Το τελευταίο διάστημα ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Open, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, εμφανίζεται προβληματισμένος σε συνομιλητές του.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την αναθέρμανση της συμμαχίας του Ιβάν Σαββίδη με τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία -πέραν των υπολοίπων- αναδείχθηκε σε όλη της τη διάσταση με την απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει στο κανάλι της Παιανίας τη δεύτερη (μετά την ΕΡΤ3 της συμπρωτεύουσας) ερώτηση κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Βλέπετε, είναι πανθομολογούμενο ότι ο έμπειρος δημοσιογράφος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην υιοθέτηση μιας ισορροπημένης πολιτικής γραμμής από τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού, έστω κι αν οι σχετικές πρωτοβουλίες ελήφθησαν κατά βάση μετά τις εθνικές εκλογές του 2019.

Πλέον, όμως, και με φόντο τις δημοσκοπήσεις, που αποτυπώνουν ξεκάθαρη πολιτική κυριαρχία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως η επιστροφή στις λογικές της περιόδου 2015-2019 θα ήταν επιζήμια για το Open. Πολλώ δε μάλλον από την ώρα που σε πολιτικό επίπεδο ο Ιβάν Σαββίδης έχει ταυτιστεί με το καθεστώς Πούτιν...

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 8/10/2022