Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
1600_640_01
Media

Το Σάββατο 11 Μαρτίου τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορούν με δύο μεγάλες προσφορές

Αυτό το Σάββατο 11.03 τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ σας προσφέρουν τον 3ο υπερπολυτελή τόμο από τη νέα συλλεκτική σειρά «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου», και μαζί, έναν σκληρόδετο τόμο από τη μνημειώδη ιστορική σειρά «Η Απελευθέρωση ενός Έθνους»!

Νέα εκδοτική προσφορά: «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Ο 3ος τόμος της συλλεκτικής σειράς, αυτό το Σάββατο 11.03, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

1600_640_02

Αυτό το Σάββατο 11.03 αποκλειστικά με τα Παραπολιτικά αποκτήστε τον 3ο υπερπολυτελή τόμο από τη συλλεκτική σειρά, «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου»!

Ακολουθώντας τον Μ. Αλέξανδρο 2.300 χρόνια μετά

ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Η εκπληκτική αυτή σειρά συλλεκτικών λευκωμάτων είναι αφιερωμένη στον βασιλιά της Μακεδονίας, τον ενσαρκωτή της ιδέας της ενοποίησης του ελληνικού πολιτισμoύ με τον πολιτισμό της Ανατολής, τον ηρωικό στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρο.

Ακολουθήστε μας σε ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό, στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και γνωρίστε και εσείς μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, όλα τα μέρη απ’ όπου πέρασε ο Μακεδόνας βασιλιάς στην πορεία του για την κατάκτηση του τότε γνωστού κόσμου, στα οποία άφησε το ανεξίτηλο στίγμα του και ο μύθος του είναι και θα παραμείνει για πάντα ολοζώντανος.

Μη χάσετε τον 3ο τόμο της σειράς, αυτό το Σάββατο 11 Μαρτίου, αποκλειστικά με τα Παραπολιτικά.

Ακόμα,

Η Απελευθέρωση ενός Έθνους: Το Σάββατο 11.03 αποκτήστε έναν τόμο από τη μνημειώδη ιστορική σειρά, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ - Από την Επανάσταση των Ελλήνων στην ίδρυση του ελληνικού κράτους

Αυτό το Σάββατο 11.03 αποκλειστικά με τα Παραπολιτικά μπορείτε να αποκτήσετε έναν υπερπολυτελή σκληρόδετο τόμο από τη μνημειώδη ιστορική σειρά «Η Απελευθέρωση ενός Έθνους».

1600_640_03

Επιλέξτε ανάμεσα στους εξής:

-«Η Επανάσταση στα πεδία των μαχών» μέρος Α’, στον οποίο συνεχίζεται η εξιστόρηση της λαμπρής αυτής σελίδας της ελληνικής ιστορίας και οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την «καρδιά» του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων: τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που καθόρισαν την πορεία του έθνους στον δρόμο προς την ελευθερία.

Με αφετηρία την έναρξη της Επανάστασης στον ελλαδικό χώρο, μια συναρπαστική και τεκμηριωμένη αφήγηση θα ξεδιπλώσει μπροστά στα μάτια σας όλες τις σπουδαίες μάχες τα πρώτα τρία χρόνια της Εθνεγερσίας. Νίκες και θρίαμβοι σε στεριά και θάλασσα που ανέδειξαν πρόσωπα που θα καθόριζαν τον Αγώνα, αλλά κυρίως αποκάλυψαν με τον πλέον ηχηρό τρόπο τον πόθο των Ελλήνων για την κατάκτηση της ανεξαρτησίας τους από τον οθωμανικό ζυγό. Μέσα από τις περιγραφές αυτές, θα παρακολουθήσετε τις διαδικασίες που μετέτρεψαν τα πρώτα ένοπλα μπουλούκια των επαναστατημένων σε συντεταγμένο στρατό.

Ο τόμος, πέρα από τον βασικό κορμό των πολεμικών γεγονότων και των πρωταγωνιστών τους, συμπληρώνεται με τρόπο μοναδικό από τρία άρθρα για την πολύτιμη συμβολή των Μακεδόνων στον Αγώνα (Νίκος Μέρτζος, επίτιμος πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών), για την άγνωστη πτυχή της σφαγής των εβραϊκών πληθυσμών (Αλεξάνδρα Πατρικίου, ιστορικός-ερευνήτρια στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος) και για τα όπλα των Ελλήνων σε αυτόν τον αιματηρό αγώνα ελευθερίας (Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ).

