Η στήλη σάς είχε πληροφορήσει εδώ και πολύ καιρό για το γεγονός ότι η λύση Στραβελάκη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open θα ήταν προσωρινή, µέχρι το πέρας της παρούσας τηλεοπτικής σεζόν. Ωστόσο, όπως αποκάλυψαν τα parapolitika.gr το περασµένο Σάββατο, οι εξελίξεις ήρθαν πολύ νωρίτερα του αναµενοµένου, µε τον πολύπειρο δηµοσιογράφο να επιστρέφει τελικώς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου, εγκαταλείποντας το καθηµερινό.

Το βασικό εµπόδιο είχε να κάνει µε την παρουσία του Νίκου Στραβελάκη στο µαγκαζίνο του Real FΜ από ∆ευτέρα έως Παρασκευή, παράµετρος που δεν του άφηνε τα χρονικά περιθώρια να ασχοληθεί όσο θα ήθελε µε το δελτίο της Παιανίας, και δη µε την προετοιµασία των κεντρικών θεµάτων.

Ως εκ τούτου, συζήτησε µε τον επικεφαλής του ενηµερωτικού τµήµατος, Χρήστο Παναγιωτόπουλο, θέτοντας το ζήτηµα της εκ νέου µετακόµισής του, µε τον τελευταίο πάντως να προβληµατίζεται εντόνως ενόψει της προεκλογικής περιόδου. H ορατή λύση ήταν η Ματίνα Παπαδέα, που πήρε διαδοχικά τη σκυτάλη µετά την Πόπη Τσαπανίδου και τον Νίκο Στραβελάκη, µε την ενηµέρωση του καναλιού του Ιβάν Σαββίδη να κλυδωνίζεται εκ νέου, στο παρά πέντε της προκήρυξης των εθνικών εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατόπιν αυτής της κατάστασης, µαθαίνουµε ότι αναδιατάσσονται και τα πλάνα του Χρήστου Παναγιωτόπουλου για την κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά και της εκλογικής βραδιάς. Μια από τις σκέψεις που ευδοκιµούν εσχάτως στον τηλεοπτικό σταθµό είναι να δοθεί ακόµα περισσότερο... γήπεδο στον Γιώργο Σιαδήµα, ο οποίος µαζί µε την Ευλαµπία Ρέβη παρουσιάζουν την -ικανοποιητικών επιδόσεων σε σχέση µε τη συνολική τηλεθέαση του Open- πρωινή ενηµερωτική εκποµπή.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 24/2