Ένα πρόσωπο-έκπληξη για την αντικατάσταση της Ολγας Τρέμη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega έπεσε εσχάτως στο τραπέζι της διοίκησης του σταθμού. Ο λόγος για την Πόπη Τσαπανίδου, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε σημαντικό "παίκτη" της ενημερωτικής ζώνης των καναλιών, αφού από όποιο τηλεοπτικό μετερίζι κι αν πέρασε (ΕΡΤ, ΣΚΑΪ, Star) σημείωσε επιτυχία, καταγράφοντας υψηλά ποσοστά. 

Η ίδια, παράλληλα, θεωρείται από το Μεγάλο Κανάλι ως ένα κατάλληλο και ασφαλές πρόσωπο για το ενημερωτικό προφίλ του σταθμού και, ως εκ τούτου, απασχόλησε τις διερευνητικές κουβέντες που λαμβάνουν χώρα πίσω από τις κλειστές πόρτες της Μεσογείων. 

Εμπόδιο πάντως στις όποιες σκέψεις και εξελίξεις στέκεται το συμβόλαιο της Πόπης Τσαπανίδου με το Star, που πρόσφατα ανανεώθηκε. 

Παράλληλα, καθίσταται σαφές ότι για να γίνει η οποιαδήποτε σχετική κουβέντα θα πρέπει πρώτα από όλα να συναινέσει προς αυτή την κατεύθυνση η πλευρά της οικογένειας Βαρδινογιάννη (που έχει στην κατοχή της το κανάλι της Κηφισιάς και παράλληλα είναι μέτοχος στο Mega) και μάλιστα σε μια περίοδο που οι ισορροπίες μεταξύ των ισχυρών του "Τηλέτυπου" είναι ιδιαίτερα λεπτές.