Με ακυβέρνητο καράβι μοιάζει το Open στην τελική ευθεία πριν από τις εθνικές εκλογές και ενώ ισχυροποιείται διαρκώς ο τηλεοπτικός ανταγωνισμός με τα αντίπαλα κανάλια. Αυτή την εβδομάδα, δύο διαδοχικές στάσεις εργασίας του τεχνικού προσωπικού της Παιανίας οδήγησαν σε ματαίωση της μετάδοσης της ψυχαγωγικής εκπομπής με την Μπέττυ Μαγγίρα την περασμένη ∆ευτέρα και των πρωινών ενημερωτικών την Πέμπτη.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη μισθολογική εξομοίωση των υπαλλήλων με τους συναδέλφους τους σε άλλα κανάλια.

Μάλιστα, προχθές το πρωί είχε προγραμματιστεί γενική συνέλευση στο πλατό της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα;», ενώ αναλόγως παρενέβη και ο αρμόδιος συνδικαλιστικός φορέας.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα των τελευταίων ημερών είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην Παιανία, με τον πρόεδρο του ∆.Σ., Γιάννη Λάτσιο, να αδυνατεί να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση, δεδομένης της προβληματικής επικοινωνίας με την ιδιοκτησία Σαββίδη.

Παράλληλα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, παρά την αγωνία και την προσήλωση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου όσον αφορά το εγχείρημα της άρτιας οργάνωσης της βραδιάς των εθνικών εκλογών, το Open είναι πολύ πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς τόσο σε επίπεδο καλεσμένων όσο και στο κομμάτι των τεχνικών λεπτομερειών (με φόντο βεβαίως και τη δυσαρέσκεια των αρμοδίων έναντι της διοίκησης).

Η σκέψη για πώληση


Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ρίχνει νερό στον μύλο των σεναρίων περί οριστικής απόφασης του Ιβάν Σαββίδη να βγάλει και επισήμως προς πώληση πακέτο μετοχών του καναλιού αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των εγχώριων επενδύσεών του. Εξάλλου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιμένουν ότι οι σχετικές εξελίξεις θα είχαν προχωρήσει νωρίτερα, αν δεν υπήρχε στην εξίσωση ο παράγων των άριστων σχέσεων με τον Αλέξη Τσίπρα και του προβληματισμού του για τη γενικότερη γραμμή της Παιανίας, με φόντο την πιθανότητα αλλαγών στο μετοχικό σχήμα.