Απεχθάνεται τα τετριµµένα και βασικός του στόχος είναι να ενηµερώνεται ο ακροατής για όλα τα αθλήµατα µε έναν τρόπο άµεσο και διαφορετικό, κάτι που καταφέρνει µε µεγάλη επιτυχία µέσα από την εκποµπή-µαµούθ «Sportday Weekend» από τις 18.00 µέχρι τα µεσάνυχτα. Ο έµπειρος δηµοσιογράφος ∆ηµοσθένης Καρµοίρης µε µια µεγάλη παρέα ικανών αθλητικών συντακτών και αρθρογράφων δίνει στον κόσµο την αγωνιστική εξέλιξη µε συνεχή και εµπεριστατωµένη ανάλυση.

Στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 φέτος εγκαινιάσατε µια «κατηγορία». Πώς ξεκίνησε η συνεργασία σας;

mkllkmlk

Η συνεργασία µου άρχισε όταν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 και ο οργανισµός της «Sportday», της εφηµερίδας, και του site sportday.gr αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάµεις τους, για να υλοποιήσουν ένα «µαµούθ» αθλητικό ραδιοφωνικό πρόγραµµα για τα Σαββατοκύριακα, που όµοιό του δεν θυµάµαι να έχει υπάρξει ξανά στα ερτζιανά. Για να µη γίνονται παρερµηνείες, ευρείες ραδιοφωνικές ζώνες αθλητικήςαγωνιστικής ενηµέρωσης, τα Σάββατα και τις Κυριακές, «τρέχουν» πολλά χρόνια πριν, µε πρωτοπόρα την ΕΡΑ, το κρατικό ραδιόφωνο. Ωστόσο, αυτό αφορά συνεχή ροή µεταδόσεων αγώνων, µε τις απαραίτητες συντονιστικές «σφήνες» και παρεµβάσεις. Η δική µας εκποµπή, έξι ωρών, έχει µια εντελώς διαφορετική συνταγή, για να «µη χάνει φάση ο ακροατής» από καθετί που συµβαίνει σε όλο τον κόσµο το διήµερο στα γήπεδα και στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και εξωαγωνιστικά. Επιλέχθηκα, λοιπόν, και από τους τρεις «συνδαιτυµόνες», τους «συνεταίρους» της ραδιοφωνικής αθλητικής ενηµέρωσης, να γίνω το «δεκάρι» της υπόθεσης, ο επιτελικός, δηµιουργικός άσος του εξαώρου. Κι αυτό ήταν κολακευτικό και ειλικρινά τιµητικό για µένα. Μια νέα µεγάλη πρόκληση στην καριέρα µου!

Εξι ώρες στον αέρα... Νιώθετε εξάντληση ή όχι;

Αν πω ότι βγαίνει «νεράκι» η εκποµπή, δεν θα είναι αλήθεια. Πάει «τρένο» όµως. Το τέµπο, ο ρυθµός πρέπει να µην εναλλάσσονται, να µην αυξοµειώνονται, να µην κάνει κοιλιά µια εκποµπή έξι ωρών! Να έχει ασταµάτητο speed, να υπάρχει ρυθµός, να πηγαίνεις µε σπασµένα φρένα, για να κρατάς το ενδιαφέρον του κόσµου. Θα αποκαλύψω, πάντως, ότι η υπερένταση µετά την αποφώνηση, µετά την καληνύχτα στο κοινό, διαρκεί κάποιες ώρες.

Τι περιλαµβάνει το «Sportday Weekend»;

Κατ’ αρχάς, έχει εκτεταµένα στιγµιότυπα από τα βασικότερα παιχνίδια της ηµέρας στη Super League, αλλά όχι συνεχείς µεταδόσεις. ∆εν θέλαµε το µονότονο, ούτε το τετριµµένο. Εµείς, ως ενηµερωτικός σταθµός και µε τη δυναµική και την πολυτέλεια υποστήριξης από µια πλειάδα ικανών και έµπειρων αθλητικών συντακτών και αρθρογράφων, κάνουµε αναλύσεις. Φιλοξενούµε «βαριές υπογραφές», µε άποψη. Σχόλια και κριτική. Η θεατή έχει και την αθέατη πλευρά της. Και το «αλατοπίπερο» αυτό σε ισχυρές δόσεις κάνει... spicy την εκποµπή. Αυτό δίνουµε στον κόσµο: Αγωνιστική εξέλιξη, µε συνεχή, εµπεριστατωµένη ανάλυση. Οχι µόνο για το ποδόσφαιρο: Μπάσκετ, βόλεϊ, µηχανοκίνητα, όλα τα αθλήµατα.

Εχετε τη δική σας πορεία στην αθλητική δηµοσιογραφία. Τι θα λέγατε σε ένα νέο παιδί που θέλει να ασχοληθεί µε τον χώρο;

Μεγάλη συζήτηση. Με ευθύτητα; Κάποτε άξιζε πιο πολύ τον κόπο. Τώρα απαιτείται ακόµα περισσότερο µεράκι, σκληρή δουλειά, κάτω το κεφάλι και γερό στοµάχι... Σαν τους παίκτες, τους αθλητές που κάνουν πρωταθλητισµό! ∆εν είναι, πάντως, χρυσός ό,τι γυαλίζει. Να το κρατούν καλά αυτό στο µυαλό τους οι νεότεροι...

Μια πρόβλεψη για το Μουντιάλ;

Προγνωστικά για ντέρµπι και για µεγάλες διοργανώσεις, συγχωρέστε µε, δεν κάνω ποτέ. Μοιάζει µε τζόγο και δεν είµαι fan του! Θα πω µόνο ότι δεν φαίνεται να προκύπτει κάποια µεγάλη έκπληξη. Τα φαβορί, κλασικά, τα χαρτογραφηµένα νερά που ξέρουν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι. Εγώ είµαι ευρωπαϊστής και από latin... ολίγον Αργεντινή. Αλλά δεν «βλέπω» την παρέα του Μέσι...

- Το «Sportday Weekend» θα είναι κανονικά on air τις εβδοµάδες που δεν παίζονται πρωταθλήµατα, µε προσαρµογή στην ενηµέρωση για το Παγκόσµιο Κύπελλο.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 3 Δεκεμβρίου 2022.