1600_640_01
Media

Αυτό το Σάββατο τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορούν με 2 μεγάλες προσφορές

Κερδίστε ένα τριήμερο πακέτο διακοπών για 2 άτομα

ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ!

5 ΤΥΧΕΡΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

1600_640_02

 

Από αυτό το Σάββατο 08.04, αποκλειστικά με την εφημερίδα Παραπολιτικά, 5 τυχεροί αναγνώστες κερδίζουν από ένα τριήμερο πακέτο διακοπών για 2 άτομα! Βρείτε το τυχερό κουπόνι μέσα στην εφημερίδα και απολαύστε ένα ονειρεμένο τριήμερο, ταξίδι διακοπών, το οποίο περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό και με δυνατότητα δωρεάν ενοικίασης αυτοκινήτου, σε όποιον προορισμό από τους παρακάτω επιθυμείτε:

Πήλιο

Ορεινή Κορινθία

Λίμνη Πλαστήρα

Γύθειο

Ερέτρια

Καλαμάτα

Ορεινή Αρκαδία

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η έγκαιρη προσκόμιση του παρόντος κουπονιού στην Car 'N Motion είναι απαραίτητη για να κερδίσετε το ταξίδι. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Car 'N Motion (κος Οδυσσέας Κούτας τηλ. 210 2208297 ή στο reservation@carnmotion.gr Δευτέρα - Παρασκευή 08.00 - 22.00)

ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΥΧΕΡΟΥ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ

