Με τη διαρκώς αυξανόµενη δυναµική του να καταγράφεται στους πίνακες τηλεθέασης, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGAa κατάφερε να κυριαρχήσει τον περασµένο µήνα, κατακτώντας την κορυφή.

Kατερίνα Παναγοπούλου: Μετέχω µε όλο µου το είναι σε αυτό που συντελείται στον αέρα


Το κεντρικό δελτίο «Mega Γεγονότα» στις 19.45 µε τη Ράνια Τζίµα από Δευτέρα έως Πέµπτη και την Κατερίνα Παναγοπούλου από Παρασκευή έως Κυριακή παρακολουθεί και καταγράφει τις σηµαντικότερες ειδήσεις της ηµέρας µε εγκυρότητα και δυναµισµό. Οι δύο παρουσιάστριες µιλούν στο «Secret» για την επιτυχία του κεντρικού δελτίου αλλά και για το πόσο επηρεάστηκαν από το θρίλερ στην Πάτρα.

Ράνια Τζίμα: Τη στιγµή της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου «πάγωσα». Ένιωθα ότι δεν µπορούσα καν να κουνηθώ. Είχα άρνηση να το πιστέψω 


Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων κατέκτησε την κορυφή. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτή την επιτυχία;

Ράνια Τζίμα: Η εµπιστοσύνη που είδαµε τους τελευταίους µήνες µάς γέµισε χαρά, αλλά το επόµενο κιόλας λεπτό αυτό που σκεπτόµασταν ήταν ότι έχουµε ακόµα µεγαλύτερη ευθύνη να τη διατηρήσουµε. Τα νούµερα τηλεθέασης στην τηλεόραση έχουν µια δυναµική εξέλιξη που µπορεί να µεταβάλλεται µέρα µε την ηµέρα. Τον τηλεθεατή τον διεκδικείς κάθε µέρα από το µηδέν, σαν να του συστήνεσαι για πρώτη φορά.

Κατερίνα Παναγοπούλου: Νιώθουµε δικαιωµένοι, διότι είναι κάτι που χτίσαµε βήµα-βήµα, αλλά κυρίως διότι τα νούµερα αυτά δεν ήρθαν ως αποτέλεσµα εύκολων λύσεων. ∆ηµιουργούµε ένα δελτίο για το περιεχόµενο του οποίου αισθανόµαστε περήφανοι. Αποτέλεσε εξαρχής συνειδητή επιλογή να µην υποκύπτουµε σε λαϊκισµούς, εύκολους εντυπωσιασµούς ή κορόνες. Ένα δελτίο ειδήσεων είναι ένα ιδιαίτερο τηλεοπτικό προϊόν, υπό την έννοια ότι προφανώς έχει στόχο να απευθύνεται σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες. Συνεπώς, πολλές φορές επιλέγουµε συνειδητά θέµατα τα οποία µπορεί να µην είναι τόσο εύληπτα ή να µη φέρνουν νούµερα, αλλά θεωρούµε ότι είναι χρέος µας να τα µεταδώσουµε.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου έχει άποψη και δεν φοβάται να την πει

Μια εποχή µε τραγικές ειδήσεις. Πόσο σας επηρεάζουν την ώρα που βρίσκεστε στον αέρα;

Κατερίνα Παναγοπούλου: Σαφώς και µε επηρεάζουν και διαφωνώ µε τη λογική που λέει πως ο παρουσιαστής ενός κεντρικού δελτίου πρέπει να είναι αγγελιοφόρος ειδήσεων. Μετέχω µε όλο µου το είναι σε αυτό που συντελείται στον αέρα και ό,τι νιώσω, ό,τι σκεφτώ θα το επικοινωνήσω, στον βαθµό που θεωρώ πως είναι χρήσιµο για τον τηλεθεατή. ∆εν θεωρώ κακό ακόµα και να «σπάσω» στον αέρα ή να δείξω την οργή µου για κάτι. Σε κάθε δελτίο µοιραζόµαστε µία «ιστορία» µε τους τηλεθεατές και θέλω να βρίσκοµαι µαζί τους και όχι απέναντι.

Πώς νιώσατε στην είδηση της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου; Ποια ήταν τα πρώτα σας συναισθήµατα;

Ράνια Τζίμα: Τη στιγµή της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου «πάγωσα». Ένιωθα ότι δεν µπορούσα καν να κουνηθώ. Είχα άρνηση να το πιστέψω. Στη συνέχεια άρχισαν όλες οι προβολές που κάνουµε στα δικά µας πρόσωπα, στα δικά µας παιδιά. Το µόνο που είχα ανάγκη ήταν να πάω σπίτι µου, να πάρω την κόρη µου αγκαλιά και να µην την αφήσω ποτέ.

