Μπορεί να είµαστε ακόµα στην αρχή της νέας σεζόν, όµως οι τηλεοπτικές κόντρες και οι αναπάντεχες αποχωρήσεις έχουν ήδη µονοπωλήσει το ενδιαφέρον στα πάνελ των ψυχαγωγικών εκποµπών. Μερικές από τις πιο έντονες σας παρουσιάζουµε παρακάτω, ενώ, όπως φαίνεται, ο χειµώνας θα είναι ακόµα πιο... κρύος µεταξύ των παρουσιαστών.

Την περασµένη ∆ευτέρα, η Κατερίνα Καινούργιου έριξε τα «καρφιά» της σε παρουσιάστρια του Alpha. Αφορµή στάθηκε ένα τηλεφώνηµα που δέχτηκε από την Ιωάννα Μαλέσκου για να τη συγχαρεί για τη συνέντευξη που πήρε από τη ∆έσποινα Βανδή. «Η Ιωάννα Μαλέσκου µε πήρε τηλέφωνο για να µε συγχαρεί, σε αντίθεση µε άλλες παρουσιάστριες, που µπορεί να είµαστε και στον ίδιο σταθµό, αλλά δεν ανέφεραν καν τη συνέντευξη, ενώ εκθείαζαν συνεντεύξεις άλλων. ∆εν πειράζει. Αυτά είναι και προσωπικά του καθενός και δεν µε ενδιαφέρουν καθόλου... Και η Σταµατίνα µε πήρε τηλέφωνο να µε συγχαρεί», είπε «φωτογραφίζοντας» συνάδελφό της. Η Βίκυ Καγιά, από την άλλη, µίλησε στην εκποµπή «Πρωινό µας» για το «GNTM» και το «Shopping Star», ενώ το συγκεκριµένο βίντεο κλήθηκε να σχολιάσει η Ελενα Χριστοπούλου, έπειτα από σχόλιο της Φαίης Σκορδά πως έχουν άριστη σχέση. «Αριστη δεν θα την έλεγα. Εχουµε µια σχέση σεβασµού, µέχρι εκεί. Εγώ δεν θέλω συνέχειες, θα µείνω στον σεβασµό», είπε αρχικά η Ελενα Χριστοπούλου και µετά το βίντεο πρόσθεσε: «Εγώ θέλω ό,τι λέω στον καναπέ µου να το λέω και µπροστά στην κάµερα. ∆εν µπορώ να κάνω αυτά τα γλυκούλικα, τα δηµοσιοσχεσίστικα και να αισθάνοµαι διαφορετικά και κάποιος κόσµος ας παρεξηγείται και ας στεναχωριέται για κάποια πράγµατα».

Η αποχώρηση

Την απρόσµενη τοποθέτηση του Νίκου Μάνεση περί αποχώρησής του σχολίασε το πρωί της ∆ευτέρας η Ελεονώρα Μελέτη µε τους συνεργάτες της στο «Mega Καληµέρα». Συγκεκριµένα, ο δηµοσιογράφος ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει σε δύο χρόνια από την τηλεόραση, διευκρινίζοντας την Κυριακή ότι το έκανε για να... διαπιστώσει αν ισχύουν τα νούµερα τηλεθέασης, συγκρίνοντάς τα µε το ενδιαφέρον του κοινού. «Είπα, άντε, Χρήστο, δύο χρόνια µείνανε και µετά θα πάρω σύνταξη... Θα πάρω σύνταξη; Θα πάω αλλού; Θα αλλάξω επάγγελµα; Είναι κάποιοι άνθρωποι µε τους οποίους συναποφασίζουµε και αφορά εµένα. Χθες το έκανα για έναν πολύ απλό λόγο και το είπα και θα το αντιληφθείτε. Μπλόκαρε το σύστηµα και το τηλεφωνικό κέντρο», είπε και την επόµενη ηµέρα στο «Mega Καληµέρα», µετά την προβολή µέρους των δηλώσεων του Νίκου Μάνεση, την κουβέντα ξεκίνησε ο αρχισυντάκτης της εκποµπής, λέγοντας: «Νόµιζα ότι έπεσε στην Παλλήνη µετεωρίτης, νόµιζα ότι έριξε πυρηνικά ο Πούτιν στην Παλλήνη». Η Ελεονώρα Μελέτη, η οποία είχε µια πικρή συνεργασία µε τον Ν. Μάνεση πριν από δύο χρόνια, η οποία έληξε άδοξα, συµπλήρωσε γελώντας: «Βρε, κουτά, ένα τρικ έκανε για να δει την ανταπόκριση...», ενώ λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Εγώ εισέπραξα ότι εννοούσε ότι τόσα χρόνια δεν έχει αλλάξει κάτι στην επικοινωνία και σε όλο αυτό που ζει µέσα στο πλατό σε σχέση µε τα social media και να µην αποτυπώνεται στα νούµερα τηλεθέασης. Εγώ αυτό κατάλαβα».

