Τελικά το αποφάσισε ο Θέμης Αλαφούζος (όπως πρώτη η στήλη σάς είχε αποκαλύψει) και προχώρησε στις κυοφορούμενες εδώ και μήνες αλλαγές στη διευθυντική ομάδα της «Καθημερινής». Η εφημερίδα, υπό τη διεύθυνση του Αλέξη Παπαχελά, ο οποίος παραμένει στη θέση του, αποκτά επί της ουσίας νέο οργανόγραμμα, το οποίο θα ισχύσει από την Ιουλίου.

Ειδικότερα, δημιουργήθηκε θέση αναπληρωτή διευθυντή, την οποία αναλαμβάνει ο Κώστας Φαφούτης, μέχρι πρότινος διευθυντής σύνταξης στο ημερήσιο φύλλο. Πρόκειται για ένα από τα πλέον έμπειρα στελέχη του ομίλου, που, όπως λένε στο Νέο Φάληρο, «ασχολείται με όλους και για όλα» όσον αφορά την ημερήσια έκδοση.

Επιπλέον, ο Βασίλης Ζήρας, με πολλά χιλιόμετρα στο οικονομικό ρεπορτάζ και αρχισυντάκτης του οικονομικού ενθέτου, αναλαμβάνει τη διεύθυνση σύνταξης του ημερήσιου φύλλου, διατηρώντας παράλληλα υπό την εποπτεία του το οικονομικό τμήμα για το σύνολο των εκδόσεων της εφημερίδας. Επί της ουσίας είναι ο νέος ισχυρός άνδρας (σε δημοσιογραφικό πάντα επίπεδο) της ναυαρχίδας του Φαλήρου.

Παλιά συνταγή

Με δεδομένη την εμπειρία του στο οικονομικό ρεπορτάζ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η «Καθημερινή» θα επιστρέψει στην παλιά συνταγή, ρίχνοντας το βάρος στη θεματολογία από τον χώρο της οικονομίας. Έκπληξη -για τους εκτός συγκροτήματος-αποτελεί η αναβάθμιση του αρθρογράφου Μιχάλη Τσιντσίνη σε διευθυντή σύνταξης της «Καθημερινής της Κυριακής». Κι αυτό γιατί μέχρι τώρα στη δημοσιογραφική του καριέρα δεν έχει περάσει από επιτελικές θέσεις.

Ανακατατάξεις

Ο Μ. Τσιντσίνης θα πάρει τη θέση του Νότη Παπαδόπουλου, ο οποίος αφήνει τη διεύθυνση σύνταξης του κυριακάτικου φύλλου και αναλαμβάνει σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας. Ο ευγενέστατος Νότης θα γλυτώσει τα ξενύχτια της Παρασκευής και τον έλεγχο και της τελευταίας σελίδας πριν η εφημερίδα φύγει για εκτύπωση. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή Τσιντσίνη εμπεριείχε, όπως και να το κάνουμε, ρίσκο, δεδομένης της διοικητικής απειρίας του συναδέλφου.

Κατά τα λοιπά, ο αρχισυντάκτης του πολιτικού τμήματος, Κωστής Παπαδιόχος, σε αυτές τις «κρίσεις», όπως και κατά το παρελθόν, δεν έδειξε καμία διάθεση αναβάθμισης και παραμένει πιστός στο πόστο του. Η Δώρα Αντωνίου γίνεται senior συντάκτρια στο πολιτικό τμήμα, η Γιούλη Επτακοίλη αναλαμβάνει επικεφαλής του ελεύθερου ρεπορτάζ και ο Σάκης Ιωαννίδης επικεφαλής πολιτιστικού στο ημερήσιο φύλλο.

Και στο περιοδικό

Τέλος, αλλαγές είχαμε και στο περιοδικό «Κ» της κυριακάτικης «Καθημερινής», όπου, μετά τον επιτυχημένο επανασχεδιασμό του, ο Δημήτρης Ρηγόπουλος επιστρέφει στη δημοσιογραφική ομάδα της εφημερίδας και αρχισυντάκτης αναλαμβάνει ο Αθως Δημουλάς.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 25 Ιουνίου 2022.