Αύριο, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία και πολλές αποκλειστικότητες. Αποκαλυπτικά θέματα, ρεπορτάζ και μεγάλες προσφορές για όλους τους αναγνώστες μας!

Διαβάστε:
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ GPO ΓΙΑ ΤΑ «Π»
7,8% μπροστά η Ν.Δ.

• Πόσο κοντά είναι η κυβερνητική παράταξη στον μεγάλο στόχο της αυτοδυναμίας
• Απόλυτη η κυριαρχία Μητσοτάκη στην καταλληλότητα με 46,1%
• Κέρδισε το στοίχημα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός
• Μεγάλη η αποδοχή του χειρισμού των Ελληνοτουρκικών, της οικονομίας και του Μεταναστευτικού
• Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ

Νίκος Δένδιας στα «Π»
«Λαμβάνουμε πλέον τη στήριξη των εταίρων μας»
«Η διεθνοποίηση των τουρκικών προκλήσεων αποδίδει καρπούς», λέει ο υπουργός Εξωτερικών

Διαβάστε επίσης

Ο υβριδικός πόλεμος της Τουρκίας, οι κρυφοί καταυλισμοί και η επιφυλακή στον Εβρο

10 χρόνια ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Το ξεχωριστό περίπτερο της εφημερίδας μας φέτος στη ΔΕΘ
Το συνέδριο των «Economist» - Powergame.gr που συζητήθηκε

Διαβάστε στο Secret

Αναζητώντας την εσωκομματική αντιπολίτευση του Μητσοτάκη

«Κάηκε» το σενάριο του Κώστα Καραμανλή για την Προεδρία

Στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ μαζί Γιάννης Μπρατάκος και Ελενα Ράπτη

Στ. Πιτσιόρλας στα «Π»
«Δημόσια δήλωση και σαφή απάντηση περιμένω από Τσίπρα»

Μέγαρο Μαξίμου
Η «χαλαρή ψήφος» και η στρατηγική ακύρωσής της

Ενέργεια
Τετραπλή, ισχυρή παρέμβαση με άμεσα μέτρα
Οι αποφάσεις της Αθήνας απέναντι στην αμηχανία των Βρυξελλών

Επισκέψεις
Η άγνωστη σχέση του Καρόλου Γ’ με το Αγιον Ορος
parapolitika_522_3
secret__23_

Αυτό το Σάββατο τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορούν με δύο μεγάλες προσφορές

Μη χάσετε αποκλειστικά με τα Παραπολιτικά το περιοδικό STARTUPPER mag, το περιοδικό της καινοτομίας και της νέας οικονομίας, το πρώτο και ταυτόχρονα το μοναδικό περιοδικό που έρχεται να καταγράψει την ελληνική Startup σκηνή! Κυκλοφορεί με αφιερώματα στη νέα επιχειρηματικότητα, παρακολουθώντας όλα όσα συμβαίνουν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Σε αυτό το τεύχος:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η Θεσσαλονίκη «πόνταρε» στη Startup σκηνή και σήμερα, ώριμη, σχεδιάζει τα νέα success stories!

Πώς διαμορφώνεται το startup τοπίο της Θεσσαλονίκης σήμερα, γιατί γνώρισε πρωτόγνωρη ανάπτυξη εν μέσω πανδημίας, ποιοι οι βασικοί τομείς ενδιαφέροντος, πώς καλύπτει τις υψηλές απαιτήσεις στελέχωσης με κατηρτισμένο προσωπικό, πώς διαμορφώνονται οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας;
ΑΦΙΕΡΩΜΑ - EdTech: Η τεχνολογία «συναντά» την εκπαίδευση, κάνοντάς την πιο αποτελεσματική, απλουστεύοντας το μέλλον της μαθησιακής διαδικασίας!

Ο συνεχώς αναπτυσσόμενος κλάδος των EdTech Startups προκρίνει ένα νέο μοντέλο διδασκαλίας, με βάση το οποίο ο εκπαιδευόμενος να μπορεί να επιλέξει τον κατάλληλο καθηγητή, να εκμεταλλευτεί και αξιοποιήσει καινοτόμα εργαλεία, και εν τέλει να μάθει... παίζοντας! Παράλληλα, το EdTech παίζει καταλυτικό ρόλο και στα επιζητούμενα reskill και upskill των εργαζομένων, προκειμένου να επεκτείνουν παραγωγικά τον εργασιακό τους βίο.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ο μονόδρομος του ψηφιακού μετασχηματισμού που «οδηγεί» σε αναρίθμητες... λεωφόρους ανάπτυξης!

