Γεμάτη έντονα συναισθήματα ήταν η δεύτερη δοκιμασία αποχώρησης στο Master Chef.

Ο Χριστόφορος Κατσιάνας δεν τα κατάφερε με το πιάτο του και έφυγε από το ριάλιτι μαγειρικής.

«Πρέπει να είναι η πιο έντονη δεύτερη αποχώρηση που έχουμε βιώσει σε όλα τα MasterChef», σχολίασε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος

Η κόκκινη ομάδα έχασε στην ομαδική ασυλία και έτσι υπέδειξε υποψήφιους τον Χριστόφορο και τον Βασίλη από την ανοιχτή ψηφοφορία ενώ ο Γρηγόρης υπέδειξε μόνος του τον εαυτό του καθώς ήταν αρχηγός. Οι τρεις παίκτες διαγωνίστηκαν για την παραμονή τους στον διαγωνισμό μαγειρικής και ήρθαν αντιμέτωποι με ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πιάτο, από την καλεσμένη pastry chef, Εβίτα Παπαχαραλάμπους.

Αφότου έγινε η αναγνώριση των πιάτων του Βασίλη, του Γρηγόρη και του Χριστόφορου, οι κριτές ανακοίνωσαν τις βαθμολογίες.

Πρώτος στον εξώστη ανέβηκε ο Βασίλης Βαλέχας συγκεντρώνοντας 28 πόντους. Το γλυκό του Χριστόφορου Κατσιάνα δεν έπεισε, με την κριτική επιτροπή να του δίνει συνολικά 22 βαθμούς. Οι 27 πόντοι του Γρηγόρη Γιαννόπουλου τον οδήγησαν ασφαλή στην επόμενη φάση του παιχνιδιού.

Οι συμπαίκτες του στεναχωρήθηκαν ενώ οι περισσότεροι δήλωσαν ότι δεν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. "Ευχαριστώ πολύ όλους και τα παιδιά και την παραγωγή που την πήγα λίγο τρένο. Η ζωή συνεχίζεται" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χριστόφορος Κατσιάνας.