 1. Δικαίωμα χρήσης του κουπονιού έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους. Εφόσον ο νικητής επιθυμεί, για να πάρει ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο θα πρέπει ο δηλωμένος και πραγματικός οδηγός του να είναι 23 ετών και κάτοχος νόμιμης άδειας οδήγησης τουλάχιστον προ ενός (1) έτους, διαφορετικά δεν δικαιούται στην παραχώρηση οχήματος.
 2. Κάθε εβδομάδα και για 4 εβδομάδες, αρχής γενόμενης από το φύλλο της 08-04-2023 της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ανά κυκλοφορία θα έχουν εντεθεί στα φύλλα της εφημερίδας, τυχαίως, πέντε (5) πρωτότυπα-γνήσια τυχερά κουπόνια.
 3. Κάθε πρωτότυπο-γνήσιο τυχερό κουπόνι θα φέρει έναν μοναδικό κωδικό, διαφορετικό κάθε εβδομάδα για τις 4 εβδομάδες που ισχύει η προωθητική ενέργεια, ο φορέας-αναγνώστης του οποίου θα κερδίζει από 1 πακέτο διακοπών που περιλαμβάνει ένα τριήμερο για 2 άτομα (2 διανυκτερεύσεις) με πρωινό και αυτοκίνητο, διαλέγοντας από τους παρακάτω προορισμούς: Ορεινή Κορινθία, Λίμνη Πλαστήρα, Γύθειο, Ερέτρια, Καλαμάτα, Ορεινή Αρκαδία, Πήλιο.
 4. Το πρωτότυπο κουπόνι θα πρέπει να παραδοθεί στα γραφεία της Car n Motion (Αιγιαλείας 30, 1ος όροφος, Μαρούσι ΤΚ 15125, τηλ. 210 2208297, Υπόψιν κ. Οδυσσέα Κούτα), ΜΟΝΟ είτε αυτοπροσώπως από τον τυχερό αναγνώστη, είτε με courier, απαραιτήτως μέχρι την επόμενη Παρασκευή από την κυκλοφορία της εφημερίδας που το βρήκε και έως ώρα 17.00. Σε περίπτωση αποστολής του κουπονιού με courier, ο φάκελος θα πρέπει να περιέχει το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο επικοινωνίας του δικαιούχου αναγνώστη. Την ευθύνη της τυχόν απώλειάς του φέρει αποκλειστικά και μόνο ο αναγνώστης.
 5. Η εντός της ανωτέρω αναφερθείσας προθεσμίας παράδοση του πρωτότυπου κουπονιού στην Car 'N Motion είναι απαραίτητες για να ισχύσει η προσφορά. Φωτοτυπία, ψηφιακό αρχείο, ή οποιδήποτε άλλου είδους κουπόνι πλην του τυπωμένου πρωτότυπου ΔΕΝ γίνονται δεκτά και ΔΕΝ ισχύει η προσφορά.
 6. Το κουπόνι δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ούτε δύναται να ζητηθεί η αντικατάστασή του με οιοδήποτε άλλο αντάλλαγμα.
 7. Η εξαργύρωση του κουπονιού και πραγματοποίηση του ταξιδιωτικού πακέτου μπορεί να γίνει έως και την 30/11/2023, εκτός Πάσχα 2023, Ιουλίου και Αυγούστου πάντα βάση διαθεσιμότητας. Τα πακέτα ΔΕΝ μπορούν να μεταβιβαστούν και δεν εξαργυρώνονται με χρήματα. Το αυτοκίνητο είναι κατηγορίας Α και μπορεί να το παραλάβει ο Νικητής από όποιο σημείο έχουν διαθεσιμότητα στην Ελλάδα ο Χορηγός. Αν κάποιος θέλει να αναβαθμίσει το αυτοκίνητο σε μεγαλύτερο ή το δωμάτιο για παιδιά κλπ, ή περισσότερες ημέρες, μπορεί πληρώνοντας το επιπλέον κόστος και δεν επιτρέπεται να συνδυαστεί με άλλη τυχόν προσφορά.
 8. Για την ισχύ του κουπονιού, καθώς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν στα παρακάτω στοιχεία: Car 'N Motion (στο 210 2208297 Υπόψιν κ Οδυσσέα Κούτα ή στο reservation@carnmotion.gr Δευτέρα - Παρασκευή 08.00 - 22.00)
 9. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιοδήποτε πραγματικό, νομικό ή άλλης φύσεως ελάττωμα τυχόν παρουσιάσει η παρούσα προσφορά καθώς και για οποιαδήποτε βλάβη τυχόν προκληθεί στον χρήστη-αναγνώστη του εκπτωτικού κουπονιού εξ οιουδήποτε λόγου και αιτίας. Δεν φέρει επίσης καμία ευθύνη σχετική με καθυστερήσεις, αλλαγές, ακυρώσεις, ματαιώσεις, αδυναμία αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς εξαιτίας τοπικών αργιών και εορτών ή άλλων συνθηκών που εμποδίζουν την χρήση του κουπονιού και οι οποίες δεν αποδίδονται σε δόλο ή βαριά αμέλειά της. Επίσης, ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση που δεν δύναται να τηρήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το παρόν για λόγους ανωτέρας βίας, και ουδόλως εγγυάται καθ' οιονδήποτε τρόπο για την ποιότητα/καταλληλότητα/εμπορευσιμότητα οιουδήποτε προϊόντος/υπηρεσίας της παρούσας προσφοράς, καθώς και ουδεμία ευθύνη φέρει για οιαδήποτε απώλεια ή ζημία (συμπεριλαμβανομένης της έμμεσης ή αποθετικής ζημίας) ή σωματική βλάβη ή περιουσιακή ζημία ήθελαν τυχόν υποστούν οιοσδήποτε ένεκα της αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς, για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η εταιρεία με την επωνυμία «CAR 'N MOTION CAR RENTAL & INSURANCE CONSULTING ΑΕ», που εδρεύει στην Χαλκίδα, με ΑΦΜ 98084887, ΔΟΥ Χαλκίδας.
 10. Η εφημερίδα ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του κουπονιού ή σε περίπτωση αδυναμίας καρπώσεως της προσφοράς, εξ’οιουδήποτε λόγου και αιτίας.
 11. Οι παρόντες όροι και οι κάθε είδους συμβατικές και εξωσυμβατικές σχέσεις που προκύπτουν κατ’ εφαρμογή τους διέπονται από το ελληνικό δίκαιο. Κάθε διαφορά σχετικά με την παρούσα προσφορά, που ενδέχεται να προκύψει στο μέλλον, υποβάλλεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων των Αθηνών.
 12. Οι όροι του Διαγωνισμού δύναται να τροποποιηθούν οποτεδήποτε από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.. Κάθε τροποποίηση θα ισχύει από το χρόνο δημοσίευσής της στην ιστοσελίδα της εφημερίδας www.parapolitika.gr, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας εκτύπωσης του τυχερού κουπονιού.
 13. Η χρήση του κουπονιού προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παρόντων όρων

