Για τη μεγάλη επιτυχία του Mega στην ενημέρωση, αλλά και για το πρώτο του εγγονάκι, που του χάρισε η  μοναχοκόρη του, Δέσποινα Μαλέλη, από τον γάμο του µε τη Μαρία Σταµατέρη, μιλάει ο Σταμάτης Μαλέλης στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM και την εκπομπή «Άρωμα Ζωής» με τη Σπυριδούλα Τριάντου.

«Παίρνω το μωρό στην αγκαλιά μου και λιώνω, είναι απίστευτα συναισθήματα, πάρα πολύ δυνατά, τα οποία νομίζω ότι αξίζει να τα ζήσουμε όλοι. Την πηγαίνω βόλτες και μου αρέσει πολύ να περνώ χρόνο μαζί  της», αναφέρει με χαρά.  

Για την περίοδο που διανύει στα προσωπικά και τα επαγγελματικά, τονίζει πως «άνθρωποι σαν και εμένα παλεύουν συνεχώς στη ζωή, έχουν θετικά, αρνητικά, επιτυχίες, αποτυχίες. Έτσι είναι η ζωή. Εγώ πάντα έχω ένα ρητό "εμπρός για νέες νίκες και νέες καταστροφές".

«Αυτό είναι η ζωή, να προχωράμε με τα θετικά της, με τα αρνητικά της, με τα πάνω, με τα κάτω, να μη μένουμε στάσιμοι», 
παραδέχεται

Όσο για τα πολύ καλά νούμερα και τη μεγάλη επιτυχία στην ενημέρωση, απαντά με την ταπεινότητα που τον διακρίνει: «Δίνουμε έναν αγώνα, κάνω τον σταυρό μου που ξυπνάω το πρωί και βλέπω ότι το MEGA είναι πρώτο και λέω "ευχαριστώ, Θεέ μου, για άλλη μια φορά που πήγαν όλα καλά". Το λέω, αλλά η ζωή τα έχει όλα, έχει και τα πάνω και τα κάτω... Το MEGA έχει καταφέρει κάτι σπάνιο. Πρωτιές σε όλες τις ζώνες της ενημέρωσης. Δύσκολο πολύ, όμως συμβαίνει με τον καπετάνιο».

Ο Σταμάτης Μαλέλης εξηγεί: «Αυτό που μας ενδιέφερε από την αρχή ήταν ότι θέλαμε να δώσουμε μια συγκεκριμένη ταυτότητα και αυτό συζητήσαμε και πάρα πολύ, εξαντλητικά και με τη διοίκηση και με τον ιδιοκτήτη του καναλιού. Ξέραμε ότι για να πετύχουμε θα πρέπει να έχουμε έναν στόχο, που είναι πρώτα τι μορφή θα έχει αυτό το κανάλι, τουλάχιστον στην ενημέρωση».


«Αφού λοιπόν το βρήκαμε, η στρατηγική μας ήταν να το χτίσουμε αυτό σωστά και μεθοδικά, το κάναμε αυτό και πιστέψτε με ότι πάντοτε έχεις επιτυχία άμα είσαι συνεπής στο προφίλ σου και στη στρατηγική σου.  Λέγαμε το MEGA… είναι το μεγάλο κανάλι,  άρα ό,τι κάνουμε θα πρέπει να έχει αυτή την εικόνα, την εικόνα του μεγάλου, δεν μας αρέσει το λειψό, το λίγο. Και εγώ ήμουνα πολύ τυχερός που ήρθα εδώ και δεν μ’ αρέσει να το λέω, αλλά έχω έναν ιδιοκτήτη που του αρέσει να είναι πρώτος και να είναι νικητής. Πρέπει να προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε. Όταν φτάνεις κάπου και είσαι πρώτος, έχεις και άγχος να το κρατήσεις, να το διατηρήσεις, και να είσαι και MEGA, να μην κάνεις ακρότητες, να μην ξεφεύγεις από κάποια όρια, είναι πολύ σημαντικό αυτό».