Το βράδυ της Παρασκευής, οι τρεις παίκτες του MasterChef, Δημήτρης Ταϊρίδης, η Ελισσάβετ Κοντοκώστα και η αρχηγός των Μπλε για αυτή την εβδομάδα, Βασιλική Δροσάτου, έδωσαν τη δική τους μάχη για να παραμείνουν στο παιχνίδι.

Οι παίκτες βρέθηκαν στον τάκο, μετά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της ομάδας τους, ύστερα από την ήττα που γνώρισαν στην τελευταία ομαδική δοκιμασία του ριάλιτι μαγειρικής.

Σε ένα απαιτητικό πιάτο αντιγραφής οι τρεις τους, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε να κερδίσουν από τους τρεις κριτές, το εισιτήριο της παραμονής τους στον διαγωνισμό. Στο τέλος του επεισοδίου, όμως, ένας ή μία θα έπρεπε να αφήσει την ποδιά και να κλείσει για πάντα την πόρτα πίσω.

Η παίκτρια που δεν τα κατάφερε και αποχώρησε, ήταν η Βασιλική Δροσάτου. «Ευχαριστώ πάρα πολύ για την φιλοξενία όλο αυτό το διάστημα εδώ, σεφ. Έμαθα πράγματα και ελπίζω να συνεχίσω να ασχολούμαι με αυτό το αντικείμενο περισσότερο» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η παίκτρια του ριάλιτι μαγειρικής. Οι υπόλοιποι παίκτες, που παρακολουθούσαν τις εξελίξεις από τον εξώστη, περίμεναν πως εκείνος, που θα αποχωρούσε, ήταν ο Δημήτρης Ταϊρίδης.