Τρόπους για την ενίσχυση της ΕΡΤ σε όλα τα επίπεδα αναζητά το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα στους πίνακες της τηλεθέασης. Αφενός η ψυχαγωγία δεν έφερε τα αποτελέσματα που κάποιοι ανέμεναν, με βάση και τις επενδύσεις που δρομολογήθηκαν χάριν της αναβάθμισης του τηλεοπτικού προϊόντος, αφετέρου ο ενημερωτικός τομέας αδυνατεί να δώσει ισχυρό στίγμα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, και μάλιστα έναν χρόνο πριν από τις εθνικές εκλογές, δεδομένης της εξαγγελίας του πρωθυπουργού για στήσιμο καλπών την άνοιξη του 2023. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Ανδριάνα Παρασκευοπούλου δεν έχει βρει ακόμη βηματισμό στο άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον της φετινής σεζόν, ενώ έντονος προβληματισμός επικρατεί γενικότερα για τον ενημερωτικό τομέα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Η εμπλοκή στην εξίσωση του έμπειρου Γιώργου Κουβαρά, ο οποίος μετά την... τηλεοπτική συνήθεια που δημιούργησε με τις εκπομπές του στο Αction 24 θα επιδιώξει να αποκαταστήσει τη... χαμένη τιμή του Ραδιομεγάρου σε ό,τι αφορά τη βραδινή ενημερωτική ζώνη, είναι, αν μη τι άλλο, μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο κατά κοινή ομολογία είναι πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξουν για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι σαφές ότι πλέον το παιχνίδι περνά στην πλευρά του πρωθυπουργικού στρατηγείου και του αρμόδιου υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με το δίδυμο Ζούλα - Γαμπρίτσου, προκειμένου να βρεθούν αποτελεσματικές λύσεις. Πέραν των προαναφερθέντων, στο μικροσκόπιο της ηγεσίας της κυβέρνησης βρίσκεται εδώ και καιρό και ο επικεφαλής της Ενημέρωσης, Φώτης Καφαράκης, προκειμένου να μην επαναληφθούν αστοχίες του πρόσφατου παρελθόντος, οι οποίες έφεραν το Ραδιομέγαρο στο μάτι του κυκλώνα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 9 Απριλίου 2022