Τόνοι μελάνης χύθηκαν στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε σχέση με την τηλεοπτική επιστροφή της Ελίνας Παπίλα μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Comeback που προέκυψε από «καραμπόλα», μετά την αποχώρηση της Βίκυς Χατζηβασιλείου προτού υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΑΝΤ1. Η εκπομπή και μάλιστα σε μια σχετικά εύκολη ζώνη, την απογευματινή, χωρίς σκληρό ανταγωνισμό, δεν φάνηκε να συγκινεί το τηλεοπτικό κοινό. Η πρεμιέρα της εκπομπής «Είμαστε μαζί» σημείωσε μονοψήφια ποσοστά τηλεθέασης και συγκεκριμένα 7,3% στο γενικό σύνολο και 7,7% στο δυναμικό κοινό.

Μετά το τέλος της πρώτης εκπομπής, η παρουσιάστρια Ελίνα Παπίλα έκανε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες: «Νιώθω πάρα πολύ ωραία, γεμάτη, ευτυχισμένη και χαρούμενη. Είχα πάρα πολύ άγχος, φαντάζομαι το είδατε όλοι. Έπειτα από δέκα λεπτά άρχισα να καταλαβαίνω τι γίνεται» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Πήγαν όλα ακριβώς όπως ήθελα να γίνουν. Ήταν πάρα πολύ ωραία. Ζω ένα όνειρο». Για τα νούμερα τηλεθέασης εξήγησε:

«Θα τα δω τα νούμερα τηλεθέασης αύριο, με την έννοια ότι ήταν η πρώτη μας μέρα, η αρχή. Θέλουμε να το αγαπήσει ο κόσμος, όπως το αγαπάμε κι εμείς».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τη Βίκυ Χατζηβασιλείου και το αν της έστειλε μήνυμα για καλή αρχή, η Ελίνα Παπίλα απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας: «Έχω λάβει πάρα πολλά μηνύματα και επειδή είμαι εδώ από το πρωί, δεν τα έχω ανοίξει. Θα τα διαβάσω όλα. Θα ήταν πολύ ωραίο να ερχόταν καλεσμένη η Βίκυ Χατζηβασιλείου, αλλά δεν είμαι εγώ υπεύθυνη για τους καλεσμένους».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ''ONTIME'' στις 20/3/23