Αυτό το Σάββατο όσοι επιλέξουν να αγοράσουν την εφημερίδα Παραπολιτικά με τις προσφορές, θα αποκτήσουν και όλα τα παρακάτω:

ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, το νέο τεύχος του Car and Driver

 

Το Σάββατο 28/05 αποκλειστικά με τα Παραπολιτικά το μεγαλύτερο περιοδικό αυτοκινήτου στον κόσμο, Car and Driver, κυκλοφορεί το τεύχος Ιουνίου!

Toyota Χ Factor

Δοκιμάζουμε

  • Το bZ4X AWD 218PS, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ευρείας παραγωγής της ιαπωνικής φίρμας που δείχνει το μέλλον
  • Το Aygo X, το δημοφιλές urban αυτοκίνητο που αναβαθμίστηκε σε ποιότητα και χαρακτήρα

+ MEGA TEST CITY CARS

Δοκιμάζουμε όλα τα αυτοκίνητα πόλης της ελληνικής αγοράς

Ακόμη,

First Drive

  • Nissan Z

Η αναγέννηση ενός θρύλου της σπορ οδήγησης

+

  • Save the Manuals. Τα αυτοκίνητα που αξίζουν να τα οδηγείς με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων

Test Drive

  • Skoda Fabia 1.0 TSI 110PS, το νέο supermini έρχεται πάνοπλο με τεχνολογίες και φινέτσα
  • BMW 2 Active Tourer: H πειστική απάντηση των πολυμορφικών στη μόδα των SUV
  • Porsche Taycan 4 Cross Turismo: Το ηλεκτρικό supercar που αψηφά τους νόμους του… design

ΑΚΟΜΗ,

Καρόλου Ντιλ, «Πορτρέτα Βυζαντινών»: Για πρώτη φορά με εφημερίδα το βραβευμένο ιστορικό έργο του κορυφαίου βυζαντινολόγου, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Μη χάσετε τον Γ’ τόμο

 

1600_640_02

 

Αυτό το Σάββατο 28 Μαΐου στα Παραπολιτικά μη χάσετε τον Γ’ τόμο από το κλασικό και βραβευμένο από τη Γαλλική Ακαδημία έργο του κορυφαίου βυζαντινολόγου όλων των εποχών Καρόλου Ντιλ, «Πορτρέτα Βυζαντινών».

Το συναρπαστικό αυτό έργο, που κυκλοφορεί για πρώτη φορά με εφημερίδα, αποτελεί μια γλαφυρή ξενάγηση στο προσκήνιο και παρασκήνιο της ζωής των ηγεμόνων του Βυζαντίου, μέσα από την οποία ο αναγνώστης παρακολουθεί, ερμηνεύει και εμβαθύνει στα γεγονότα που σηματοδότησαν, χρωμάτισαν και διαμόρφωσαν τη βυζαντινή ιστορία.

Στα «Πορτρέτα Βυζαντινών» ο αναγνώστης θα βρει μια ολόκληρη σειρά από υπάρξεις ρομαντικές, μελαγχολικές ή τραγικές που συμβολίζουν και εξηγούν αρκετά καλά τη βασική και μόνιμη παρεξήγηση που -παρ' όλες τους τις προσπάθειες να προσεγγίσουν και να αλληλοκατανοηθούν- χώριζε πάντα σε δύο εχθρικούς και αντιμαχόμενους κόσμους, τον Ελληνικό και τον Λατινικό.

«Η σύγχρονη Ελλάδα οφείλει πολύ περισσότερα στο χριστιανικό Βυζάντιο παρά στην Αθήνα του Περικλή και του Φειδία», έγραφε στις αρχές του 20ού αιώνα ο Γάλλος ιστορικός και ακαδημαϊκός Κάρολος Ντιλ (1859-1944), ένας από τους διαπρεπέστερους βυζαντινολόγους της εποχής του, καθηγητής στα πανεπιστήμια του Νανσί, του Παρισιού και του Χάρβαρντ που, με τα βιβλία και τη διδασκαλία του, άνοιξε νέους δρόμους στη μελέτη του βυζαντινού πολιτισμού. Σ' αυτόν χρωστάμε την κλασική πλέον «Ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας», έργο-αναφοράς πολύτιμο για την εθνική μας αυτογνωσία.

