Μετά την απόκτηση τριών ραδιοφώνων (έχει σύνολο πέντε), ο ισχυρός άνδρας του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος μαθαίνω ότι ενεργοποιεί εκ νέου την ιδέα ενός αμιγώς ενημερωτικού καναλιού. Στο πλαίσιο αυτό γράφτηκε, αν δεν κάνω λάθος, στο καλό site e-tetRadio του Δημήτρη Κανελλόπουλου, με αφορμή τη μεταβίβαση μετοχών του καναλιού ΑΡΤ του Γιάννη Καρατζαφέρη, ότι: «Για το ΑΡΤ βρίσκεται σε συζητήσεις ο Γιάννης Αλαφούζος, προκειμένου να βγάλει από τη συχνότητά του μια αμιγώς ενημερωτική έκδοση του ΣΚΑΪ».

Δεν ξέρω αν ισχύει η σχετική πληροφορία, αν και δεν το αποκλείω, αφού γνωρίζει, και μάλιστα από πρώτο χέρι, ότι ο Αλαφούζος εδώ και χρόνια περίμενε την κυβέρνηση να προκηρύξει τον διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες. Ωστόσο, ενόψει των εκλογών, ο Μητσοτάκης δεν δείχνει διατεθειμένος (απεναντίας, θα έλεγα) να αλλάξει τις ισορροπίες στον χώρο της τηλεόρασης.

Αυτό σημαίνει ότι ούτε η έβδομη «ορφανή» άδεια, για την οποία ενδιαφέρονται οι Εξάρχου, Μπάκος και Καϋμενάκης, θα προκηρυχτεί, ούτε φυσικά και ο διαγωνισμός για τις θεματικές άδειες θα δρομολογηθεί. Οπότε όσοι καναλάρχες κάνουν σχέδια για νέα κανάλια πρέπει να ψωνίσουν από τα υπάρχοντα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 19 Νοεμβρίου 2022