Μετά το Πάσχα αναμένονταν να δρομολογηθούν οι εξελίξεις σχετικά με το μέλλον της πρωινής ζώνης του ΣΚΑΪ, η οποία, με βάση τα σημερινά δεδομένα, συνιστά το μεγαλύτερο αίνιγμα της φετινής σεζόν.

Το όλο εγχείρημα έχει πάρει πάνω της η ίδια η «σιδηρά κυρία» του τηλεοπτικού σταθμού, Εύη Κουτσαυτάκη, η οποία ηγείται των σχετικών συσκέψεων και συζητήσεων. Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θεωρείται σίγουρη η έναρξη της πρωινής εκπομπής «Σήμερα» στις 5 και όχι στις 6 το πρωί, προκειμένου να αντεπεξέλθει καλύτερα στον ανταγωνισμό, αφού η φετινή σεζόν δεν ήταν η καλύτερη από πλευράς επιδόσεων, παρά το γεγονός ότι είχε έντονες δόσεις ενημέρωσης, ένα γήπεδο που μέχρι πρότινος θεωρείτο προνομιακό για τον ΣΚΑΪ.

Για infotainment

Μεγάλο αίνιγμα συνιστά το πρόσωπο που θα βρεθεί στο πλευρό του Δημήτρη Οικονόμου, καθώς η Μαρία Αναστασοπούλου παίζει δυνατά για την ανάληψη μιας εκπομπής με χαρακτηριστικά infotainment, στα πρότυπα των αντίστοιχων της Πόπης Τσαπανίδου και της Αννας Μπουσδούκου, και στο πλαίσιο αυτό αναζητούνται ήδη εναλλακτικές. Αν τελικώς προχωρήσει το θέμα, καθώς σε αυτήν τη φάση δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό και κάθε άλλο παρά έχει αποφασιστεί οριστικά το «σπάσιμο» του πρωινού διδύμου (μάλιστα, εκκρεμεί, όπως έγραφε η στήλη από την προηγούμενη εβδομάδα, ακόμα και η επισημοποίηση της ενεργοποίησης της οψιόν για συν έναν χρόνο που προβλέπεται βάσει του συμβολαίου της), η δημοσιογράφος θα ξεκινά στις 9 το πρωί και στις 12 θα παραδίδει στους «Αταίριαστους», αφού η Ιωάννα Μαλέσκου θα «κουνήσει μαντήλι».

Σαββατοκύριακα

Η περίπτωση της Μαρίας Αναστασοπούλου ακούστηκε και για την αντικατάσταση του Δημήτρη Καμπουράκη τα Σαββατοκύριακα, ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες, καθώς το κανάλι προορίζει για την εν λόγω ζώνη ένα διαφορετικό σχήμα, με πιο... ψυχαγωγικά χαρακτηριστικά. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο στην όλη υπόθεση αφορά την εμπλοκή στις διεργασίες αυτές του επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα, Βασίλη Παπαδρόσου, η οποία, όπως μαθαίνουμε, δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Προφανώς, ρίχνει το βάρος στην αποκατάσταση των επιδόσεων του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 22 Απριλίου 2022.