Έφτασε η «πολυπόθητη» στιγμή του τελικού του GNTM 4, με την Όλγα, την Κυβέλη και τον Κωνσταντίνο να είναι οι τρεις φιναλίστ, που διεκδικούν τα μεγάλα έπαθλα και τον τίτλο του GNTM.

H μέρα λοιπόν ξεκίνησε με πρώτη στάση, ένα καφέ-μπαρ με γαλλικό άρωμα, το οποίο έγινε το σκηνικό για την πρώτη δοκιμασία. Επρόκειτο για μια φωτογράφηση που «δανείζεται» στοιχεία από την εμβληματική σκηνή της Audrey Hepburn στην κλασική ταινία «Breakfast at Tiffany’s».

Η Zενεβιέβ Μαζαρί, ο Άγγελος Μπράτης και ο Δημήτρης Σκουλός, ήταν μαζί με τους τρεις φιναλίστ για να τους καθοδηγούν και να τους εμψυχώνουν, με τον Δημήτρη Σκουλό να βρίσκεται πίσω από το φωτογραφικό φακό. Τα μοντέλα μεταμορφώθηκαν σε φιγούρες «άλλης εποχής» και κλήθηκαν να πάρουν το πρωινό τους σε ένα πολυτελές περιβάλλον. Με την ισορροπία ανάμεσα στη θεατρικότητα και τη φυσικότητα να είναι το σημείο-κλειδί, τα μοντέλα φάνηκε να μη δυσκολεύονται στην απόδοση των ζητουμένων και κερδίζουν εύκολα τα εύσημα στα σετ τους.

Η μέρα όμως δεν τελείωσε εκεί. Η δράση μεταφέρθηκε σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό για τη δεύτερη διαγωνιστική φωτογράφηση με τίτλο «Ballroom». Βιέννη, λάμψη, ρομαντισμός και κομψότητα, ήταν τα στοιχεία που πλαισίωσαν τα βασικό ζητούμενο των λήψεων, που δεν είναι άλλο από το φλερτ.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να συνεργαστούν με επαγγελματίες μοντέλα, καθώς φλερτάραν με ένα από αυτά και πόζαραν για τον φακό του Δημήτρη Σκουλού.

Μεταξύ των επαγγελματιών όμως είδαν και γνώριμα τους πρόσωπα, Η Αγάπη, ο Ντίνος και ο Στυλιανός, βρέθηκαν ξανά στο GNTM 4, αυτήν την φορά, για να συμμετέχουν στο concept και να αποτελέσουν επιλογές, ως αντικείμενα του πόθου.

H Όλγα λοιπόν,όπως ήταν αναμενόμενο, επέλεξε τον αγαπημένο της Στυλιανό, για να φωτογραφηθεί. Τα δυο μοντεά «Full in Love», έβαλαν φωτιά στο στούντιο.

Οι κριτές σχολίασαν ωστόσο, πως αισθάνονται μία αμηχανία ανάμεσά τους σε κάποιες στιγμές.

Υπενθυμίζεται πως τα δύο μοντέλα γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν μέσα στον διαγωνισμό μόδας, όμως ο Στυλιανός αποχώρησε πριν μερικά επεισόδια και έφυγε για Κύπρο απ’ όπου κατάγεται. Με πολύ κλάμα αποχαιρέτησαν τότε ο ένας τον άλλον.

Η φωτογράφιση της Κυβέλης από την άλλη έγινε με ιδιαίτερη ένταση, αφού για το concept με το φλερτ επέλεξε να φωτογραφηθεί με ένα κορίτσι μοντέλο, τη Yanna.

Όσα έκανε η Κυβέλη προκάλεσαν την αντίδραση της Όλγας και του Κωνσταντίνου, αφού το μοντέλο τη βοήθησε πολύ. «Αισθάνομαι ότι η Yanna είναι το μοντέλο και η Κυβέλη η βοηθητική», σχολίασε ο Στυλιανός κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης.

«Δε σκέφτηκα ότι μπορούσε η Yanna να με καπελώσει», δήλωσε η Κυβέλη. Οι κριτές και οι συμπαίκτες της σχολίασαν ότι στις λήψεις της είναι περισσότερο σαν μελαγχολική, παρά σαν να φλερτάρει. Από την άλλη ο Άγγελος Μπράτης δήλωσε ότι ο Ντίνος φλέρταρε με τον παρτενέρ του πιο πολύ από την Κυβέλη.

«Άρα δε σας άρεσε το βλέμμα μου, δε νιώσατε συναίσθημα;» ρώτησε η Κυβέλη τους κριτές, προκαλώντας την αντίδραση της ‘Όλγας. «Κυβέλη σκάσε. Σκάσε, κλείσ’το, φτάνει μη ρωτάς άλλο!», σχολίασε στην κάμερα το ξανθό μοντέλο.

Με δύο πολύ δυνατές λήψεις έκαστος, οι top3 του διαγωνισμού έφτασαν στο πλατό, που έκρυβε πολλές εκπλήξεις. Σε πρώτη φάση έμαθαν πως ολοκλήρωσαν μόλις δύο από τις τέσσερις δοκιμασίες του τελικού, για κάθε μία από τις οποίες τα μοντέλα θα βαθμολογούνται. Σε δεύτερη φάση, ο Head Of Scouting του Elite London, Joel Bough, μετέφερε τα δικά του προσωποποιημένα μηνύματα προς τους υποψήφιους του μεγάλου τίτλου, δίνοντας τους εμψύχωση και όραμα.

Το πρώτο μέρος του μεγάλου τελικού του GNTM 4 έφτασε στο τέλος του. Οι τρεις φιναλίστ Κωνσταντίνος, Κυβέλη και Όλγα έδωσαν τον 100% του εαυτού τους στις δύο πρώτες φωτογραφίσεις και στάθηκαν με αγωνία μπροστά στους κριτές για να ακούσουν τη βαθμολογία τους.

Η βαθμολογία των φιναλίστ στο 1ο μέρος του τελικού του GNTM 4:

Η Κυβέλη προηγείται με 74 βαθμούς, o Κωνσταντίνος ακολουθεί με 70 βαθμούς ενώ η Όλγα κατάφερε να συγκεντρώσει 69 βαθμούς.

Βέβαια, τίποτα δεν είναι οριστικό καθώς υπολείπονται δύο ακόμα δοκιμασίες και φυσικά η γνώμη του κοινού.