Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει και η πιο φωτεινή περίοδος του χρόνου σχεδόν έχει φτάσει. Λίγο πριν την αγορά των δώρων και λίγο αφότου στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σαλόνι μας είναι ιδανική στιγμή για να μπούμε για τα καλά στο κλίμα των γιορτών με ταινίες που είναι αφιερωμένες στις μαγικές χριστουγεννιάτικες στιγμές του Δεκεμβρίου.

  1. Χριστούγεννα ξανά και ξανά

Όταν συγκίνηση και γέλιο ενώσουν τις δυνάμεις τους, το αποτέλεσμα μόνο ενθουσιασμό μπορεί να προκαλέσει. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την ταινία «Χριστούγεννα ξανά και ξανά», στην οποία ένας οικογενειάρχης που μισεί τις γιορτές παγιδευμένος σε μια χρονική λούπα, όπου είναι πάντα Χριστούγεννα, παίρνει μαθήματα για τα όσα πραγματικά έχουν αξία στη ζωή.

  1. Love hard

Μια γλυκιά κομεντί με επίκεντρο την αγάπη και τον διαδικτυακό έρωτα μιας νεαρής αρθρογράφου, η οποία βρίσκει μέσω διαδικτύου το «ιδανικό ταίρι». Όταν όμως αντιλαμβάνεται ότι τελικά την κορόιδεψαν αποφασίζει να ξενιτευτεί και να τον επισκεφτεί τα Χριστούγεννα, κάνοντας του έκπληξη.

  1. Παράδοση μέχρι τα Χριστούγεννα

Μια νέα «ρομαντική» είσοδος στην πλατφόρμα, αναλαμβάνει να… σώσει τα Χριστούγεννα. Μια τριαντάχρονη κούριερ που μεγαλώνει μόνη τον γιο της, πρέπει να παραδώσει το συντομότερο δυνατόν τα δώρα στους παραλήπτες,  αφού ένας κακεντρεχής συνάδελφος σαμποτάρει τις παραδόσεις της. Στη διαδρομή της συναντά έναν πρόθυμο πελάτη που θέλει να πάρει το πακέτο του πίσω όσο πιο γρήγορα γίνεται…

  1. Χριστουγεννιάτικος Έρωτας

Όταν παθαίνει αμνησία λόγω ενός ατυχήματος στο σκι τα Χριστούγεννα, μια κακομαθημένη κληρονόμος δέχεται τη φροντίδα ενός άτυχου χήρου και της κόρης του.

  1. Ραντεβού στις γιορτές

Η Σλόουν και ο Τζάκσον δεν αγαπούν τις γιορτές, γιατί καταλήγουν συνεχώς μόνοι, να κάθονται στο παιδικό τραπέζι ή να βρίσκονται σε αμήχανα ραντεβού. Όταν όμως αυτοί οι δύο άγνωστοι συναντιούνται τις ιδιαιτέρως άσχημες ημέρες των Χριστουγέννων, κάνουν μια συμφωνία: να είναι ο ένας το «γιορτοραντεβού» του άλλου σε κάθε εορταστική περίσταση κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους. Με αμοιβαία περιφρόνηση για τις γιορτές και διαβεβαιώνοντας τον εαυτό τους ότι δεν υπάρχει ερωτικό ενδιαφέρον μεταξύ τους, δημιουργούν την τέλεια ομάδα. Ωστόσο, καθώς η χρονιά των παράλογων εορτασμών τελειώνει, η Σλόουν και ο Τζάκσον διαπιστώνουν ότι το να μοιράζονται όλα όσα μισούν μπορεί να αποδειχθεί κάτι που απροσδόκητα λατρεύουν.

  1. 1.000 Χιλιόμετρα ως τα Χριστούγεννα

Το «1.000 Χιλιόμετρα ως τα Χριστούγεννα» είναι μια ισπανική κωμωδία που αφηγείται την ιστορία του Ραούλ (Ταμάρ Νόβας), ενός 30χρονου που απεχθάνεται οτιδήποτε παραπέμπει έστω και λίγο στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Κάθε χρόνο, περνάει τα Χριστούγεννα σε μια απομακρυσμένη παραλία αλλά φέτος το αφεντικό του έχει ετοιμάσει άλλα σχέδια: ο Ραούλ πρέπει να κάνει ένα επαγγελματικό ταξί για να επιθεωρήσει ένα εργοστάσιο «turrones de Valverde», του πιο χριστουγεννιάτικου γλυκού σε μια πόλη που λατρεύει τα Χριστούγεννα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ραούλ θα πρέπει να μείνει μαζί με την ντόπια δασκάλα Πάουλα που ονειρεύεται να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης ζωντανής αναπαράστασης της σκηνής της Γέννησης. Θα καταφέρει άραγε αυτός ο Μαδριλένος γκρινιάρης να ξεπεράσει τον χειρότερο εφιάλτη του;

  1. Χριστουγεννιάτικες Εκπλήξεις

Η ταινία επικεντρώνεται στην ιστορία της Άμπι και της Χάρπερ, οι οποίες είναι ζευγάρι και θέλουν να πάνε στην οικογένεια της Χάρπερ για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Εκεί αποδεικνύεται, όμως, ότι η Χάρπερ δεν έχει κάνει ακόμα coming out από φόβο για το πώς θα αντιδράσουν οι γονείς της, κάτι που θέτει σε δοκιμασία τη σχέση της με την Άμπι. Τα πράγματα, μάλιστα, γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα αφού υπάρχουν και άλλες συγκρούσεις στην οικογένεια που η Άμπι δεν γνώρισε ποτέ.

Η Κλέα ΝτυΒάλ, που σκηνοθέτησε την ταινία, ανέφερε ότι είναι ημι-αυτοβιογραφία και βασίζεται σε δικές της εμπειρίες με την οικογένειά της.