 

Μαζί,

Νέα μεγάλη εκδοτική προσφορά: Η «Βιβλιοθήκη Αρχαίας Ελλάδας», αυτό το Σάββατο 8 Απριλίου, αποκλειστικά με τα Παραπολιτικά

1600_640_03

 

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Βιβλιοθήκη Αρχαίας Ελλάδας

ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν για πρώτη φορά τα μεγάλα, κλασικά και ιστορικά έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, σε σκληρόδετες συλλεκτικές εκδόσεις.

Αποκτήστε τα αριστουργήματα των κορυφαίων παγκοσμίων προσωπικοτήτων όλων των εποχών, που θεωρούνται τόσο η βάση της ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού, όσο και τα θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομήθηκε η παγκόσμια λογοτεχνία και ο δυτικός πολιτισμός. Είναι έργα διαχρονικά, που αν και γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια, εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και έχουν ενσωματωθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα των περισσότερων εθνών.

Τα έργα περιέχουν μόνο τη νεοελληνική μετάφραση και συνοδεύονται από έναν ιδιαίτερα εύληπτο σχολιασμό, έτσι ώστε ο αναγνώστης να κατανοεί πλήρως το πνεύμα της τότε εποχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες μεταφράσεις έχουν εκπονηθεί από κορυφαίους ανθρώπους των γραμμάτων, όπως ο Πολυλάς, ο Γρυπάρης, ο Φώτος Πολίτης, ο Σουρής, ο Δημητρακόπουλος.

Γενικότερα το έργο αυτό χαρακτηρίζεται από κορυφαία ποιότητα παραγωγής που όχι μόνο ευχαριστεί τον αναγνώστη, αλλά εξασφαλίζει μια σημαντική μακροβιότητα, απαραίτητη για την οικογενειακή βιβλιοθήκη.

Αυτό το Σάββατο 8 Απριλίου, αποκλειστικά με τα Παραπολιτικά, επιλέξτε ανάμεσα στα εξής έργα:

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ – ΠΕΡΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ – ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ Α’ /  Β’ / Γ’ /  ή  Δ’ ΜΕΡΟΣ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ – ΠΕΡΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Το Περί αρχαίης ιατρικής θεωρείται από τα παλαιότερα έργα του Hippocraticum Corpus και χρονολογείται στα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ. Ο τρόπος ζωής και κυρίως η διατροφή κάθε ατόμου επιδρά στο σώμα του και την υγεία του. Αυτά που τρώει κανείς αλλά και η συχνότητα των γευμάτων διαφέρει από άτομο σε άτομο και αυτό που κάνει κακό σε κάποιον μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμο για κάποιον άλλο. Η διατροφή αναδεικνύεται σε σημαντικό παράγοντα, που μπορεί να αρρωστήσει αλλά και να θεραπεύσει. Συστήνεται η ήπια επέμβαση του γιατρού και η σωστή διάγνωση της κατάστασης του ασθενούς. Από πουθενά αλλού δεν μπορεί να μάθει κανείς κάτι σαφές για τη φύση παρά μόνο από την ιατρική, όπως αναφέρεται σε κάποιο σημείο του.

