Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of
Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Νικη_Λυμπερακη
Media

Λυμπεράκη: Η δημοσιογραφία, η επιστροφή στο MEGA και η μητρότητα (Βίντεο)

Τι δήλωσε για τα παιδικά της χρόνια αλλά και την απώλεια του πατέρα της

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη και μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε επί της νέας της εκπομπής, της μητρότητας αλλά και επί της απώλειας του πατέρα της.

«Από το MEGA ξεκίνησα, έκανα μαθητεία στα 19 μου στην εκπομπή του Γιάννη Πολίτη, ‘Όσα φέρνει η ώρα’, κάθε Κυριακή μεσημέρι», ανέφερε η δημοσιογράφος για την επιστροφή της στο μεγάλο κανάλι και τη νέα της εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα».

Παιδικά χρόνια

«Έβλεπα ‘Μάτσο’ και έλεγα θα γίνω δικηγόρος, έβλεπα ‘Ιντιάνα Τζόουνς’ και έλεγα θα γίνω αιγυπτιολόγος», είπε η γνωστή δημοσιογράφος για τα παιδικά της όνειρα.
Και συμπλήρωσε πως «Όλοι στην οικογένεια τραγουδάμε ίσως και λόγω της καταγωγής μας από τη Λευκάδα», σχολιάζοντας έτσι τις τραγουδιστικές της ικανότητες.

Μαθητικά χρόνια

Εν συνεχεία, η ίδια αναφέρθηκε και στα σχολικά της χρόνια «Ήμουν καλή μαθήτρια και απουσιολόγος, αλλά δεν έβαζα απουσίες σε όσους έκαναν κοπανά. Η μητέρα μου ήταν μαθηματικός, αυστηρή, την είχα καθηγήτρια τρία χρόνια και είχα φάει και αποβολή από τη μαμά μου».
«Δεν εξάσκησα τη νομική και η μοναδική μου φορά στην αίθουσα ήταν για δική μου υπόθεση, όταν αναγκάστηκα να πω «να κρατηθεί η υπόθεση κύριε πρόεδρε», ανέφερε για το επάγγελμα που δεν εξάσκησε ποτέ, καθώς την κέρδισε η δημοσιογραφία.
«Σήμερα θα έλεγα πως μια υποτιμητική συμπεριφορά τραυματίζει τον φορέα και όχι αυτόν που τη δέχεται, ενώ θυμάμαι με λύπη κάποιον που φέρθηκε έτσι. Πρέπει να έχεις σοβαρό πρόβλημα με τον εαυτό σου για να εκτονώνεις τη δική σου έλλειψη με παιχνίδια εξουσίας πάνω σε παιδιά που τώρα ξεκινάνε», σημείωσε για τον τρόπο που φέρονται ορισμένοι συνάδελφοι της σε νέους δημοσιογράφους.

Πηγή «ενέργειας»

Παράλληλα, η κ. Λυμπεράκη αναφέρθηκε και στην πηγή της ενέργειας της «το κέντρο της ζωής μου είναι οι άνθρωποι μου, η φυσική μου οικογένεια, ο σύντροφος μου, το παιδί μου και οι φίλοι μου».
«Ο σύντροφος μου είναι δικηγόρος και γνωριστήκαμε σε μια παρουσίαση βιβλίου για δημοσίους υπάλληλους, δεν ήταν ρομαντικό αλλά εν παύσει περιπτώσεις…», δήλωσε για τον σύζυγο της.

Μητρότητα

Η δημοσιογράφος εξομολογήθηκε πως «Μου είχαν πει στα 33 μου πως πολύ δύσκολα θα έκανα παιδί στη ζωή μου, οπότε είχα εκπαιδεύσει τον εαυτό μου να μην το περιμένω. Μου μίλησαν για πολύ μικρό χρονικό περιθώριο, επομένως σταμάτησα να περιμένω ην σκέφτομαι ένα παιδί, δεν ήταν στα σχέδια μου».
Συμπλήρωσε όμως πως «Όταν ήρθε το παιδί δεν με βρήκε σε διαδικασία προσπάθειας για να το αποκτήσω, ήταν μια τρομερή έκπληξη, ένα θαύμα. Είχα εκπαιδεύσει τον εαυτό μου να μην περιμένει παιδί, γιατί δεν ήθελα να ζήσω τη ματαίωση, ενώ θαυμάζω τις γυναίκες που κάνουν αγώνα για ένα παιδί».
Και πρόσθεσε πως «Είχα προετοιμάσει και τον σύντροφο μου, ο οποίος είχε ήδη ένα υπέροχο παιδάκι δέκα ετών, αρά είχε βιώσει την πατρότητα. Καθόλου δεν με τρόμαξε το γεγονός ότι ο σύντροφος μου είχε ήδη παιδί, ίσα – ίσα είδα έναν υπέροχο μπαμπά και πρόκειται για ένα τέλειο παιδάκι».
«Ο γιος μου είναι 14 μηνών, με αγχώνουν τα πάντα, αν αναπνέει, αν ροχαλίζει και είπε την πρώτη του λέξη "μαμά"», είπε μιλώντας τρυφερά για το γιο της.

Και το όνομα αυτού… Παναγιώτης

«Αύριο Σάββατο βαπτίζουμε το γιο μας και το όνομα που θα πάρει είναι Παναγιώτης – Μάξιμος. Παναγιώτης ήταν το όνομα του μπαμπά μου, που τον έχασα πριν από τρία χρόνια και μην πάμε σε αυτό το θέμα γιατί δεν είναι εύκολο. Έλεγα στον μπαμπά μου ότι δεν μου άρεσε το όνομα του και δεν θα το έδινα στο παιδί μου, αλλά δεν είχα υπολογίσει πώς λειτουργεί η αίσθηση της απώλειας..», δήλωσε για το όνομα του γιου της και την απώλεια του πατέρα της.

Νέα εκπομπή

«Η «Μεγάλη Εικόνα» είναι μια ενημερωτική εκπομπή στη νυχτερινή ζώνη με μια πιο φρέσκια ματιά. Οδηγός θα είναι η επικαιρότητα αλλά με χώρο και για πιο εναλλακτικές προσεγγίσεις και ως επί των πλείστων θέλουμε να είναι ζωντανή η εκπομπή», ανέφερε η δημοσιογράφος για τη νέα της εκπομπή.

Δείτε το σχετικό βίντεο