Η άσχημη συνολικά πορεία του τηλεοπτικού σταθμού Open εκ των πραγμάτων, αργά ή γρήγορα, θα δρομολογήσει εξελίξεις, που θα εκπορεύονται από την πλευρά της ιδιοκτησίας του καναλιού, η οποία εδώ και καιρό δείχνει να αντιμετωπίζει με (σχετική) απάθεια τα δρώμενα.

Πλέον ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι, όπως για παράδειγμα ο διευθυντής ειδήσεων, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την επόμενη ημέρα, αφού δεν βλέπουν και απολύτως καμία διάθεση να ενισχυθεί σε πρόγραμμα ο σταθμός. Η διαμορφωθείσα εικόνα έρχεται εμμέσως να επιβεβαιώσει τα όσα κατά καιρούς θρυλούνται σε σχέση με τις προθέσεις του Ιβάν Σαββίδη, που είναι πλέον απολύτως βέβαιο (προκύπτει από διάφορες πηγές) ότι δεν γνωρίζει επακριβώς το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που θα καταγράψει κατά την τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν το Open.

Το βασικότερο όμως όλων συνδέεται με τη γενικότερη απαξία με την οποία αντιμετωπίζει συνολικά η αγορά το κανάλι. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εσχάτως το κανάλι του Ιβάν έχει απολέσει (λόγω των χαμηλών ποσοστών) και την όποια επιρροή διέθετε στο πολιτικό γίγνεσθαι. Μπροστά σε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα, άρχισε να κυκλοφορεί εκ νέου η φήμη που θέλει τον παραγωγό Νίκο Κοκλώνη να σκέφτεται σοβαρά την υποβολή συγκεκριμένης πρότασης για εξαγορά του Open.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας παραγωγής Barking Well συναντήθηκε προσφάτως με συγγενικό πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη, με το οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει (μεταξύ των άλλων) το ενδεχόμενο πώλησης του καναλιού. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές θέλουν τον Κοκλώνη να επιδιώκει ραντεβού και με τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του Open, αφού, έχοντας εικόνα των όσων διαδραματίζονται στο εσωτερικό της επιχείρησης, θεωρεί ότι είναι δύσκολο το όποιο μήνυμα να φτάσει στα αυτιά του Ιβάν. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, εκείνο που αξίζει να μείνει είναι ότι ο Κοκλώνης όντως ενδιαφέρεται για την εξαγορά του Open, κάτι που είχε επιχειρήσει (ανεπιτυχώς) και κατά το πρόσφατο παρελθόν.