Στο έργο αυτό διακρίνεται και μία πολεμική εναντίον μιας μοντέρνας τάσης της ιατρικής που ξεκινά από υποθέσεις που προέρχονται από γενικές αρχές και τείνει σε θεωρίες που ταιριάζουν σε φυσικούς φιλοσόφους. Πολλοί μελετητές θεωρούν ότι το έργο αυτό δεν έχει γραφτεί από τον Ιπποκράτη αλλά με στόχο τον Ιπποκράτη. Παραμένει, ωστόσο, ένα έργο που εμπεριέχει μια φιλονικία πάνω στη μέθοδο που πρέπει να ακολουθήσει η ιατρική, κι αυτό αρκεί για να το καταστήσει ένα από τα σημεία αναφοράς στη φιλοσοφία και τη μετέπειτα επιστήμη.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ

Το Περί Ψυχής είναι ένα από τα πιο θαυμαστά και διδακτικά πονήματα του Αριστοτέλη, για το οποίο ο Χέγκελ έγραφε στο τρίτο μέρος της Εγκυκλοπαίδειας τωv Φιλοσοφικών Επιστημών: «Στη φιλοσοφία του πνεύματος, μόνο τα βιβλία του Αριστοτέλη περί ψυχής και περί των καταστάσεων και των δυνάμεών της έχουν τη μεγαλύτερη σπουδαιότητα ή, καλύτερα, είναι τα μόνα που διαθέτουν φιλοσοφική αξία. Το ουσιώδες αντικείμενο της φιλοσοφίας του πνεύματος δεν μπορεί να είναι άλλο πέρα από το να επαναγάγει αυτή την επιστήμη στο έδαφος της καθαρής λογικής σκέψης και, έτσι, να εμβαθύνει ταυτόχρονα στον ενδόμυχο νου αυτών των συγγραμμάτων του Αριστοτέλη».

Η αποστολή της φιλοσοφίας μέσα στο πέρασμα των αιώνων είναι να μελετήσει βαθύτερα αυτά τα έργα της υψηλής αριστοτελικής σκέψης. Ωστόσο, η κατανόησή τους δεν είναι τόσο εύκολη λόγω των θεματικών πεδίων που συνήθως πραγματεύονται. Ευτυχώς, ο ίδιος ο Αριστοτέλης διευκολύνει αυτή τη μελέτη, κατά κάποιον τρόπο, καθώς φρόντισε να ορίσει επακριβώς τις πολύ γενικές εκείνες έννοιες ή κατηγορίες, μέσω των οποίων συλλαμβάνεται και νοείται κάθε νόημα και κάθε πράγμα. Για την κατανόηση, λοιπόν, και της ψυχολογίας του, είναι ανάγκη να γνωρίσει κάποιος πρώτιστα τους κυριότερους φιλοσοφικούς όρους, καθώς και τη σημασία που αποδίδει σε αυτούς ο Αριστοτέλης. Γι' αυτόν το σκοπό, παραθέτουμε εδώ μια σύντομη επεξήγηση κάποιων από αυτούς τους όρους της αριστοτελικής μεταφυσικής (βιβλ. IV, V).

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ – ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ  Α’ /  Β’ /  Γ’ /  ή  Δ’ ΜΕΡΟΣ

Ο Πλούταρχος είναι ο τελευταίος από τους μεγάλους Έλληνες πεζογράφους της αρχαιότητας. Ήταν επίσης βιογράφος και φιλόσοφος. Γεννήθηκε στη Χαιρώνεια της Βοιωτίας και έζησε ανάμεσα περίπου στο 45 μ.Χ. και το 120 μ.Χ. Μορφώθηκε στην Αθήνα και, για να ικανοποιήσει τη φιλομάθειά του, ταξίδεψε στην Αίγυπτο και στην Ιταλία, και έζησε στη Ρώμη για μικρό χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια επέστρεψε στη Χαιρώνεια, όπου και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Απέκτησε ιδιαίτερους δεσμούς με την περιοχή των Δελφών, αφού κατείχε ισόβια από το 95 μ.Χ. το αξίωμα του ανώτατου ιερέα και επόπτη του μαντείου. Συμμετείχε ενεργά στην πολιτική ζωή της πατρίδας του. Από τα έργα του σώζονται τα Ηθικά, συλλογή κειμένων που αναφέρονται σε διάφορα ηθικά προβλήματα.