Κατερίνα Παναγοπούλου: Παρ'ότι ήταν κάτι που ανέµενα µιλώντας όλο αυτό το διάστηµα για ώρες µε τους αστυνοµικούς συντάκτες, οι οποίοι σε όλες µας τις συζητήσεις προεξοφλούσαν τις εξελίξεις, αποτέλεσε σοκ. Μέσα σου πάντα θες να υπάρξει µια ανατροπή σε µια τέτοια είδηση, έστω και την ύστατη στιγµή. Ταυτόχρονα, άρχισα να σκέφτοµαι πώς θα καταφέρουµε να παρουσιάσουµε κάτι τόσο αποτρόπαιο µε τον πιο άρτιο δηµοσιογραφικά τρόπο. Οφείλεις να είσαι πάντα ψύχραιµος και να µεταδίδεις όλες τις πτυχές ενός θέµατος, όσο αβάσταχτο και αν το νιώθεις µέσα σου.

Ράνια Τζίμα: Η κόρη της, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και η επιθυμία για ένα  δεύτερο παιδί

Πώς καταφέρατε να κερδίσετε την εµπιστοσύνη των τηλεθεατών;

Ράνια Τζίμα: Η εµπιστοσύνη δεν έρχεται από τη µία µέρα στην άλλη. Θέλει σκληρή δουλειά, υποµονή, συνέπεια και χρόνο… πολύ χρόνο. Οι πολίτες είναι δύσπιστοι και έχουν κάθε δικαίωµα να είναι και δύσπιστοι και απαιτητικοί. Θα ήθελα να πιστεύω ότι αξιολόγησαν τη θέση και τους χειρισµούς του Μega και κάποιοι θεώρησαν ότι θα µπορούσαµε να είµαστε η επιλογή τους.

Σταμάτης Μαλέλης: Θέλουμε μόνο να νικάμε

Για τη µεγάλη άνοδο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, που έφτασε ακόµα και στην κορυφή, µιλά ο γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενηµέρωσης του Mega, Σταµάτης Μαλέλης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Νιώθω περήφανος που το κανάλι µέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές του. Το θεωρώ µεγάλη επιτυχία, η οποία ανήκει όχι µόνο στην ενηµέρωση, αλλά και στη διοίκηση, που είχε αυτό το όραµα και θέλει να νικάει».

278222713_1451011745354211_8556168410280381358_n


Είχατε την υποµονή να κερδίσετε τους τηλεθεατές που ήδη είχαν συνηθίσει να ενηµερώνονται από άλλα κανάλια;

Επρεπε να τους πείσουµε και δώσαµε αγώνα, αλλά, όχι, δεν έχω υποµονή, όµως ήταν υποχρεωτικό, έπρεπε να το παλέψουµε και δίναµε τον καλύτερο εαυτό, έχοντας το µυαλό µας στην ταυτότητα του Mega. Μας πήρε έναν χρόνο, αλλά βρήκαµε την ταυτότητά µας. Είµαστε µεγάλο κανάλι και πάµε µπροστά σε όλα τα µεγάλα θέµατα, στα οποία είµαστε πρώτοι. Το αποδείξαµε αυτό και στις φωτιές στο παρελθόν και στον πόλεµο και στην Πάτρα.

Ήταν συνειδητή επιλογή να είναι γένους θηλυκού η ενηµέρωση. Πώς αισθάνεστε που δικαιωθήκατε;

Εχουµε πολύ καλές παρουσιάστριες και το απέδειξαν, πάνε πολύ καλά όλες τις µέρες, όπως και το µεσηµεριανό δελτίο µε τη ∆ώρα Αναγνωστοπούλου. Είναι, όµως, ο µηχανισµός όλων των ειδήσεων που είναι σηµαντικός.

Ως coach που οδηγεί την οµάδα στην κορυφή, ο Σταµάτης Μαλέλης τι… σύστηµα ακολουθεί;

Το όραµα, την αφοσίωση και το πάθος. Έχουµε, όµως, την πλήρη υποστήριξη της διοίκησης, και αυτό είναι πολύ σηµαντικό για µένα. Όµως, κάθε φορά που ξυπνώ και βλέπω τα νούµερα πολύ ψηλά, µε αγχώνει το επόµενο βήµα».

Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 9/4