Στις ημέρες μας ο ψηφιακός μετασχηματισμός ανάγεται σε "must" και όχι -απλά- "good to" have καθεστώς για τις σύγχρονες επιχειρήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους αναζητούν τρόπους, στρατηγικές, δράσεις και αλλαγές, προκειμένου να διαμορφώσουν ένα συνεκτικό,ρεαλιστικό, όσο και αποτελεσματικό game plan που θα τους «οδηγήσει» με ασφάλεια και επιτυχία στην επόμενη ημέρα. Ποιες είναι οι σύγχρονες τάσεις στο digital transformation, ποια η πρακτική που υιοθετούν και εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις, πώς ξεχωρίζουν τα "do's & don' t's" προς αυτή την πορεία, αλλά και ποιες οι προκλήσεις που αναδύονται προσεχώς;

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Κυκλική οικονομία - Η βιωσιμότητα καθορίζει το παρόν, μα κυρίως το μέλλον!

Γιατί το κυκλικό οικονομικό μοντέλο φιλοδοξεί να αποτελέσει πειστική απάντηση, που θα δώσει πολλαπλές λύσεις σε μια ιδιαίτερα προβληματική, όσο και απαιτητική κατάσταση, όπως εξελίσσεται, της κλιματικής αλλαγής, σε συνάρτηση με την χρηστή αξιοποίηση των διαθέσιμων φυσικών πόρων. Πως ορίζεται, ποιοι παράγοντες την αποτελούν και γιατί η Ελλάδα ηγείται στον τομέα της κυκλικής οικονομίας;

Οι Startups «κυριαρχούν» στην καθημερινότητά μας – Πώς και γιατί;

Αναλογιστείτε, απλά, πόσες υπηρεσίες ή προϊόντα που απορρέουν από τη δραστηριοποίηση των startupεπιχειρήσεων στην χώρα μας, χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση και τότε θα διαθέτετε ανάγλυφη την εικόνα της δυναμικής διείσδυσής τους στον μέσο χρήστη/καταναλωτή. Από τα ψώνια μέχρι την αποτελεσματική διαχείριση σύνθετων ζητημάτων, ακόμη και την ανάληψη ποικίλων εργασιών σε μια σειρά από πτυχές της καθημερινότητάς σας.

Ανακαλύψτε τες μαζί μας!

Μαζί

Τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν το θρυλικό «αλφαβητάριο» του 1955, το αγαπημένο αναγνωστικό των παιδικών χρόνων, και σας προσκαλούν να ταξιδέψετε μαζί του σε μια εποχή αθωότητας και νοσταλγίας! Πρόκειται για το πιο γνωστό και μακροβιότερο αναγνωστικό στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης που μεγάλωσε γενιές και γενιές μαθητών, με τα κείμενα των Ι.Κ. Γιαννέλη και Γ. Σακκά, και την αυθεντική εικονογράφηση του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου και χαράκτη, Κώστα Γραμματόπουλου.

Στο εξώφυλλο του βλέπουμε δύο παιδάκια αγκαλιασμένα να διαβάζουν, ντυμένα με τις σχολικές ποδιές, με το χαρακτηριστικό μπλε και άσπρο. Η ποδιά δηλαδή και ο γιακάς αντιστοιχούσαν στα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Αν μια εικόνα συνοδεύει τη συλλογική μνήμη από τα μαθητικά χρόνια των προηγούμενων γενιών, αυτή σίγουρα είναι το εξώφυλλο του αλφαβητάριου του Δημοτικού. Για τα «πρωτάκια» εκείνης της εποχής που το διδάχτηκαν σημαίνει πολλά: σχολείο, μπλε ποδιά, κοτσιδάκια στα μαλλιά, αυστηροί δάσκαλοι, καθαρεύουσα, οξείες και περισπωμένες, μαυροπίνακες, κιμωλίες, μπλε τετράδια, ξύλινα θρανία, διάλειμμα για κυνηγητό, σχοινάκι ή κουτσό, μήλα, πολλές και γλυκές αναμνήσεις!

Πρωταγωνιστές του αναγνωστικού ήταν μια τυπική ελληνική οικογένεια της εποχής. Ο μπαμπάς Θωμάς, η μητέρα Φανή, η Άννα, ο Ρήγας, Νίνα, είναι μερικοί από τους ήρωες του βιβλίου. Η πιο διάσημη βέβαια είναι η Λόλα, η αγαπημένη ηρωίδα των μαθητών, αλλά και το μήλο της. «Έλλη, να ένα μήλο. Λόλα να ένα άλλο, Άννα να μήλα» έγραφε το Αλφαβητάριο στη σελίδα που οι μικροί μαθητές διδάσκονταν το γράμμα «μ».
Η Άννα, η Λόλα, η Έλλη και ο Μίμης έρχονται ξανά κοντά μας, για να μας θυμίσουν τις πιο αθώες στιγμές της παιδικής ηλικίας, αλλά και για να προσφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις τους στα νέα παιδιά που το βλέπουν για πρώτη φορά.