-«Η Επανάσταση στα πεδία των μαχών» μέρος B. Στον τόμο αυτό οι αναγνώστες θα «περιηγηθούν» στα σημαντικότερα στρατιωτικά γεγονότα των τελευταίων τεσσάρων ετών (1824-1827) του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα, στην ξηρά και στη θάλασσα, μάχες και ναυμαχίες με αίσια έκβαση που έδωσαν περαιτέρω ώθηση στην πάλη για ανεξαρτησία, αλλά και ηχηρές αποτυχίες και όλεθροι από τον κατακτητή που όμως ποτέ δεν κατέβαλαν το ηθικό, το σθένος και τον πόθο ελευθερίας των Ελλήνων.

Συγκρούσεις-σταθμοί που άφησαν ιστορία ξεδιπλώνονται μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, λεπτομέρειες για τη στρατηγική, τους αντίπαλους στρατούς, τις τακτικές και τους ελιγμούς των Ελλήνων, αλλά και των Οθωμανών. Σάλωνα, Σφακτηρία, Μανιάκι, Μύλοι, Τρίκορφα, Αράχωβα, Βέργα, είναι λίγα μόνο από τα τοπωνύμια που στο συλλογικό ασυνείδητο όλων μας έχουν γραφτεί με αίμα αλλά και χρυσά γράμματα θαυμασμού και δέους.

Και όλοι εκείνοι οι πρωταγωνιστές που αναδείχθηκαν μέσα από τα πεδία των μαχών, αλλά τα ανέδειξαν κιόλας. Κολοκοτρώνης, Ανδρούτσος, Καραϊσκάκης, Παπαφλέσσας, Μακρυγιάννης, Κανάρης, Σαχτούρης, Μιαούλης – ονόματα-θρύλοι, σχεδόν άγιοι και ήρωες μαζί για τον ελληνισμό. Αλλά και οι προσωπικότητες του αντιπάλου, Κιουταχής και Ιμπραήμ και η καταστροφή, ο θάνατος, ο πόνος και η ερημιά που άφησαν πίσω τους σε έναν λαό που δεν το έβαζε κάτω επ’ ουδενί, ακόμη και στην καμένη και κατεστραμμένη γη που άφησε πίσω του ο πασάς της Αιγύπτου, ο τρομερός Ιμπραήμ.

Και μέσα σε όλα αυτά, το μείζον γεγονός, το απόλυτο, εκείνο που δεν είχε προηγούμενο κι ούτε βρήκε επόμενό του η Ιστορία: το Μεσολόγγι. Το γεγονός που συγκλόνισε τον κόσμο ολόκληρο, που ενέπνευσε ποιητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες, αλλά και απλούς ανθρώπους, δημιουργώντας ένα νέο, ίσως και πιο δυνατό από το πρώτο, κύμα φιλελληνισμού σε όλη την υφήλιο. Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι και η Έξοδος – σημάδεψαν και δόξασαν το Έθνος στο διηνεκές.

Ακόμη, το γεγονός εκείνο που άλλαξε τον ρουν της Ιστορίας, και οδήγησε στη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους: η Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Η σύγκρουση των Μεγάλων Δυνάμεων με τον τουρκο-αιγυπτιακό στόλο, η νίκη, τα χαρμόσυνα νέα που έκαναν τους Έλληνες να ξανακερδίσουν την πίστη τους στο όραμα μιας ελεύθερης χώρας.

Και τέλος, η οριστική, η τελευταία μάχη του Αγώνα, νικηφόρα Μάχη της Πέτρας, με σημαία τον Δημήτριο  Υψηλάντη. Μια μάχη καθοριστικής σημασίας. Κι έτσι, στην ιστορία καταγράφηκε πως ο Αλέξανδρος Υψηλάντης ξεκίνησε την Επανάσταση και ο αδελφός του Δημήτριος είχε την τιμή να τερματίσει νικηφόρα τον πόλεμο.