Η Ρούλα Κουσκουρή βρίσκεται εδώ και 25 χρόνια στον χώρο της µάχιµης δηµοσιογραφίας, ενώ το τελευταίο διάστηµα τη βλέπουµε µέσα από τη συχνότητα του Star στην εκποµπή «Αλήθειες µε τη Ζήνα», όπου καλύπτει το δικαστικό ρεπορτάζ.

Η γνωστή δηµοσιογράφος σήµερα σε µια συνέντευξη από καρδιάς µιλάει στο «Secret» για τη ζωή της, τη µάχη που έδωσε µε τον καρκίνο, αλλά και για την απόφασή της να ασχοληθεί µε την πολιτική, καθώς στις ερχόµενες εθνικές εκλογές θα είναι υποψήφια µε τη Νέα ∆ηµοκρατία στον ∆υτικό Τοµέα της Αττικής.

Πώς αποφάσισες να είσαι υποψήφια στον ∆υτικό Τοµέα της Αθήνας µε τη Νέα ∆ηµοκρατία;

«Αποφάσισα να θέσω τον εαυτό µου στην παράταξη της Νέας ∆ηµοκρατίας, γιατί δεν ήθελα άλλο να είµαι απαθής σε όλα όσα συµβαίνουν γύρω µου. Μέχρι τώρα µε την ιδιότητά µου ως δηµοσιογράφου κατέγραφα τα προβλήµατα των πολιτών. Τώρα θέλω να βοηθήσω και να δώσω λύση σε αυτά τα προβλήµατα. Θα είµαι υποψήφια στον ∆υτικό Τοµέα της Αθήνας γιατί εκεί γεννήθηκα, µεγάλωσα και συνεχίζω να ζω µε την οικογένειά µου».

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγµή στη ζωή σου;

«Πριν από τρία χρόνια ήρθα αντιµέτωπη µε τον καρκίνο στο στήθος. Είναι κάτι που το δηµοσιοποιώ για πρώτη φορά και το πράττω γιατί θέλω να καταλάβει καθένας που είναι αντιµέτωπος µε αυτή την ασθένεια ότι µπορεί να βγει νικητής. Το 2020 λοιπόν, ενώ βρισκόµουν σε δηµοσιογραφική αποστολή στη Σάµο για την κάλυψη των σεισµών και µιλούσα στο τηλέφωνο δίνοντας το ρεπορτάζ, ένιωσα ότι κάτι έπιασα µεταξύ του στήθους και του ώµου. Παρότι πριν από τρεις µήνες είχα κάνει την ετήσια µαστογραφία, όπως πρέπει να κάνουν όλες οι γυναίκες».


Τι έκανες στη συνέχεια;

«Ξαφνιάστηκα. Τελείωσα τη δηµοσιογραφική µου αποστολή και περίµενα να επιστρέψω στην Αθήνα, για να µπορέσω να επικοινωνήσω µε τον γιατρό και να δω τι µπορεί να είναι αυτό. Μετά από εξετάσεις εντοπίστηκε ότι ήταν καρκίνος σε αρχικό στάδιο. Έγινε ογκοεκτοµή. Και από εκεί και πέρα οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να περάσω από έναν κύκλο χηµειοθεραπειών και ακτινοβολιών. Ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής µου, γιατί έπρεπε να πολεµήσω την ασθένεια µε το σώµα µου, το µυαλό µου και την ψυχή µου. Το οργανικό του σώµατος το είχαν αναλάβει οι γιατροί µε τις θεραπείες. Εγώ έπρεπε να αντιµετωπίσω τις σκέψεις που περνούσαν από το µυαλό µου και να διαχειριστώ την εικόνα µου, που άλλαζε, όπως χάνοντας τα µαλλιά µου από τις χηµειοθεραπείες. Αλλά έβαλα ψυχή, για να σταθώ όρθια και να βγω νικήτρια, κάτι που κατάφερα. Επίσης, δεν σταµάτησα ποτέ να δουλεύω. Φορούσα την περούκα µου και κανείς δεν ήξερε τη µάχη που έδινα. ∆εν άφησα ποτέ την εικόνα µου».

Φοβήθηκες για τη ζωή σου;

«Ναι. Υπήρξαν στιγµές που, χωρίς να το θέλω, έρχονταν άσχηµες σκέψεις, που είχαν να κάνουν περισσότερο µε τα παιδιά µου. Όμως ήταν και αυτά που µου έδωσαν τη δύναµη, όπως και ο σύζυγός µου, αφού στάθηκαν δίπλα µου και µε βοήθησαν µε όλες τις δυνάµεις τους να σταθώ στα πόδια µου και στο τέλος να τα καταφέρω».


Αν εκλεγείς, θα παρατήσεις τη δηµοσιογραφία;

«Είναι ένα ερώτηµα που απέφευγα να θέσω και στον ίδιο µου τον εαυτό. Η µάχιµη δηµοσιογραφία είναι µεράκι και κάτι που δεν θα αλλάξει ποτέ στη ζωή µου. Από εκεί και πέρα, ο λαός θα αποφασίσει από ποιο πόστο θα µπορέσω να βοηθήσω ακόµα πιο πολύ στις λύσεις των καθηµερινών προβληµάτων του».

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το Σάββατο 04/03/2023

Η δημοσιογράφος Ρούλα Κουσκουρή μιλάει για την πιο δύσκολη μάχη της ζωής της και την υποψηφιότητά της στον ∆υτικό Τοµέα της Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία