Ο δεύτερος κύκλος της επιτυχημένης σειράς του Mega «H γη της ελιάς» αναμένεται να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό με ανατροπές και συγκλονιστικές εξελίξεις. Η Μυρτάλη μένει μόνη της για χάρη του Αλέξη και τους παρατάει όλους προκειμένου να είναι μαζί του.

Το πάθος της είναι μεγάλο, έστω κι αν προσπαθεί να το συγκρατήσει. Δεν μπορεί να ξεπεράσει το φιλί της με τον Αλέξη και παρόλο που ξέρει ότι είναι λάθος, δεν μπορεί να τον διαγράψει. Μολονότι προσπαθεί να απομακρυνθεί από εκείνον, ξεκινά σιγά σιγά να παθαίνει κι εκείνη εμμονή μαζί του.

Αρχίζει να περνάει καυτές ερωτικές νύχτες με τον Αλέξη και όταν το μαθαίνουν τα κοντινά της πρόσωπα, έρχονται σε μεγάλη σύγκρουση μαζί της. Πρώτη από όλους η Μαρίνα, η οποία δεν μπορεί να πιστέψει ότι η φίλη της βγαίνει με τον άνθρωπο που την είχε απαγάγει.

«Μυρτάλη, τρελάθηκες; Κορίτσι μου, τι ήταν αυτό που έκανες; Ξεχνάς τι σου έκανε ο Αλέξης;», της λέει χαρακτηριστικά, αλλά εκείνη φαίνεται να μην καταλαβαίνει.

Έχει αρχίσει και γοητεύεται από το νεαρό παρά τα όσα της έχει κάνει. Η Μυρτάλη γίνεται μία άλλη και η συναναστροφή με τον Αλέξη δεν της κάνει καλό. Τα ψέματά της έρχονται στο φως, αφού συνεχίζει να τον βλέπει κρυφά, ενώ την ίδια στιγμή πολιορκεί και τον Χρήστο. Η κατάσταση δεν θα αργήσει να ξεφύγει.

Η Μυρτάλη γίνεται άλλος άνθρωπος, γεγονός που την επηρεάζει και στα επαγγελματικά της. Έρχεται σε έντονη σύγκρουση με την Αλκμήνη, η οποία δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο τη συμπεριφορά της. Έτσι, η νεαρή Βρεττάκου μένει μόνη της με μοναδικό στήριγμά της τον Αλέξη.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 10 Αυγούστου 2022