Τα είδη των κειμένων του είναι: ρητορικές και επιδεικτικές διαλέξεις, σύντομες συγγραφές με θέματα εκλαϊκευμένης ηθικής φιλοσοφίας, διάλογοι με φιλοσοφικές και θρησκευτικές αναζητήσεις, κριτικά φιλοσοφικά πονήματα (στηρίζονται στην πλατωνική θεωρία και εναντιώνονται στους Στωικούς και Επικούρειους φιλοσόφους), αρχαιοδιφικά έργα και τα θεωρούμενα νόθα.

Ένα από τα πιο σημαντικά και πιο γνωστά έργα του Πλουτάρχου είναι οι Βίοι Παράλληλοι. Πρόκειται για 26 σωζόμενα ζεύγη βιογραφιών όπου παρουσιάζονται εκ παραλλήλου γνωστοί επιφανείς άνδρες από την αρχαία Ελλάδα και την αρχαία Ρώμη. Οι τόμοι που ακολουθούν, φιλοξενούν κατ' επιλογήν ορισμένους από αυτούς και επιλέχθηκαν με γνώμονα τη σπουδαιότητα των προσώπων.

Η θεματολογία των βιογραφιών αφορά κυρίως στην πολιτική και κοινωνική δράση αυτών των προσώπων. Η ονομασία του έργου δεν προέρχεται από τον ίδιο τον Πλούταρχο, αλλά από εκδότες που κατά καιρούς έχουν εκδώσει τις σωζόμενες μονογραφίες, αλλά και από παλαιούς ερευνητές.

Ακόμα,

Αυτό το Σάββατο 08.04 τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν το βιβλίο «ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΑΡΙΑ της Μεγάλης Εβδομάδος»

Μη χάσετε το βιβλίο «ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΑΡΙΑ της Μεγάλης Εβδομάδος», με την ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ, ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ (και σε μετάφραση), ΤΑ 12 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΘΡΗΝΟ.

Η υμνολογία και τα αγιογραφικά αναγνώσματα της Μ.Εβδομάδας είναι ιδιαιτέρως κατανυκτικά και μας βοηθούν να κατανοήσουμε και να ζήσουμε κυριολεκτικά τα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου.

Η καλύτερη γλώσσα της Εκκλησίας είναι η ιερή Ακολουθία. Αυτή είναι η γλώσσα, με την οποία η Εκκλησία μιλάει στον ορθόδοξο λαό. Η ιερή Ακολουθία είναι μια σύνθεση από αγιογραφικά αναγνώσματα, από ψαλτικά τροπάρια κι από ιερατικές ευχές και δεήσεις.

Ο χριστιανός όλη τη Μ. Εβδομάδα έχει ένα μεγάλο δρόμο να διανύσει. Ένα δρόμο που περπάτησε ο ίδιος ο Χριστός. Μεγάλο, όχι με τις εξωτερικές, αλλά με τις εσωτερικές διαστάσεις. Αν δεν «συμπορευθώμεν αυτώ και συσταυρωθώμεν», δεν θα μπορέσουμε να νιώσουμε τα μεγάλα Μυστήρια της Εβδομάδας αυτής.

Το κοσμοσωτήρια και λυτρωτικά Πάθη του Κυρίου μας τα βιώνουμε μέσα από τις Ιερές Ακολουθίες που τελούνται κάθε βράδυ της Μ. Εβδομάδας στους Ναούς μας. Μέσα από τις Ιερές Ακολουθίες και τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μπορεί ο άνθρωπος να φτάσει στην κορυφή της πνευματικής φιλοσοφίας και στη δόξα της Αναστάσεως, ανεβαίνοντας τον ανηφορικό δρόμο του Γολγοθά και περνώντας πνευματικά μέσα από την αγωνία της Σταυρώσεως.