«Δεν πρέπει να φανταζόμαστε ότι στα χίλια χρόνια που επέζησε, μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το Βυζάντιο ακολούθησε μια συνεχή πορεία προς την καταστροφή. Τις κρίσεις στις οποίες παραλίγο να υποκύψει, ακολούθησαν πολλές φορές περίοδοι ασύγκριτης λάμψης», διευκρινίζει ο Ντιλ στις εισαγωγικές σελίδες της «Ιστορίας...» του. Κι ευθύς εξαρχής επισημαίνει τη σωτήρια για την Ευρώπη στρατιωτική αξία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, την άνθιση στους κόλπους της του «πιο εκλεπτυσμένου πολιτισμού του Μεσαίωνα» και την «παντοδύναμη» πνευματική επιρροή της τόσο στη Δύση όσο και στην σλαβική και ασιατική Ανατολή.

Όπως παραδέχεται ο Γάλλος ιστορικός, «Θα 'ταν παιδιάστικο ν' αποκρύψουμε τα ελαττώματα αυτού του κράτους. Γνώρισε πολύ συχνά επαναστάσεις των ανακτόρων και στρατιωτικές στάσεις. Αγάπησε με πάθος τα παιχνίδια του ιπποδρόμου και ακόμη περισσότερο τις θεολογικές έριδες. Παρά την κομψότητα του πολιτισμού του, τα ήθη του ήταν συχνά σκληρά και βάρβαρα, και παρήγαγε σε μεγάλη αφθονία μέτριους χαρακτήρες και κακές ψυχές. Αλλά ό,τι κι αν ήταν, αυτό το κράτος υπήρξε μεγάλο... Κι όσο μακρινή κι αν φαίνεται η ιστορία του, δεν είναι καθόλου μια ιστορία νεκρή που πρέπει να ξεχαστεί».

O συγγραφέας

Ο διαπρεπής Γάλλος βυζαντινολόγος Κάρολος Ντιλ (Charles Diehl, 1859-1944), γεννήθηκε στο Στρασβούργο της Αλσατίας. Σπούδασε στο Παρίσι στην École Normale Supérieure και στη συνέχεια έμεινε για δύο χρόνια στη Ρώμη, όπου ασχολήθηκε με τη ρωμαϊκή και βυζαντινή αρχαιολογία. Έγινε καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Νανσί και στη συνέχεια καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού και αργότερα εξελέγη μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας. Επισκέφτηκε πολλές χώρες στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική, και δίδαξε δύο εξάμηνα στο Harvard. Ο Ντιλ καλλιέργησε όλους τους κλάδους της Βυζαντινολογίας και με τα βιβλία και τη διδασκαλία του άνοιξε νέους δρόμους στη μελέτη του βυζαντινού πολιτισμού. Τα κείμενά του ξεχωρίζουν κυρίως για την ακρίβεια και τη σαφήνειά τους, καθώς και για το ύφος τους. Τα πιο γνωστά έργα του είναι «Η Θεοδώρα, Η αυτοκράτειρα του Βυζαντίου», «Η Ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας» και «Η Βυζαντινή κοινωνία στην εποχή των Κομνηνών».

Συνοπτικά ο Γ’ τόμος, που κυκλοφορεί το Σάββατο 28 Μαΐου:

Στον τρίτο κατά σειρά τόμο αυτού του έργου το θέμα που μας απασχολεί είναι αν την εποχή των Κομνηνών και των Παλαιολόγων οι πριγκίπισσες της Δύσης που μοιράστηκαν την

πορφύρα του Βυζαντινού Καίσαρα κατάφεραν να διατηρήσουν τις ιδέες και τα ήθη της γενέτειράς τους στη νέα τους πατρίδα ή αν εξελληνίστηκαν όταν ήρθαν σε επαφή με τον πιο πολιτισμένο και καλλιεργημένο κόσμο στον οποίο βρέθηκαν. Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τη γενικότερη ιστορία του Βυζαντίου και του πολιτισμού του και θα μας βοηθήσει να αποτιμήσουμε το κέρδος που αποκόμισαν από αυτή την επαφή οι δύο άνισοι σε αξία πολιτισμοί, αλλά και να διαπιστώσουμε ποιος άσκησε τη μεγαλύτερη και μονιμότερη επιρροή.

