Πολλά ερωτήματα εγείρει το θέμα με τις προσλήψεις στην ΝΕΡΙΤ με πολλούς να μιλούν για ...σκάνδαλο, καθώς διαπιστώθηκε ότι στις προκηρύξεις και τις διαδικασίες πρόσληψης Καλλιτεχνικού Προσωπικού, υπάρχουν διαφορετικά στοιχεία στη Διαύγεια και διαφορετικά στοιχεία στη σελίδα Ανοιχτής Διακυβέρνησης (opengov.gr) όπου και προκηρύσσονται οι θέσεις!

Στην ΝΕΡΙΤ λοιπόν, αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση με αριμθό ΑΔΑ: ΒΙΨ4ΟΞΝΛ-ΙΤΡ στις 14/1/2014

Στην παράγραφο έξι αναφέρει:

Το κείμενο αυτό είναι επίσημο μια και έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, το ίδιο ακριβώς κέιμενο είχε αναρτηθεί την ίδια ημέρα και στο opengov.gr - Ανοιχτή Διακυβέρνηση, και προκηρύχθηκαν οι θέσεις (http://www.opengov.gr/home/2014/01/14/4924):

Αλλά το κείμενο ήταν διαφορετικό... γιατί στην παράγραφο 6 υπήρχε ακόμα ένα "κομμάτι" που επιμελώς δεν ανέβηκε στη διαύγεια:

Εαν παρατηρήσετε τα δύο κείμενα, η πρώτη παράγραφος είναι ίδια με τη διαύγεια, αλλά η δεύτερη... δεν υπάρχει...:

" Επίσημες, θεωρημένες από το ΥΠ.ΠΟ., βεβαιώσεις απονομής πτυχίου ή διπλώματος Κινηματογράφου – Τηλεόρασης ή Δραματικής Τέχνης γίνονται δεκτές, εφόσον σε αυτές αναγράφεται ο αριθμός της απόφασης του ΥΠ.ΠΟ., βάσει της οποίας ο αιτών συμμετείχε επιτυχώς στις διπλωματικές εξετάσεις. Οι τίτλοι αυτοί, στην παρούσα διαδικασία, αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι προς τα πτυχία των ΤΕΙ."