Η Φωτεινή Παπαθεοδώρου, που υποδύεται τη δόκιμη μοναχή Ελισάβετ, στη μεγάλη παραγωγή του MEGA «Μαύρο Ρόδο», έδωσε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη, στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!».

Για το πώς προέκυψε ο ρόλος της στη δραματική σειρά του MEGA, ο πρώτος της στην ελληνική τηλεόραση, η Φωτεινή Παπαθεοδώρου ανέφερε: «Έκανα για πολλά χρόνια διάφορα δοκιμαστικά. Όταν προέκυψε το “Μαύρο Ρόδο”, μου προτάθηκε ο ρόλος της Ελισάβετ. Ήρθα στην Αθήνα και έκανα πολλά δοκιμαστικά μέχρι να κλείσει ο ρόλος. Μου άρεσε πολύ ο ρόλος της Ελισάβετ. Διαφέρει πολύ από την δική μου ζωή και ήταν πρόκληση για μένα».

Παραδέχτηκε ότι «οι απαγορευμένοι έρωτες είναι πάντα οι πιο ελκυστικοί». Από τις συζητήσεις της με την Ελένη Καπλάνη, που έχει γράψει το βιβλίο στο οποίο βασίζεται η σειρά, η ηθοποιός έμαθε ότι είναι εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία. Για το παρασκήνιο των γυρισμάτων, αποκάλυψε: «Η Ελισάβετ κλαίει πάρα πολύ στη σειρά. Υπήρχαν μέρες στα γυρίσματα που σε όλες τις σκηνές έκλαιγε. Η πιο δύσκολη σκηνή για μένα ήταν όταν η Ελισάβετ έπρεπε να τρέξει στο μοναστήρι και να προσευχηθεί στον Άι Γιώργη».

Για τον συμπρωταγωνιστή της, Μιχαήλ Ταμπακάκη, μίλησε με τα καλύτερα λόγια: «Βλέπαμε την πρεμιέρα του επεισοδίου με τον Μιχαήλ και όταν τέλειωναν οι δικές μου σκηνές και ηρεμούσα, αγχωνόταν ο Μιχαήλ για τις δικές του. Είναι πολύ ταλαντούχος και χαρισματικός. Το πρώτο μου δοκιμαστικό ήταν μαζί του και μετά έκανα με πολλούς άλλους. Είναι πολύ επαγγελματίας και συνεχώς με εκπλήσσει. Έχουμε μία πολύ καλή φιλική σχέση, τον εμπιστεύομαι και νιώθω άνετα μαζί του».

Με την Κατερίνα Διδασκάλου η Φωτεινή Παπαθεοδώρου γνωρίστηκε όταν πήγαν το καλοκαίρι σε ένα πραγματικό μοναστήρι στην Κρήτη για να προετοιμαστούν για τους ρόλους τους: «Πρότεινε να πάμε στο μοναστήρι για κάποιες μέρες για να ζήσουμε σαν μοναχές. Η σχέση μου με την κα Διδασκάλου μοιάζει πολύ με εκείνη που έχει η Ελισάβετ με την ηγουμένη Φιλαρέτη. Με έχει πάρει κάτω από τα φτερά της και με καθοδηγεί. Περιέγραψε μάλιστα την εμπειρία στο μοναστήρι: «Ξυπνούσαμε πολύ πρωί για να πάμε στον όρθρο, κάναμε διακονήματα, πηγαίναμε στον εσπερινό και μετά τη δύση δεν βγαίναμε από το δωμάτιο».

H Φωτεινή Παπαθεοδώρου, που τα τελευταία 12 χρόνια ζούσε στην Αγγλία, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» για τη ζωή της: «Γεννήθηκα και έζησα στην Αγγλία μέχρι 7 ετών, ήρθα στην Ελλάδα χωρίς να ξέρω ελληνικά και ξαναέφυγα για το πανεπιστήμιο. Η μητέρα μου είναι από την Αγγλία και εγώ είμαι μισή Αγγλίδα. Δούλευα πολλά χρονιά στο BBC, σε εταιρείες παράγωγης που φτιάχνουν ντοκιμαντέρ. Οργάνωνα παράγωγες που έκαναν γυρίσματα σε Κίνα, Ρουμάνια και Ιταλία».

Επιθυμία της ανέκαθεν ήταν να γίνει ηθοποιός: «Ως νεαρή ηθοποιός έκανα άλλες δουλειές για να ζήσω, άλλα όταν πρόκυπτε κάποιος ρόλος ασχολιόμουν με την υποκριτική. Το όνειρο μου είναι να μπορώ να ζω κάποιους μήνες στην Ελλάδα και κάποιους στην Αγγλία».

Τέλος, η Φωτεινή Παπαθεοδώρου έδωσε ένα spoiler για όσα θα συμβούν στη συνέχεια του «Μαύρου Ρόδου»: «Στα επόμενα επεισόδια θα δούμε να έρχονται πιο κοντά ο Πέτρος με την Ελισάβετ. Ο έρωτας της Ελισάβετ με τον Πέτρο είναι ένα εμπόδιο, άλλα η Ηγουμένη είναι καλόκαρδη και θα υποστηρίξει την Ελισάβετ. Ο πατέρας του Πέτρου είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο. Δεν θέλει ο γιος του να χαλάσει τη ζωή του και να κάνει σχέση με μία μονάχη».