Λίγες ώρες μετά μετά την παραίτηση του διευθυντή της εφημερίδας «Αυγή» Αγγέλου Τσέκερη και εν αναμονεί των αποφάσεων για το  για το μέλλον της εφημερίδας από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχίαπηγές του κόμματος απαντούν στα όσα ακούγονται για το κλείσιμο της «Αυγής». 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, κύκλοι της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι η «Αυγή» όχι μόνο δεν θα κλείσει, αλλά θα ενισχύσει την παρουσία της τόσο διαδικτυακά όσο και στο κυριακάτικο φύλλο της. Οι ίδιες πηγές παραδέχονται ότι η εφημερίδα έχει χρεοκοπήσει, όπως αποτυπώνουν όλες οι εκθέσεις ορκωτών λογιστών, και πως ζει μόνο χάρη στη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τονίζουν δε ότι στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκαν μόλις 14 εργαζόμενοι, «γεγονός που δεν μπορεί να διασφαλίσει την απαιτούμενη οικονομική εξυγίανση», και προειδοποιούν:

«Αν κάτι τέτοιο δεν υλοποιηθεί άμεσα, τότε υπάρχει πράγματι ο κίνδυνος ολικού κλεισίματος της Αυγής, όχι μόνο του καθημερινού φύλλου. Και όχι από επιλογή, αλλά από οριστικό οικονομικό αδιέξοδο».

Ωστόσο, όπως αναφέρουν, «τόσο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που αποτελεί το βασικό μέτοχο της εφημερίδας, όσο και το ΔΣ της εφημερίδας θα κληθούν να εξετάσουν και να πάρουν τις δύσκολες αλλά αναγκαίες εκείνες αποφάσεις, όπως και το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής έκδοσης του καθημερινού φύλλου, που θα διασφαλίσουν, ωστόσο, ότι η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς όχι μόνο ΔΕΝ θα κλείσει, αλλά θα ενισχύσει την παρουσία της τόσο διαδικτυα όσο και στο Κυριακάτικο φύλλο της».

«Γιατί η διατήρηση και ενίσχυση της φωνής της Αυγής, ιδίως μέσα στο σύνθετο και δυστοπικό μιντιακό περιβάλλον που έχει εγκαθιδρύσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, δεν είναι μόνο ζήτημα ιστορικότητας, αλλά και Δημοκρατίας», σημειώνουν επίσης.