Η Αγγελική Νικολούλη επιστρέφει με το «Φως στο τούνελ», από το νέο της κανάλι, το Mega, και μετράει αντίστροφα πλέον για την πρεμιέρα της επιτυχημένης εκπομπής της.

Ετσι, λοιπόν, από σήμερα στις 23.20, η επιτυχημένη εκπομπή επιστρέφει και η δημοσιογράφος μαζί με την ομάδα της ετοιμάζονται και πάλι για αποκαλύψεις, μέσω των ερευνών που κάνει η εκπομπή, αλλά και των πληροφοριών που συλλέγει από απλούς πολίτες-μάρτυρες.

Ακούραστη, δυναμική και τολμηρή, η Αγγελική Νικολούλη έχει συνδεθεί όσο κανένας άλλος Ελληνας δημοσιογράφος με την αστυνομική έρευνα στον ελληνικό Τύπο και την τηλεόραση.

Το «Φως στο τούνελ», η βραβευμένη εκπομπή-ορόσημο στην καριέρα της επιστρέφει για 27η χρονιά μέσα από τη συχνότητα του Μεγάλου Καναλιού και με αυτή την αφορμή θυμόμαστε μερικούς από τους σημαντικότερους σταθμούς στην… πολύκροτη καριέρα της.

Από τα πρώτα της βήματα, σε εφημερίδες της Πάτρας, η Αγγελική Νικολούλη αφοσιώθηκε με πάθος στη μάχιμη δημοσιογραφία και έγινε η πρώτη Ελληνίδα δημοσιογράφος που ασχολήθηκε με το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Οι πρώτες υποθέσεις που αποκάλυψε στον πατρινό Τύπο συγκλόνισαν την τοπική κοινή γνώμη και οδήγησαν τη δημοσιογράφο στην Αθήνα, όταν η εφημερίδα «Απογευματινή» την κάλεσε αναθέτοντάς της το αστυνομικό ρεπορτάζ. Ανάμεσα στις έρευνες που έκανε για τη συγκεκριμένη εφημερίδα, ξεχωρίζει η αποκάλυψη της δράσης του «δράκου» Κυριάκου Παπαχρόνη.

Η συνέχεια της εις βάθος αστυνομικής έρευνας της Αγγελικής Νικολούλη γράφτηκε με αποκλειστικότητες στον «Ελεύθερο Τύπο» (υπόθεση του «δράκου» Σπύρου Μπέσκου) και στο «Εθνος» (υποκλοπές από την ΕΥΠ). Το πέρασμα στην τηλεόραση ήταν το επόμενο βήμα, με το βάπτισμα του πυρός να δίνεται στις εκπομπές «60 λεπτά χωρίς μοντάζ» και «Ρεπορτάζ στην ομίχλη», στο πλευρό του Κώστα Χαρδαβέλλα.

Το «Φως στο τούνελ», η δική της ζωντανή πολύωρη εκπομπή, έκανε πρεμιέρα το 1995 και φτάνει μέχρι σήμερα στο Mega έχοντας εντοπίσει 1.700 αγνοούμενα άτομα σε 889 εκπομπές και έχοντας συμβάλει αποτελεσματικά στην εξιχνίαση 26 δολοφονιών.

Αυτοί οι ιλιγγιώδεις αριθμοί έχουν φέρει στην εκπομπή δεκάδες σημαντικές τιμητικές διακρίσεις από κοινωνικούς φορείς, αλλά και μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.

Το μοναδικό ενδιαφέρον της Αγγελικής Νικολούλη για το εγκληματικό προφίλ στην Ελλάδα έχει αποτυπωθεί στα best seller αστυνομικά θρίλερ «Ονειρεύτηκα τον δολοφόνο σου», «Θάνατος με χείλη κόκκινα» και «Ερωτας φονιάς», που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και βασίζονται σε ιστορίες που έχουν αποκαλυφθεί στο «Φως στο τούνελ».

Τη βιβλιογραφία της συμπληρώνουν τα απολαυστικά «Πιπεράτα του 100», ένα βιβλίο με αληθινές ιστορίες από την καθημερινή επαφή της με το κέντρο της Αμεσης Δράσης δοσμένες με χιούμορ, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Αλέκο Σακελλάριο το 1990. Το «Φως στο τούνελ» κάνει πρεμιέρα στο Mega την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στις 23.20.