Σκοράρουν στα ερτζιανά «Στο 90 και 1» στα Παραπολιτικά 90,1 καθηµερινά, 17:00 µε 19:00. Ο Κώστας Γκόντζος και ο ∆ιονύσης Βερβελές είναι ένα επιτυχηµένο δίδυµο που µπορεί να είναι σε... αντίπαλα στρατόπεδα όσον αφορά τις οπαδικές προτιµήσεις του, έχει όµως και πολλά κοινά! Όπως το ποδόσφαιρο και την αγάπη για το ραδιόφωνο. Γι’ αυτό και µέσα στο δίωρο έχουν καταφέρει να γίνουν η απαραίτητη παρέα σε άντρες, αλλά και γυναίκες. Για δύο ώρες ανοίγουν τις γραµµές στους ακροατές και ακούν όλα όσα θέλουν και... δεν θέλουν να ειπωθούν στον αέρα!

67

Νέα σελίδα στα ερτζιανά µε συνεργασία στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ». Πώς νιώθετε στο νέο σας σπίτι;

∆.Β.: Βρήκαµε τέλειες συνθήκες, ένα εξαιρετικό περιβάλλον και άποψή µου είναι πως αυτός είναι βασικός άξονας για να είσαι όπως πρέπει και στην εκποµπή.

Πώς είναι η συνύπαρξή σας στον αέρα;

Κ.Γ.: Καλή, για την ακρίβεια πολύ καλή. Αλλωστε, έχει και παρελθόν αυτή η συνύπαρξη, το θέµα είναι να 'χει και µέλλον. Έχει τα κουσούρια του ο ∆ιονύσης, αλλά είναι καλό παιδί κατά βάθος. Λίγο µε τη... µουσική µού τη χαλάει, αλλά, πού θα πάει, θα τον βάλω στον ίσιο δρόµο...

Σας χωρίζουν οι οπαδικές σας προτιµήσεις (Κώστας Γκόντζος Παναθηναϊκός, ∆ιονύσης Βερβελές Ολυµπιακός)... Πόσο συχνά τσακώνεστε γι’ αυτό εκτός δουλειάς;

Κ.Γ.: ∆εν τσακωνόµαστε εκτός δουλειάς, κρατάµε την... όρεξη για την εκποµπή, για να ’χει και... ακροαµατικότητα.

∆.Β.: Σπάνια... Νοµίζω πως ο Κώστας είναι πολύ ώριµος, µεγάλωσα κι εγώ, δεν µπορείς να τσακωθείς για µία-δύο αµφισβητούµενες φάσεις. Η συνεργασία πηγαίνει καλά, έστω κι αν δεν ταιριάζουµε σε τίποτα, για να ξέρεις, στα γούστα.

Διονύσης Βερβελές: Έχουμε βοηθήσει αρκετό κόσμο με τον τρόπο μας, έχουν υπάρξει και έντονες στιγμές με συγκίνηση
Έχετε δεχθεί χυδαία ή υβριστικά µηνύµατα κατά τη διάρκεια της εκποµπής;

Κ.Γ.: Σε µια κοινωνία και σε έναν χώρο όπου η χυδαιότητα έχει γίνει σχεδόν κανονικότητα, θα ήταν παράλογο οποιοσδήποτε που εκτίθεται µε κάποιον τρόπο στη δηµοσιότητα να µην εισπράξει ένα αρκετά µεγάλο κοµµάτι της. Το πρόβληµα, όµως, δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι ότι, ακόµα κι εµείς, που τη δεχόµαστε, µοιάζει να έχουµε υποστεί αυτό που έλεγε και ο Μάνος Χατζιδάκις για το πρόσωπο του τέρατος. Ότι το πιο σηµαντικό δεν είναι το τέρας, αλλά το ότι το έχουµε συνηθίσει. Κι αυτό κάπου µε φοβίζει. Όλη αυτή η χυδαιότητα µοιάζει να έχει γίνει κοµµάτι αποδεκτό µάλιστα της ζωής µας, της καθηµερινότητάς µας, και δεν ξέρω πόση δύναµη και συνείδηση πια χρειάζεται για να την ξεκολλήσουµε από το πετσί µας.

Οι γυναίκες ασχολούνται µε τον αθλητισµό; Ακούνε, πιστεύετε, αθλητικές εκποµπές;

Κ.Γ.: Ακούνε! Και αποτελούν όντως ξεχωριστή νότα στην εκποµπή. Και εµείς, άλλωστε, είµαστε πραγµατικά διαφορετικοί όταν επικοινωνούµε µε το γυναικείο φύλο στην εκποµπή. Αυθόρµητα γίνεται αυτό, µας... µαλακώνει και µας κάνει πιο µαζεµένους ο ήχος µιας γυναικείας φωνής.

∆.Β.: Έχουν τηλεφωνήσει ήδη αρκετές για να εκφράσουν την άποψή τους. Εχουν, µάλιστα, γνώσεις, παρακολουθούν τα πάντα και διατυπώνουν και εξαιρετικές απόψεις.

Κώστας Γκόντζος: Μας... μαλακώνει και μας κάνει πιο μαζεμένους ο ήχος μιας γυναικείας φωνής


Στον αέρα έχει τύχει να διαφωνήσετε έντονα για έναν αγώνα;

Κ.Γ.: Υποχρεωτικά. Άλλωστε, αν συµφωνούσαµε, κάποιος... θα έχανε τη δουλειά του, δεν θα χρειάζονταν δύο, θα έκανε ένας την εκποµπή. Εντάξει, πλάκα κάνω, αλλά πάντως διαφωνούµε αρκετές φορές. Απλώς προσπαθούµε και οι δύο η διαφωνία µας να εντοπίζεται στο καθαρά ποδοσφαιρικό κοµµάτι της ιστορίας, ώστε να µην αποκτά και ιδιαίτερη τοξικότητα, που µπορεί µεν να «πουλάει», αλλά δεν είναι ο επιθυµητός τρόπος για την... επιτυχία της εκποµπής.

∆.Β.: Ναι, για το Παναθηναϊκός - Ολυµπιακός για παράδειγµα. Σε ένα όριο, όµως, γιατί δεν παύουµε να είµαστε «οδηγοί» για την εκποµπή και τους ακροατές. Εντάξει, δεν µπορώ να κρύψω πως έχω περισσότερη ένταση από τον Κώστα. Είναι επειδή γεννήθηκα στην Καλαµάτα και µεγάλωσα στον Πύργο µάλλον, το DNA, ξέρεις...

Τι πρέπει να έχει µια αθλητική εκποµπή για να έχει απήχηση στους ακροατές;

Κ.Γ.: Υπάρχουν πολλά πράγµατα. Το βασικό, όµως, είναι να την κάνουν ο... Βερβελές µε τον Γκόντζο...

∆.Β.: Ο ακροατής θέλει να έχει την άποψή του. Όπως την εκφράζει και µέσω social media, έτσι και στο ραδιόφωνο. Εµείς δίνουµε το βήµα, γίνεται διάλογος, πιστεύω πως πρέπει να έχεις και ήθος και ποιότητα. Να ξέρετε πως αυτή η εκποµπή δεν είναι µόνο αθλητικά. Έχει και την ανθρώπινη πλευρά και έχουµε βοηθήσει αρκετό κόσµο µε τον τρόπο µας, έχουν υπάρξει και έντονες στιγµές µε συγκίνηση.