Κάποιος ανέβασε στο Facebook κάτι που είπε (λέει) ο Φιντέλ Κάστρο το 1992 - πριν από 30 χρόνια, δηλαδή: «Ο επόμενος πόλεμος στην Ευρώπη θα είναι μεταξύ Ρωσίας και φασισμού! Μόνο που ο φασισμός θα λέγεται “Δημοκρατία”»!

«Και η Ρωσία θα λέγεται δικτατορία», σχολίασε κάποιος από κάτω. Και για ακόμα μία φορά πήραν φωτιά τα πληκτρολόγια. Ολοι θυμήθηκαν πάλι τον πόλεμο, που διαρκεί πάνω από 10 μήνες. Εναν πόλεμο που εκτυλίσσεται στα πεδία της μάχης, αλλά και στο Διαδίκτυο, με χιλιάδες πληροφορίες και fake news. Η Ουκρανία έχει γίνει ζητιάνα της Ευρώπης και η Ρωσία ο νταής της υφηλίου.

Η Ουκρανία «ξεπουλάει» τα πάντα της στην Ευρώπη -και στην Αμερική- και ο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν λογοκρίνει, σαπίζει στο ξύλο και φυλακίζει όποιον έχει διαφορετική γνώμη από τη δική του. Παράλληλα, οι μανάδες της Ρωσίας και της Ουκρανίας θρηνούν για τα αγόρια τους. Γιατί το κάνει όλο αυτό ο Πούτιν; Για να μην μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Δεν νομίζω.

Η διαμάχη αυτών των δύο κρατών είναι πολύ παλιά ιστορία. Ο Πούτιν, με την πρόφαση ότι πολεμάει τον φασισμό, έχει διατάξει να καταστρέψουν όσο μπορούν την Ουκρανία. Πιστεύει, δηλαδή, ότι ο ίδιος είναι δημοκράτης; Ενας 70άρης, κομπλεξικός δικτάτορας είναι. Για να καταλάβετε, ο πατέρας του ήταν κληρωτός στο Σοβιετικό Ναυτικό και η μητέρα του εργάτρια. Είναι ο νεότερος γιος της οικογένειας, όπου ο ένας αδελφός του πέθανε μετά τη γέννησή του, ενώ ο άλλος υπέκυψε στη διφθερίτιδα.

Η καταγωγή του λένε πως είναι ένα μυστήριο. Το σίγουρο είναι πως ζούσαν σε ένα κοινόχρηστο διαμέρισμα στο Λένινγκραντ, το οποίο μοιράζονταν πολλές οικογένειες. Αυτό το παιδί με το 1,65 ύψος έγινε ένας κομπλεξικός και δυστυχισμένος άνθρωπος. Ως ηγέτη, τον χαρακτηρίζει η διαφθορά και η χειραγώγηση. Δεν ανέχεται αντιρρήσεις, καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, φυλακίζει, βασανίζει ή και δολοφονεί τους πολιτικούς του αντιπάλους και φιμώνει τα ΜΜΕ. Επίσης, έχει ταχθεί κατά των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων. Ο Πούτιν θα μείνει στην Ιστορία ως διαταραγμένος κακοποιός.

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 12/11