Το σημερινό (2-5) Mystery Box στο Masterchef έκρυβε μια πολύ μεγάλη έκπληξη, με τους παίκτες να μην μπορούν να αποφασίσουν με σιγουριά το ποιον "δρόμο" θα ακολουθήσουν.

Όσο προχωρούν τα επεισόδια και οι διαγωνιζόμενοι για το μεγάλο έπαθλο λιγοστεύουν, βλέπουμε ότι πολλές φορές ο ανταγωνισμός χτυπά κόκκινο και οι ατάκες είναι "φωτιά".

Η νέα εβδομάδα του MasterChef ξεκίνησε με τους καλύτερους δέκα του φετινού κύκλου του διαγωνισμού και οι κριτές δεν δίστασαν να τους ετοιμάσουν μια μαγειρική έκπληξη, την οποία έπρεπε εκείνοι να εκμεταλλευτούν, βάσει του ενστίκτου τους. Πολύ πιο συγκεκριμένα, όταν οι διαγωνιζόμενοι μπήκαν μέσα στην κουζίνα, είδαν πάνω στους πάγκους το συνηθισμένο ξύλινο κουτί, που δεν μπορούσαν να δουν τα υλικά που είχε μέσα, ενώ παράλληλα είδαν και ένα διάφανο, με υλικά που ήταν ορατά. Οι κριτές τους ενημέρωσαν ότι θα είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν με ποιο από τα δυο θα μαγείρευαν.

Η μόνη διαφορά θα ήταν στην ώρα, μιας και εκείνοι, που θα διάλεγαν το διάφανο κουτί, θα είχαν μόνο μισή ώρα στη διάθεσή τους, για να φτιάξουν το πιάτο τους. Οι επιλογές έγιναν, ενώ κάποιοι το μετάνιωσαν, μιας και το ξύλινο κουτί, που τους έδινε την διπλάσια ώρα για να μαγειρέψουν, περιείχε υλικά για γλυκό.