Η μοίρα των εξόριστων πριγκιπισσών που ανήλθαν στον βυζαντινό θρόνο χάρη στον γάμο τους έχει κάτι το μελαγχολικό. Απομακρύνθηκαν για τα παιχνίδια της πολιτικής από τις πατρίδες τους κι έμειναν σχεδόν πάντα ξένες στον καινούριο κόσμο όπου τις οδήγησε το πεπρωμένο τους. Πάνω απ’ όλα όμως η ιστορία τους αποδεικνύει το αδύνατο της συνεννόησης ανάμεσα στους Έλληνες και τους Λατίνους εκείνης της εποχής· πόσο βαθιά υπήρξε η άβυσσος που κατάφεραν να ανοίξουν οι Σταυροφορίες ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή παρά τις ειλικρινείς προσπάθειες αλληλοκατανόησης και ένωσης. Ποτέ τους δεν κατόρθωσαν να συνεννοηθούν, δεν μπόρεσαν να σταθούν φιλικά η μια στο πλευρό της άλλης. Η λογοτεχνία, μέσα από τα μεσαιωνικά ιπποτικά μυθιστορήματα, έρχεται με τη σειρά της να επιβεβαιώσει με τον δικό της χαρακτηριστικό τρόπο αυτά που μας διδάσκει η ιστορία: την αιώνια όσο και θλιβερή αντινομία μεταξύ Ελλήνων και Λατίνων. Στην επαφή της με τη Δύση η βυζαντινή κοινωνία μεταβλήθηκε  επιφανειακά. Η προσέγγιση των δύο πολιτισμών που προέκυψε από τις Σταυροφορίες εισήγαγε στην Ανατολή ορισμένα δυτικά ήθη. Ωστόσο, η κοινωνία παρέμεινε κατά βάθος απαρασάλευτα βυζαντινή. Παρά τις προσπάθειες των ηγεμόνων, παρά τις πολιτικές αναγκαιότητες, οι δύο κόσμοι ποτέ δεν πλησίασαν ούτε κατανόησαν ο ένας τον άλλο.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΕΒΔΟΜΟ

Ένας αυλικός ποιητής στον αιώνα των Κομνηνών

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΟΓΔΟΟ

Πριγκίπισσες της Δύσης στην Αυλή των Κομνηνών

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΕΝΑΤΟ

Η Κωνστάντια Χοενστάουφεν, αυτοκράτειρα της Νίκαιας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΚΟΣΤΟ

Πριγκίπισσες της Δύσης στην Αυλή των Παλαιολόγων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΚΟΣΤΟ ΠΡΩΤΟ

Οι γάμοι των τελευταίων Παλαιολόγων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΚΟΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Το μυθιστόρημα του Διγενή Ακρίτη

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΚΟΣΤΟ ΤΡΙΤΟ

Δύο βυζαντινά ιπποτικά μυθιστορήματα

 

 

Και δώρο,

Ένα κουπόνι αξίας 70€ για τις παιδικές κατασκηνώσεις The RANCH - 15 ημέρες με 450€ (αντί για 520€)

 

1600_640_03

 

Ζήστε ένα αξέχαστο καλοκαίρι σε ένα τόπο θρυλικό! Στη μαγευτική κοιλάδα του Σοφικού Κορινθίας ένας θρύλος ζωντανεύει σε μια έκταση 330 στρεμμάτων. Σε απόσταση μόλις 97 χιλιομέτρων από την Αθήνα, το The RANCH σας προσφέρει με ασφάλεια στιγμές δράσης, άθλησης, ψυχαγωγίας, χαλάρωσης και παιχνιδιού σε ένα χώρο που «δένει» αρμονικά το φυσικό περιβάλλον με τις υπερσύγχρονες οικολογικές μας εγκαταστάσεις άθλησης & διαμονής

Για παιδιά 6 έως 16 ετών

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟΥ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ

