Δύο αξιόλογοι και έµπειροι δηµοσιογράφοι συναντιούνται στον αέρα των «Παραπολιτικών» 90,1 FM καθηµερινά από τις 12.00 έως τις 13.00. Ο Θανάσης Φουσκίδης και η Στέλλα Γκαντώνα, που συστήθηκαν φέτος στα ερτζιανά µε την εκποµπή «Εκείνη και εγώ», µιλούν για τη συνεργασία τους και αποκαλύπτουν γιατί έχουν πολύ καλή χηµεία.

Πώς προέκυψε το «Εκείνη και εγώ»;
Θανάσης Φουσκίδης: Επειδή έχουµε δηµοσιογραφικό παρελθόν µεταξύ µας και αισθανόµαστε µια οικειότητα. Χώρια που δηµιουργείται κι ένα µυστήριο, δεν νοµίζεις;

Στέλλα Γκαντώνα: H αλήθεια είναι ότι και εγώ και ο Θανάσης αγαπάµε ελληνικές τηλεοπτικές σειρές που άφησαν εποχή µε... επικές ατάκες, που έχουν µείνει στην Ιστορία.

Μία από αυτές λοιπόν, όπως πολλοί θα θυµούνται, είναι το «Εκείνες κι εγώ», µε πρωταγωνιστή τον περίφηµο Ζάχο ∆όγκανο, που γοήτευε τα γυναικεία πλήθη στο πέρασµά του. Έτσι, λοιπόν, σκεφτήκαµε η δική µας εκποµπή να λέγεται «Εκείνη κι εγώ».

Πώς είναι η συνεργασία σας;

Θ.Φ.: Ήλπιζα εξαρχής να µε βάλει σε µια σειρά, επειδή αυτό είναι και το αδύνατο σηµείο µου. Αντικειµενικά είναι σε πολύ καλό δρόµο... Είναι η καρδιά και ο πνεύµονας της εκποµπής.

Σ.Γ.: Στις συνεργασίες είναι πολύ σηµαντικό να υπάρχει χηµεία και δύσκολο βέβαια να βρεις το κατάλληλο «ταίρι». Ε, εγώ είµαι πολύ τυχερή λοιπόν που φέτος συνεργάζοµαι στο ραδιόφωνο µε τον Θανάση. Μιλάµε µε τα µάτια.

Καθηµερινά στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 από τις 12.00 µέχρι τις 13.00. Τι περιλαµβάνει η εκποµπή;

Θ.Φ.: Συζητήσεις επί παντός επιστητού, λες και βρισκόµαστε στον καναπέ του σπιτιού µας, ελπίζοντας να γίνουµε µια µεγάλη παρέα µε τους ακροατές, και φυσικά πολλή προσπάθεια και µεράκι να είµαστε χρήσιµοι στην καθηµερινότητά τους.

Σ.Γ.: Ακριβώς επειδή είναι στην καρδιά του µεσηµεριού, περιλαµβάνει µια σύνοψη της επικαιρότητας, ανάλογα µε το πώς έχει διαµορφωθεί µέχρι εκείνη την ώρα. Προσπαθούµε να φιλοξενούµε έναν καλεσµένο/η κάθε φορά, ούτως ώστε να έχουµε χρόνο και να κάνουµε σχόλια, να δώσουµε ρεπορτάζ και βέβαια να επικοινωνήσουµε και µε τον κόσµο διαβάζοντας στον αέρα τα µηνύµατά του.

