Πραγματικά συμπαθέστατα τα κορίτσια της νέας μεσημεριανής εκπομπής της ΕΡΤ2 «Κυψέλη» (Δάφνη Καραβοκύρη, Τζένη Μελιτά και Ξένια Ντάνια), αλλά κάποιος Ζούλας ή κάποιος Γαμπρίτσος θα πρέπει να εξηγήσει για ποιον λόγο έπρεπε να ξοδευτούν περί τα 300.000 ευρώ (για τα πρώτα 50 επεισόδια) για να καταγράφει το δεύτερο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης στη ζώνη 1-3 μέσο όρο γύρω στο 1%.

Φυσικά και δεν φταίνε για το φαινόμενο αυτό οι συντελεστές του προγράμματος, οι οποίοι καταβάλλουν φιλότιμα την προσπάθειά τους σε μια συχνότητα η οποία έχει... δεκαετίες να δει στον ήλιο μοίρα. Αλλωστε, οι σχετικές επιδόσεις ήταν μάλλον αναμενόμενες. Το ζητούμενο είναι για ποιον λόγο αποφασίστηκε να αποδεσμευθεί το σχετικό κονδύλι για χάρη της ΕΡΤ2 (που εκ προοιμίου δεν θα βελτίωνε τα παραδοσιακά χαμηλά νούμερα τηλεθέασης), όταν υπάρχουν άλλες ανάγκες στο Ραδιομέγαρο.

Οπως, για παράδειγμα, το λανσάρισμα μιας σοβαρής πολιτικής εκπομπής, με έναν έμπειρο δημοσιογράφο στο τιμόνι, ο οποίος θα μπορούσε να μιλήσει ως ίσος προς ίσο με τον πρωθυπουργό και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Τέτοιου είδους προγράμματα ήταν το... φόρτε της ΕΡΤ, ακόμα και στις χειρότερες περιόδους της, όχι τώρα που, όπως και να το δει κανείς, στέκεται με αξιοπρέπεια έναντι του ανταγωνισμού.

Ωστόσο, είναι πανθομολογούμενο ότι η εμπλοκή στην εξίσωση ενός τέτοιου τηλεοπτικού προϊόντος θα ήταν, αν μη τι άλλο, απαραίτητη λόγω και της ίδιας της υπόστασης της κρατικής τηλεόρασης... Εκτός κι αν το ποσό των 300.000 ευρώ θεωρείται μικρό από κάποιους σε σχέση με το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, οπότε θα γελάει κι ο... Τσακνής.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τα παραπάνω, η συνολική λειτουργία της ΕΡΤ έχει επανέλθει στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων του Μεγάρου Μαξίμου, με τον αρμόδιο υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Οικονόμου, να εξετάζει, όπως έχει γράψει το «S» εδώ και καιρό, σειρά παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 8/1