Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις λόγω του υπέρογκου κόστους των 215.000 ευρώ, ο Δήμος Αθηναίων έκανε κανονικά τη μίνι συναυλία του Σάκη Ρουβά στον Λυκαβηττό.

Κι όταν μιλάω για αντιδράσεις, εννοώ ότι έγινε ένας τεράστιος πανικός στα social media, όπου μιλούσαν για κατασπατάληση χρήματος, για φιέστα ντεμέκ, για σκάνδαλο περιωπής - μέχρι και ομάδες για γιαούρτωμα είχαν οργανωθεί.

Αντέδρασε ο κόσμος, αντέδρασαν και οι οργανωτές. Άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας, με τον δρόμο που οδηγεί προς τον Λυκαβηττό να είναι κλειστός από την ΕΛ.ΑΣ., που μέχρι και δύο κλούβες έβαλε stand by.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε και δήλωση, όπου είπε, ανάμεσα στα άλλα: «… με την πανδημία ο κόσμος έχει ακόμα περισσότερη ανάγκη για λίγο χαμόγελο στην αλλαγή του χρόνου. Κι ας μείνουν μίζερα κι ανούσια κάποιοι να φαρμακώνονται από τα λόγια τους».

Οργίασαν τα social media, με το Τwitter να παίρνει φωτιά. Το hashtag #cancel_rouvas βρέθηκε μέσα στα τρία πρώτα στο Twitter τις τελευταίες ημέρες. Γιατί έπρεπε να γίνει αυτή η μίνι συναυλία -χωρίς παρουσία των Αθηναίων- τη στιγμή που έχουμε τόσα κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους; Γιατί έπρεπε να ξοδευτούν τόσα χρήματα (πάνω από 200.000 ευρώ); Γιατί έπρεπε να δούμε ένα κακοστημένο show, στο οποίο ο Σάκης προσπαθούσε να τραγουδήσει glamorous ρεπερτόριο με 17μελή ορχήστρα; Και γιατί επέλεξαν τον Σάκη, που έχει δέκα χρόνια να κάνει κάποια επιτυχία;

Τελικά, η συναυλία έγινε και την έδειξε η ΕΡΤ, που, σε πείσμα όλων, έσκισε σε τηλεθέαση. Μπορεί σε κάποιους να μην άρεσε το θέαμα, αλλά το τηλεοπτικό κοινό το προτίμησε και έφερε την ΕΡΤ πρώτη σε τηλεθέαση εκείνη την ώρα, με νούμερα που δεν είχε ξαναδεί: 21,6% πριν από τα μεσάνυχτα και 22,8% αμέσως μετά.

Βέβαια, από περιέργεια το είδαν. Άλλοι για να απολαύσουν τον 50άρη πάλαι ποτέ pop star κι άλλοι για να τον χλευάσουν. Η ΕΡΤ, ωστόσο, πήρε τα νούμερα που επιθυμούσε.

Το τηλεοπτικό κοινό δικαίωσε και τον δήμαρχο και τον Σάκη και την ΕΡΤ. Καλή χρονιά, με υγεία πάνω απ’ όλα.