Την ώρα που το Open βυθίζεται κυριολεκτικά στα νούμερα τηλεθέασης, ένα νέο σύννεφο εμφανίζεται απειλητικά πάνω από τον τηλεοπτικό σταθμό της Παιανίας.

Ο λόγος για τη χρηματοδότηση του προγράμματος και των λειτουργικών αναγκών του καναλιού για το δεύτερο μισό της σεζόν, αφού από
την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη κάθε άλλο παρά υπάρχουν ενδείξεις αλλαγής στάσης σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του μπάτζετ και τη συνεπακόλουθη ενδυνάμωση του καναλιού σε όλα τα επίπεδα.

Βλέπετε, είναι ξεκάθαρο πως, με φόντο τις απογοητευτικές επιδόσεις του τηλεοπτικού σταθμού του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, θα χρειαστούν ενέσεις σημαντικής ρευστότητας προκειμένου να υπάρξει βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης, αφού είναι σαφές πως, για να σωθεί ό,τι είναι δυνατόν, θα πρέπει να υπάρξουν σοβαρές παρεμβάσεις στο πρόγραμμα.

Ωστόσο, πέραν της έλλειψης διάθεσης της ιδιοκτησίας, όπως έγραψε η στήλη πριν από λίγο καιρό, στην Παιανία έχουν αντιμετωπίσουν άλλον έναν βραχνά που μπορεί να επηρεάσει ακόμα και την ίδια τη βιωσιμότητα του Open. Πρόκειται για τις συνέπειες της απόφασης των ιθυνόντων του καναλιού να απευθυνθούν στη διαφημιστική αγορά προβάλλοντας ένα πρόγραμμα που σήμερα δεν υφίσταται, καθώς και εκτιμώμενα ποσοστά τηλεθέασης που ουδεμία σχέση έχουν με τα σημερινά.

Ως εκ τούτου, ο τηλεοπτικός σταθμός δουλεύει σήμερα χωρίς να εισπράττει, χώρια που, εξαιτίας της χαμηλής τηλεθέασης, επηρεάζονται άμεσα και τα όποια μελλοντικά έσοδα.