Δεν γινόταν να μη σχολιάσω αυτό που έγινε με τον γαϊδαράκο και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας στο χωριό Γραμμένο Ζίτσας, που ξεφτιλίστηκε σε όλα τα social media. Ηταν τόσο μαζική η κατακραυγή, που πήραν μπρος και τα μεγάλα ΜΜΕ.

Αυτός ο Γιώργος Σταλίκας, αντιδήμαρχος, είναι και κτηνοτρόφος και έχει στην κατοχή του πάνω από 1.000 ζώα: άλογα, γαϊδούρια, αγελάδες, πρόβατα, γίδια… και όλα ζουν κάτω από τραγικές και άθλιες συνθήκες.

Τα μάθαμε όλα, όταν αυτό το κτήνος κακοποίησε σέρνοντας με το αυτοκίνητό του ένα γαϊδουράκι, το οποίο αιμορραγούσε και έβαφε με αίμα τους δρόμους του χωριού.

Και αρχίζει η παράνοια της ενημέρωσης. Τον συνέλαβαν, λέει, μετά είπαν ότι την επομένη παρουσιάστηκε αυτοβούλως και τελικά αφέθηκε ελεύθερος – ενώ το γαϊδουράκι που υπέφερε και σφάδαζε, ξεσκισμένο από τις πληγές του, και είχε φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να ανασάνει, θανατώθηκε. Οδηγήθηκε στην ευθανασία.

Αυτός ο Γιώργος Σταλίκας διέπραξε έγκλημα – γιατί όποιος φέρεται έτσι σε ανυπεράσπιστα ζώα είναι αδίστακτος εγκληματίας. Τέτοιοι «άνθρωποι» κακοποιούν με την ίδια ευκολία παιδιά, γυναίκες και οποιονδήποτε δύστυχο βρεθεί στον δρόμο τους και δεν ικανοποιεί τις ανάγκες τους. Το ότι ψεύδεται κιόλας λέγοντας πως ήταν ατύχημα με εξοργίζει ακόμα περισσότερο.

Δεν με νοιάζει αν είναι αντιδήμαρχος, αν έχει διασυνδέσεις και «πλάτες» να τον στηρίξουν, με νοιάζει να υποστεί τις κυρώσεις του νόμου κατά γράμμα. Δίχως τα γνωστά… «θα δούμε», «θα το εξετάσουμε» κ.λπ.

Αυτός ο Γιώργος Σταλίκας κακοποίησε απάνθρωπα μέχρι θανάτου ένα αθώο, ανυπεράσπιστο πλάσμα του Θεού. Νισάφι πια αυτή η ασυδοσία. Νισάφι πια σ’ αυτήν τη χώρα να μην τιμωρείται κανείς και όλοι να τη γλυτώνουν. Τα ίδια δικαιώματα που έχει ο άνθρωπος πάνω στη Γη έχουν και τα ζώα. Ο γάιδαρος, ο σκύλος, η γάτα, το άλογο, τα πουλάκια… όλα τα ζώα.

Το θέμα είναι σοβαρό. Σταματήστε να ασχολείστε με τον Μαυρίκιο Μαυρικίου και ασχοληθείτε με κάτι ανθρώπινο. Μην ξεχνάτε αυτό που είχε πει ο Πυθαγόρας:

«Τα ζώα μοιράζονται μ' εμάς το προνόμιο να έχουν ψυχή».