Ξαναφούντωσε

Κόντρα δίχως τέλος φαίνεται να είναι αυτή που έχει ξεσπάσει από πέρυσι ανάµεσα στον Γιώργο Τσαλίκη και τον Γρηγόρη Γκουντάρα µε αφορµή το «Big Brother». Η κόντρα τους ξαναφούντωσε έπειτα από δηλώσεις που έκανε ο Γρ. Γκουντάρας την περασµένη Παρασκευή στην εκποµπή «Super Κατερίνα». «Παιδιά, αυτό είναι το παιχνίδι. Εγώ έζησα τον εφιάλτη του τραγουδιστή πέρυσι. Βγαίναµε κι ήταν τέσσερις κάµερες απ’ έξω και ειλικρινά δεν είχα να πω κάτι, διότι δεν ήξερα τι έλεγε. Ελεγε πράγµατα που δεν ίσχυαν. Αντε πάλι να λες τα ίδια... Επρεπε ευγενικά να τους πεις “ρε παιδιά”... Αλλά εγώ δεν είχα καµία σχέση µε τον συγκεκριµένο άνθρωπο. Εδώ µιλάµε ότι υπάρχει σχέση κι ήταν κολλητοί. Να έχουµε πει ένα “γεια” - δεν είναι γνωριµία αυτό. Ενα “γεια” έχω πει µε όλον τον κόσµο», ανέφερε τότε ο Γρ. Γκουντάρας.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Τσαλίκης απάντησε µέσα από τον προσωπικό του λογαριασµό στο Instagram: «Μόλις µου στείλανε µια δήλωση που έκανε γνωστός πανελίστας, που µε θυµήθηκε µετά από έναν χρόνο πάλι, άσχετο, ότι πέρασε εφιάλτη πέρσι µε γνωστό τραγουδιστή, που ήταν λογικό βέβαια, µε ένα θέµα που ασχολιόντουσαν όλοι. Φίλε µου, ο µόνος εφιάλτης που πρέπει να θυµάσαι από πέρσι είναι τα νούµερα τηλεθέασης και στις δύο εκποµπές σου κι άσε µε ήσυχο εµένα. Φιλάκια».

Αξιοπρέπεια

Ηταν η πιο έντονη φήµη στα τηλεοπτικά «πηγαδάκια» από την πρώτη ηµέρα της πρεµιέρας στο «Πρωινό». Θα φύγει η ∆ούκισσα Νοµικού; «Θα φύγει», έλεγαν - και όντως έφυγε, µε τον ΑΝΤ1 να το επιβεβαιώνει αποκαλύπτοντας και τον λόγο του «διαζυγίου» µε τον Γιώργο Λιάγκα. Επίσηµα, πλέον, Γιώργος Λιάγκας και ∆ούκισσα Νοµικού τραβούν χωριστούς δρόµους, µε το µοντέλο να βρίσκεται εκτός του «Πρωινού» και τον ΑΝΤ1 να εξηγεί, σε µια σπάνια κίνηση, ότι η αποχώρησή της έγινε λόγω «διαφωνίας σε θέµατα που δεν θα επέτρεπαν την οµαλή λειτουργία της εκποµπής». Η ίδια η ∆ούκισσα Νοµικού στην ανακοίνωσή της ήταν πιο αιχµηρή, µιλώντας για την αξιοπρέπειά της και την ευγένειά της και χαρακτηρίζοντας την απόφασή της να αποχωρήσει «αναπόφευκτη».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 15 Οκτωβρίου 2022