  1. Δικαίωμα χρήσης του κουπονιού έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους, σε περίπτωση δε που αυτό χρησιμοποιηθεί για την διαμονή ανήλικου, θα πρέπει η κάρπωσή του να γίνει από το/α πρόσωπο/α που ασκεί/ούν την γονική μέριμνά του.
  2. Το εκπτωτικό κουπόνι των εβδομήντα (70,00) ευρώ ισχύει για ένα δεκαπενθήμερο διαμονής ενός παιδιού ηλικίας 6 έως 16 ετών στις παιδικές κατασκηνώσεις THE RANCH, που βρίσκονται στην Κοιλάδα Σοφικού Κορινθίας, για μία κατασκηνωτική ημιπερίοδο και αφαιρείται από το συνολικό κόστος ανά άτομο, αρχικού ποσού πεντακοσίων είκοσι (520,00) ευρώ για την περίοδο από 04-08-2022 έως 18-08-2022 και από 19-08-2022 έως 02-09-2022
  3. Οι κατασκηνωτικές ημιπερίοδοι διάρκειας δεκαπέντε (15) ημερών έκαστη, χωρίζονται ως εξής: α) 04-08-2022 έως 18-08-2022 ή 19-08-2022 έως 02-09-2022. Η επιλογή της κατασκηνωτικής ημιπεριόδου εξαρτάται από την διαθεσιμότητα της κατασκήνωσης, για την οποία θα τηρηθεί υποχρεωτικά σειρά χρονικής προτεραιότητας και η χρήση του κουπονιού για το ίδιο πρόσωπο, αφορά αποκλειστικά σε μία εκ των ανωτέρω κατασκηνωτικών περιόδων.
  4. Το κουπόνι δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ούτε δύναται να ζητηθεί η αντικατάστασή του με οιοδήποτε άλλο αντάλλαγμα.
  5. Κάθε κουπόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για μεμονωμένα άτομα ηλικίας 6 έως 16 ετών, υπό τους ασκούντες την γονική μέριμνά τους και αποκλειστικά για μία ημικατασκηνωτική περίοδο. Δεν επιτρέπεται χρήση δεύτερου κουπονιού από το ίδιο άτομο για την ίδια ή άλλη ημικατασκηνωτική περίοδο. Δεν επιτρέπεται χρήση κουπονιού στα άτομα που έχουν κάνει κράτηση στις παιδικές κατασκηνώσεις THE RANCH πριν τις 28-05-2022.
  6. Το κουπόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι την προηγούμενη ημέρα της κυκλοφορίας του επόμενου κατά σειρά φύλλου της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, άλλως η εφημερίδα και η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ δικαιούνται να αρνηθούν την κάρπωση της προσφοράς.
  7. Για την ισχύ του κουπονιού θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν στα παρακάτω στοιχεία τις ώρες 08:00 έως 17:00, κατά τις εργάσιμες ημέρες. Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: τηλ. 210 4100121/210 4100122, φαξ: 210 4100123/email:

info@ranch.gr, website: htpp://www.ranch.gr, www.facebook.com/theranchsa

  1. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιοδήποτε πραγματικό, νομικό ή άλλης φύσεως ελάττωμα τυχόν παρουσιάσει η παρούσα προσφορά καθώς και για οποιαδήποτε βλάβη τυχόν προκληθεί στον χρήστη-αναγνώστη του εκπτωτικού κουπονιού ή στο παιδί ηλικίας 6 έως 16 ετών εξ οιουδήποτε λόγου και αιτίας. Δεν φέρει επίσης καμία ευθύνη σχετική με καθυστερήσεις, αλλαγές, ακυρώσεις, ματαιώσεις, αδυναμία αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς εξαιτίας τοπικών αργιών και εορτών ή άλλων συνθηκών που εμποδίζουν την χρήση του κουπονιού και οι οποίες δεν αποδίδονται σε δόλο ή βαριά αμέλειά της. Επίσης, ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση που δεν δύναται να τηρήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το παρόν για λόγους ανωτέρας βίας, και ουδόλως εγγυάται καθ' οιονδήποτε τρόπο για την ποιότητα/καταλληλότητα/εμπορευσιμότητα οιουδήποτε προϊόντος/υπηρεσίας της παρούσας προσφοράς, καθώς και ουδεμία ευθύνη φέρει για οιαδήποτε απώλεια ή ζημία (συμπεριλαμβανομένης της έμμεσης ή αποθετικής ζημίας) ή σωματική βλάβη ή περιουσιακή ζημία ήθελαν τυχόν υποστούν οιοσδήποτε ένεκα της αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς, για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η εταιρεία με την επωνυμία «ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.».
  2. Η εφημερίδα ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του κουπονιού ή σε περίπτωση εξάντλησης των θέσεων της κατασκήνωσης.
  3. Οι παρόντες όροι και οι κάθε είδους συμβατικές και εξωσυμβατικές σχέσεις που προκύπτουν κατ’ εφαρμογή τους διέπονται από το ελληνικό δίκαιο. Κάθε διαφορά σχετικά με την παρούσα προσφορά, που ενδέχεται να προκύψει στο μέλλον, υποβάλλεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων των Αθηνών.
  4. Οι όροι του Διαγωνισμού δύναται να τροποποιηθούν οποτεδήποτε από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.. Κάθε τροποποίηση θα ισχύει από το χρόνο δημοσίευσής της στην ιστοσελίδα της εφημερίδας www.parapolitika.gr.
  5. Η χρήση του κουπονιού προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παρόντων όρων.