Θανάση, πρώτη φορά έχεις γυναίκα δίπλα σου στο µικρόφωνο. Πώς είναι να το µοιράζεσαι µε τη Στέλλα;
Θ.Φ.: Η Στέλλα, όπως είπα, είναι πριν και πέρα από όλα φίλη και εξαιρετική δηµοσιογράφος, οπότε από αυτή την άποψη είµαι τυχερός. Και σίγουρα λίγο πιο... γλυκιά και αιθέρια σε σχέση µε τον Κουνιά και τον Νόκο, µε τους οποίους είναι αλήθεια ότι περάσαµε πολύ όµορφα τα προηγούµενα δύο χρόνια. Στέλλα, διαφωνείτε µε τον Θανάση στον αέρα της εκποµπής;

Σ.Γ.: ∆ιαφωνούµε και το χαιρόµαστε! Και στα πολιτικά και σε άλλα πολλά ζητήµατα έχουµε κατά καιρούς αντίθετες απόψεις. Αυτό όµως είναι το ωραίο της συνεργασίας µας. ∆εν θα ήταν θανάσιµα βαρετό να συµφωνούµε όλοι µε όλα;

Ποιον καλεσµένο θα θέλατε αυτή την περίοδο «ανάµεσά» σας στο στούντιο και τι θα τον ρωτούσατε;
Θ.Φ.: Πριν από µερικές ηµέρες, την εποµένη κιόλας της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ∆ΕΘ και ενόψει του κρίσιµου χειµώνα που έρχεται, είχαµε µαζί µας τον υπουργό Οικονοµικών.

Νοµίζω, ήταν... to the point, που λέµε και στην Καλαµπάκα. Προχθές φιλοξενήσαµε έναν ειδικό που µας έδωσε συµβουλές για την εξοικονόµηση ενέργειας µέσα στο σπίτι, τις οποίες οµολογώ ότι δεν είχα ξανακούσει, ή τον Ελληνα δηµοσιογράφο που είχε απελαθεί από την Τουρκία. Οπότε δεν θα σου πω κάποιον συγκεκριµένο. Μας ενδιαφέρουν εκείνοι που έχουν να µιλήσουν για κάτι σε µια δεδοµένη χρονική στιγµή και να προκαλέσουν ενδιαφέρον, ανεξαρτήτως του πεδίου δραστηριότητάς τους.

Σ.Γ.: Τον Γιάννη Αντετοκούνµπο! Και η ερώτηση θα ήταν: «Σε ζηλεύει η Μαράια;».

Τι σηµαίνει ραδιόφωνο για εσάς;
Θ.Φ.: Λένε οι παλαιότεροι ότι ίσως είναι το πιο γοητευτικό και άµεσο, σε ό,τι αφορά την επικοινωνία µε τον κόσµο, µέσο ενηµέρωσης. Πλέον συµµερίζοµαι ξεκάθαρα αυτή την άποψη και ειδικά για µας εδώ στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», που έχουµε µάθει όλα αυτά τα χρόνια να λειτουργούµε σαν οικογένεια, είναι ένα πολύ ξεχωριστό κοµµάτι της καθηµερινότητάς µας, στο οποίο επιθυµούµε να δίνουµε τον καλύτερο εαυτό µας.

Σ.Γ.: Ελευθερία έκφρασης. Το ραδιόφωνο είναι µακράν απαιτητικό Μέσο και δύσκολο «σπορ». Θέλει πολλή δουλειά και µεγάλη προετοιµασία για να µπορέσεις να χτίσεις σχέση αµοιβαίας εµπιστοσύνης µε τους ακροατές.

Στέλλα, ξεκινήσατε µε το δεξί στο Mega µε τον Ντίνο Σιωµόπουλο. Πού οφείλεται η µεγάλη επιτυχία που έχει το «Mega Σαββατοκύριακο»;
Σ.Γ.: Φέτος είναι η τρίτη σεζόν για µένα και τον Ντίνο στο «Mega Σαββατοκύριακο». Είµαστε ο εαυτός µας, έχουµε τη στήριξη του σταθµού µας και στην εκποµπή λέµε τα πράγµατα µε το όνοµά τους. Και αυτό ο κόσµος το έχει «αγκαλιάσει»! Με λίγα λόγια, «είµαστε εµείς».

*Δημοσιεύτηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 24/09/2022