Το «Μαύρο ρόδο», η δραματική σειρά του Mega, έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, και ζωντανεύειστις οθόνες μας ήρωες που παρασύρονται στη δίνη των παθών, των διλημμάτων και των μυστικών τους.

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη. Το σενάριο επιμελείται ο Γιώργος Κρητικός και το εκλεκτό καστ καθοδηγεί σκηνοθετικά ο Κώστας Αναγνωστόπουλος. Ο Γιώργος Θεοφάνους υπογράφει τη μουσική επένδυση και το τραγούδι των τίτλων ερμηνεύει η Ελένη Βιτάλη. Μια σειρά που αναμένεται να καθηλώσει τους τηλεθεατές με τη δράση της, την ιδιαίτερη ιστορία της, αλλά και τους δυνατούς χαρακτήρες των ηρώων.

Μια δόκιμη μοναχή, ταγμένη στον Θεό από παιδί ακόμα, περιμένει με ανυπομονησία τη στιγμή που θα λάβει το καλογερικό σχήμα. Τα τελευταία δέκα χρόνια, από τότε που ήταν 12 ετών, ζει κλεισμένη σε ένα γυναικείο μοναστήρι της επαρχίας και δεν δείχνει καμία νοσταλγία για τα εγκόσμια. Ομως, πάνω στην πιο κρίσιμη στιγμή, το παρελθόν
εισβάλλει ξανά σαν χείμαρρος στη ζωή της και την παρασύρει σε ένα σκοτεινό μονοπάτι, το οποίο δεν ήταν ποτέ της έτοιμη να διαβεί.

Οπως προαναφέρθηκε, η μελωδία που ντύνει μουσικά τους τίτλους της σειράς ανατέθηκε στον κορυφαίο Γιώργο Θεοφάνους, ο οποίος έχει και τη γενική επιμέλεια της μουσικής επένδυσης του «Μαύρου ρόδου». Το ομότιτλο τραγούδι είναι σε στίχους της Κερασιάς Ανδριανάκη, μαθήτριας του Θεοφάνους, η οποία επιλέχθηκε έπειτα από διαγωνισμό που έκανε ο ίδιος ο συνθέτης στο Διαδίκτυο.

«Ανυπομονησία»

Ο Κώστας Αναγνωστόπουλος, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης, μίλησε πριν την πρεμιέρα στο «Secret» και αποκαλύπτει τις δυσκολίες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, τη σχέση του με τους ηθοποιούς, αλλά και τη μεγάλη του χαρά για τη νέα αυτή δουλειά. «Περιμένω με ανυπομονησία την πρεμιέρα, όπως όλοι. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί είναι μια εξαιρετική δουλειά. Εχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με το κανάλι και με όλους τους συνεργάτες», δηλώνει και αναφέρει τις δυσκολίες που συνάντησαν σε όλη την περίοδο των γυρισμάτων.

«Μας δυσκόλεψε στους χρόνους η σειρά, επειδή θα παίζεται τέσσερις φορές την εβδομάδα και πρέπει σε λίγο χρόνο να πετύχουμε την ποιότητα που θέλουμε. Αυτό θεωρώ τη μεγαλύτερη δυσκολία, αν και νομίζω πως έχουμε καταφέρει να έχουμε την ποιότητα που πραγματικά επιθυμούμε».

Οσο για τη συνεργασία του με τους ηθοποιούς, ο Κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρει πως «στην αρχή προσπαθούσαμε να βρούμε τα πατήματά μας, τη χημεία μεταξύ των ηθοποιών, και το πετύχαμε. Ειδικά η Ελισάβετ και ο Πέτρος έχουν τέτοια χημεία σαν να παίζουν μαζί δέκα χρόνια».

«Όλο το βράδυ»

Οσο για τις σκοτεινές και δύσκολες σκηνές, παραδέχεται πως «στα νυχτερινά μαγαζιά τα γυρίσματα ήταν δύσκολα. Στα ποτάμια είχαμε δύσκολες σκηνές, γιατί δουλεύαμε όλο το βράδυ, από τις επτά το απόγευμα μέχρι τις πέντε τα ξημερώματα, όμως περνούσαμε πάντα τόσο καλά γιατί είχαμε υπέροχο κλίμα μεταξύ μας. Και δεν λέω το κλισέ πως "περνάμε καλά στα γυρίσματα". Ισχύει, γιατί είμα στε όλοι φίλοι».

Οσο για το μήνυμα που στέλνει το «Μαύρο ρόδο» στους τηλεθεατές, μας λέει πως «θέτει ένα γενικό ερώτημα ηθικής για το τι έχει αξία στη ζωή. Είναι τα υλικά αγαθά ή κάτι πιο πνευματικό; Γι’ αυτό θα δούμε δύο διαφορετικούς κόσμους». Θα δούμε, όμως, και σκηνές που θα σοκάρουν τους τηλεθεατές; «Ναι, ισχύει, υπάρχουν σκληρές σκηνές. Αυτό γιατί, εκτός από τον κόσμο της κατάνυξης, ο κόσμος των μπουζουκιών θα σφραγιστεί με αίμα και σκοτωμούς», εξηγεί και αποκαλύπτει πως «θα έχουμε μία απώλεια μέλους της βασικής οικογένειας της σειράς».

Οσο για το αν του περνάει από το μυαλό από τώρα η... δεύτερη σεζόν, απαντά: «Μου περνά, ναι, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα».

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 1/10