Σάρκα και οστά παίρνει το σχέδιο της ΕΡΤ για το λανσάρισμα μιας εβδομαδιαίας πολιτικής εκπομπής στο πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, στην πολύ βραδινή ζώνη.

Επρόκειτο για ζήτημα που απασχολούσε εδώ και καιρό τη διοίκηση Ζούλα-Γαμπρίτσου ενόψει της κρίσιμης συγκυρίας που διανύουμε και δεδομένης της αύξησης του ενδιαφέροντος του κοινού για τα πολιτικά πράγματα όσο θα πλησιάζουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Με τον τρόπο αυτόν, άπαντες οι εμπλεκόμενοι ευελπιστούν να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον κατάλληλο για τη φιλοξενία πολιτικών συζητήσεων και συνεντεύξεων σε κορυφαίο επίπεδο, στοιχείο που κατά κοινή ομολογία λείπει από την παρούσα, βελτιωμένη έκδοση της ΕΡΤ1.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, οι ημέρες που φαντάζουν ως οι επικρατέστερες για να φιλοξενήσουν το νέο concept που στήνει ο ενημερωτικός τομέας του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής είναι η Δευτέρα και η Τετάρτη, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται (στη δεύτερη περίπτωση) για πιθανή μετακίνηση της εξαιρετικά επιτυχημένης εκπομπής «Μουσικό κουτί».

Μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον για την παρουσίαση της εκπομπής έχουν εκφράσει -εμμέσως πλην σαφώς- στον επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα, Φώτη Καφαράκη, καθώς και σε άλλες πλευρές, προβεβλημένοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, όπως οι Νίκος Μελέτης, Φάνης Παπαθανασίου και Αντώνης Αλαφογιώργος.

Ωστόσο, πέραν των εκ των έσω περιπτώσεων που κοιτούν οι αρμόδιοι, το πιο πιθανό σε αυτή τη φάση είναι να επιλεγεί για το πόστο του κεντρικού παρουσιαστή ένας δημοσιογράφος υψηλού κύρους, εκτός Ραδιομεγάρου, ο οποίος θα μπορούσε να πλαισιωθεί, υπό συνθήκες, από εκπροσώπους του υπάρχοντος στελεχικού δυναμικού. Στόχος είναι η εκπομπή να κάνει πρεμιέρα κατά τις πρώτες ημέρες ή εβδομάδες του 2022.