Καλεσμένος στο «MEGA Καλημέρα» ήταν σήμερα το πρωί ο Προκόπης Αγαθοκλέους. 

Ο πρωταγωνιστής της νέας σειράς του MEGA, «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», που κάνει πρεμιέρα απόψε στις 22:30, μίλησε στην εκπομπή για τον ρόλο που ενσαρκώνει και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα γυρίσματα. 

Στην ερώτηση πόσο δύσκολο ήταν να μπει στην ψυχολογία του Αγίου, ο Προκόπης Αγαθοκλέους ανέφερε: «Δεν είναι εύκολο. Δεν έχεις κάθε μέρα την ευκαιρία να παίξεις έναν τέτοιο ρόλο. Ήρθα σε επαφή με ανθρώπους και Πατέρες που τον γνώρισαν. Πήρα την καθοδήγησή τους για να μπορέσω να υποδυθώ τον ρόλο. Ένιωσα ότι πρέπει να το κάνω με σοβαρότητα και επαγγελματισμό». Πρόσθεσε μάλιστα: «Χρειάστηκε λίγη ώρα για να πω το “ναι”, αλλά η πρόκληση αυτή δεν μου επέτρεψε να το σκεφτώ και πολύ». 

Όπως αποκάλυψε, συνάντησε κόσμο που γνώρισε τον Άγιο Παΐσιο και όλοι του μίλησαν με δέος για εκείνον. 

«Εξερευνώντας αυτή την προσωπικότητα ένιωσα πολύ οικεία», συμπλήρωσε. 

Όσο για το τι ήθελε να εντοπίσει μελετώντας τη ζωή του Αγίου Παϊσίου, σημείωσε: «Αυτό που ήθελα να εντοπίσω ήταν η ανθρώπινη πλευρά του, γιατί αυτή ήταν που τον καθόρισε και τον έκανε μετά θάνατον να αγιοποιηθεί από την εκκλησία. Η επαφή που είχε με τον κόσμο ήταν όλη η αγιοσύνη του. Ο ίδιος έλεγε ότι ήθελε μια ήσυχη και γαλήνια ζωή, αφιερωμένη στον Θεό. Παρόλα αυτά, αφιερώθηκε πλήρως στον κόσμο». 

Για τη σκηνή που τον δυσκόλεψε περισσότερο, ο Προκόπης Αγαθοκλέους είπε: «Η σκηνή όπου ο Παΐσιος είδε τον Χριστό με δυσκόλεψε πολύ. Εκεί χρειάστηκαν γυρίσματα όλη μέρα. Να συντονιστεί το συνεργείο, να είναι σωστά τα φώτα». Ανέφερε επίσης ότι τα γυρίσματα της σειράς έγιναν σε τοποθεσίες όπου έζησε ο Άγιος. 

Σε ερώτηση αν πιστεύει στον Θεό παραδέχτηκε: «Πιστεύω στον Θεό. Θα ήταν κοροϊδία, πρώτα στον εαυτό μου, αν έλεγα ότι δεν πιστεύω πουθενά. Δεν είναι η ζωή μου όπως εκείνη ενός πιστού Χριστιανού, αλλά είμαι σε μια διαδικασία εξερεύνησης του δικού μου εαυτού. Για μένα, στη λέξη “Θεός” χωρούν μόνο οι λέξεις θυσία, αγάπη, ανιδιοτέλεια και αποδοχή».