Κάθε Σάββατο, 12:00 µε 13:00, µας παρουσιάζει «Εξήντα λεπτά παραπολιτικά», αποκαλύπτοντας στους ακροατές παραπολιτικό παρασκήνιο µε τον πιο καυστικό τρόπο. Μάχιµος, δηµιουργικός και άµεσος, ο Γιώργος Πιέρρος, µε πολλά χρόνια στο ρεπορτάζ και στην παρουσίαση, είναι ένας δηµοσιογράφος που δεν φιλτράρει τα λόγια του. Αντίθετα, είναι γνωστός για την ευθύτητά του, προσόν που τον κάνει να ξεχωρίζει στα µάτια και στα αυτιά όσων τον παρακολουθούν.

Εξήντα λεπτά… παραπολιτικά! Τι περιλαµβάνει η εκποµπή;

Ακριβώς ό,τι λέει ο τίτλος της: 60 λεπτά παραπολιτικά και παρασκήνιο, βασισµένο στις πιο καυστικές ατάκες που ειπώθηκαν από πολιτικούς. Στόχος είναι αυτά να αναδεικνύονται µε χιούµορ, και µάλιστα καυστικό. Ηταν µια ιδέα του Παναγιώτη Τζένου αυτή η εκποµπή. Εκείνος σε µια µεταβατική χρονιά για εµένα µου έδωσε τον χώρο και την ευκαιρία. ∆εν θα τον ξεχάσω ποτέ. Ελπίζω να σχολιάζω καυστικά όπως ήθελε.

pierros

Είναι πιο ενδιαφέρον για τον κόσµο να µαθαίνει τα παραπολιτικά όταν όλοι ασχολούνται µε το φαίνεσθαι;

Αυτό είναι το µόνο σίγουρο. Ο κόσµος ξέρει πλέον ότι εξαιτίας της σοβαροφάνειας που χαρακτηρίζει τους πολιτικούς η αλήθεια δεν κρύβεται στις δηλώσεις τους, αλλά στο παραπολιτικό µέρος, που εξηγεί τις αποφάσεις τους.

Τι είναι για σένα το ραδιόφωνο;

Λαϊκό, αυθεντικό Μέσο, µε άµεση επικοινωνία µε τους ακροατές. Οταν βρίσκοµαι µπροστά στο µικρόφωνο, νιώθω ότι κάνω παρέα σε κάποιους. Το ίδιο συµβαίνει και όταν εγώ βρίσκοµαι στη θέση του ακροατή. Το ραδιόφωνο είναι συντροφιά!

 Η σχέση µε τους ακροατές ποια είναι;

Ειλικρίνειας - βασικό συστατικό οποιασδήποτε σχέσης. Λέω την άποψή µου έχοντας παραθέσει πρώτα την είδηση και γνωρίζοντας ότι αρκετοί από αυτούς µπορεί να διαφωνούν. ∆εν πιστεύω στον στρογγυλό λόγο και στην απόλυτη πολιτική ορθότητα, που τους θέλει όλους ικανοποιηµένους. Υποτιµά τη νοηµοσύνη µας.

Είσαι ένας έµπειρος δηµοσιογράφος και παρουσιαστής. Εχεις µετανιώσει για κάτι στη µέχρι τώρα πορεία σου;

Μετανιώνω για τις φορές που η κριτική µου σε πρόσωπα και καταστάσεις αγνόησε τον ανθρώπινο παράγοντα, που δεν έκανα πάντα τη δεύτερη ανάγνωση. Ωριµάζοντας, συνειδητοποιώ ότι υπήρξα παρορµητικός κάποιες φορές, πάντα όµως ειλικρινής.

Θυµάσαι κάποια ξεχωριστή στιγµή στον ραδιοφωνικό αέρα;

Θα θυµάµαι πάντα τη στιγµή που, µιλώντας µε συνανθρώπους µας µε αναπηρία, αναδείξαµε µέρη όπου δεν ήταν εφικτή η πρόσβασή τους. Το θέµα έφτασε εκεί που έπρεπε και προχώρησε πιο γρήγορα η ράµπα στο Σύνταγµα. Ηταν µια ξεχωριστή στιγµή το ότι είδα πως ο ραδιοφωνικός αέρας έγινε η φωνή τους. Σε βλέπουµε και στο Αction24.

Μετανιώνω για τις φορές που η κριτική μου σε πρόσωπα και καταστάσεις αγνόησε τον ανθρώπινο παράγοντα

Πώς χαρακτηρίζεις τη νέα αυτή συνεργασία;

Είναι ένα µεγάλο στοίχηµα για εµένα και παράλληλα µια µεγάλη πρόκληση. Κάνω την πολιτική εκποµπή που πάντα ήθελα, αυτό που αγαπώ. Μου έδειξαν εµπιστοσύνη και θέλω να αποδείξω µε τη δουλειά µου ότι την αξίζω.

Είµαστε σε προεκλογική περίοδο. Θα κυλήσουν οµαλά τα πράγµατα µέχρι τότε, πιστεύεις;

Οχι, δεν πρόκειται να κυλήσουν οµαλά τα πράγµατα. Θα πάµε σε εκλογές ακραίας πόλωσης σε ένα βαθιά τοξικό κλίµα. Αρκεί κανείς να δει τις αντιπαραθέσεις στη Βουλή, για να βεβαιωθεί ότι αυτή η προεκλογική περίοδος θα είναι «ροκ»…

Ποιο πολιτικό πρόσωπο θα ήθελες αυτή την περίοδο απέναντί σου;

∆ύσκολη ερώτηση. Θα ήθελα να συνοµιλήσω µε την Αλέκα Παπαρήγα, την πρώην γ.γ. του ΚΚΕ. Ηταν η πρώτη γυναίκα πολιτική αρχηγός στη Βουλή, έχει χιούµορ, είναι διαβασµένη και έχει ζήσει όλες τις µεγάλες πολιτικές προσωπικότητες. Σίγουρα οι απαντήσεις της θα έχουν ενδιαφέρον.

Νέοι και πολιτική. Είναι πιο ενεργοί, πιστεύεις, σήµερα;

Οχι, δεν το πιστεύω. Το νέο στην ηλικία αποκλειστικά δεν σηµαίνει τίποτα. Αυτό αποδείχθηκε µε τρόπο πικρό. Οι νέοι πρέπει να είναι ακόµα πιο ενεργοί και ο λόγος είναι ένας: Σήµερα δεν µπορούν να πραγµατοποιήσουν τα όνειρά τους, να είναι αυτόνοµοι.

Αν δεν αλλάξουν εκείνοι την κατάσταση αυτή, τότε ποιος; Υπάρχουν όνειρα, στόχοι που θα ήθελες να πραγµατοποιήσεις µέσα στο 2023;

Ναι, θέλω να κερδίσω στοιχήµατα προσωπικά και επαγγελµατικά, δίνοντας ποιότητα σε όλα. Να µπορώ να πω αυτό που έγραφε ο Μίσσιος: «Είναι σηµαντικό να κοιτάς το πρόσωπό σου το πρωί και να λες “είµαστε εντάξει, πάµε!”». Από εκεί ξεκινούν όλα, από το να είµαστε καλά εµείς και οι γύρω µας. Τα τελευταία χρόνια απέδειξαν ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Προσπαθώ να µην το ξεχνώ.