα Καινούργιου συγκινημένη, θέλησε λίγο πριν το φινάλε να πει δυο λόγια στους τηλεθεατές: 

«Ευχαριστώ εσάς τους τηλεθεατές που ειδικά αυτή τη δύσκολη σεζόν, μας στηρίξατε τόσο πολύ, καθημερινά μπαίναμε στα σπίτια σας και μας δείξατε την αγάπη σας και την υποστήριξή σας. Αυτό εγώ το παίρνω και σαν μια επιβράβευση της δουλειάς μας. Εγώ δεν καρπώνομαι ποτέ προσωπικά τις επιτυχίες. Η επιτυχία αυτής της εκπομπής φέτος ήταν ομαδική…

Να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Θέμη Μάλλη. Όταν πρωτοξεκινήσαμε η εκπομπή έκανε 2% και 3% και με πολλή προσπάθεια καταφέραμε αυτή τη στιγμή να είμαστε πρώτοι σε ένα κανάλι νεοσύστατο

Η συνεργασία μας τελειώνει εδώ με τον Γρηγόρη. Ο Γρηγόρης Γκουντάρας με έκανε καλύτερη παρουσιάστρια. Αυτό που έκανες για μένα, ειλικρινά, σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου», ανέφερε συγκινημένη η Κατερίνα Καινούργιου.

«Τα κανάλια δεν είναι το σήμα, τα κανάλια είναι οι άνθρωποι που εργάζονται γι’ αυτά, αυτοί που είναι κάθε μέρα στο πλατό.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ιδιοκτησία του OPEN που με πίστεψε, με κράτησε τότε από το Epsilon και με εμπιστεύτηκαν, μου έδωσαν τα πάντα και κατά καιρούς τους ανθρώπους της διοίκησης που με στήριξαν πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, δεν ξεχνώ», είπε με νόημα η Κατερίνα Καινούργιου.

«Πάνω απ’ όλα, το πιο μεγάλο ευχαριστώ σε σας. Θα τα ξαναπούμε τον Σεπτέμβριο. Γεια σας», είπε η Κατερίνα Καινούργιου στο φινάλε, αλλά δεν διευκρίνισε από ποια συχνότητα.