Πρώτη ημέρα της νέας τηλεοπτικής σεζόν ήταν η Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και η μάχη για την πρωτιά στην τηλεθέαση ήταν σφοδρή.

Στην πρωινή ζώνη κονταροχτυπήθηκαν εννέα πρωινές εκπομπές. Στην κορυφή βρέθηκε το Μega, αλλά η πρωτιά του ήταν διπλή.

Η Ελεονώρα Μελέτη κέρδισε την τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό στην πρεμιέρα της, με μέσο όρο πάνω από 20%. Ακολούθησαν σε μικρή απόσταση ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος με την Ανθή Βούλγαρη. Οι πρωτιές συνεχίστηκαν και την Τετάρτη 7 του μηνός, αφού οι εκπομπές «Κοινωνία ώρα Mega» και «Mega καλημέρα» σημείωσαν τα υψηλότερα ποσοστά στο δυναμικό κοινό και βρέθηκαν στην κορυφή του πίνακα. Η «Κοινωνία ώρα Mega» είχε μέσο όρο 24,9% και το «Mega καλημέρα» ακολούθησε με 17,1%. Το «Καλημέρα, Ελλάδα» είχε 13,5%, το «Happy day» και η «Πρώτη εικόνα» 12,4%, το «Σήμερα» 11,6%, η «Ωρα Ελλάδος» 9,9%, το «Πρώτο δελτίο» 8,1%, οι «Συνδέσεις» 7,8% και η «Ανοιχτή επικοινωνία» 7,6%.

Σταθερά υψηλές πτήσεις κατέγραψε και η Ελένη Μενεγάκη, ενώ και η Δανάη Μπάρκα, έκοψε πρώτη το νήμα στο δυναμικό κοινό, με μέσο όρο 14,8%, ενώ ακολούθησε η Κατερίνα Καινούργιου με 12,4%. Η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» είχε 11,5%, το «Πρωινό» 9,7%, οι «Δεκατιανοί» 8,8% και η Μπέττυ Μαγγίρα 6,8%.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 10 Σεπτεμβρίου 2022